• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۰۸۶۸
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

راه‌اندازی نخستین پژوهشکده نانوتکنولوژی کشاورزی در کشور

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: برای تسهیل روند انتقال فناوری‌های کسب شده به بخش خصوصی، نخستین پژوهشکده نانوتکنولوژی کشاورزی را ذیل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی نزدیک به دو سال آینده راه‌اندازی می شود.

راه‌اندازی نخستین پژوهشکده نانوتکنولوژی کشاورزی در کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای صالحی جوزانی با اشاره به دستیابی محققان این پژوهشگاه به ۱۸ فناوری قابل تجاری‌سازی در حوزه نانوتکنولوژی کشاورزی، گفت: بازار جهانی فناوری نانو با اشاره به کاربردهای وسیع و اثربخشی بالای آن در حوزه های مختلف اعم از صنعت، پزشکی، کشاورزی، محیط زیست و ... به سرعت در حال افزایش است. به طوری که پیش‌بینی می شود حجم این بازار از ۵۰ میلیارد دلار کنونی به ۸۰- ۷۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ افزایش یابد و در این میان، سهم فناوری نانو در بخش کشاورزی و منابع طبیعی از ۶ درصد فعلی به بیش از ۲۰ درصد کل بازار فناوری نانو تا سال ۲۰۳۰ برسد.
 وی خاطرنشان کرد: فناوری نانو در بخش های مختلف  کشاورزی، منابع طبیعی، دام، طیور و آبزیان قابلیت کاربرد و اثربخشی داشته و از مهمترین آنها می‌توان به استفاده از فناوری نانو در حوزه افزایش کارایی و اثربخشی سموم شیمیایی آفتکش، کودهای شیمیایی و بذر گیاهی، افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی و غذایی، طراحی نانوسنسورها برای تشخیص سریع انواع مایکوتوکسین ها، عوامل بیمارگر و آلاینده های شیمیایی و بیوشیمیایی اشاره کرد. به طوری که در حال حاضر حدود ۶ درصد بازار جهانی نانوفناوری که رقمی حدود سه میلیارد دلار است، به بخش کشاورزی اختصاص دارد و طبق برآوردها سهم این حوزه از بازار جهانی محصولات نانو تا سال ۲۰۳۰ به ۲۰ درصد (حدود ۱۲ تا ۱۴ میلیارد دلار) افزایش می یابد.
 آقای صالحی جوزانی با بیان اینکه سهم کشاورزی از بازار ۱۹ هزار میلیارد تومانی نانوفناوری ایران حدود دو تا سه درصد (۴۰۰ میلیارد تومان) است، اظهار کرد: اگر بخواهیم متناسب با روند جهانی، ۲۰ درصد بازار نانوی کشور را در اختیار بگیریم، باید سهم بخش کشاورزی را به چهار هزار میلیارد تومان افزایش دهیم که با همکاری شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی، ستاد توسعه فناوری نانو و کمیته راهبردی فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی باید در این راستا برنامه‌ریزی و اقدام کرده و گام برداریم.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: محققان پژوهشگاه با اجرای ۴۰ پروژه تحقیقاتی در حوزه فناوری نانو به ۱۸ فناوری قابل تجاری‌سازی دست یافته‌اند و در حال حاضر نیز ۲۰ پروژه تحقیقاتی دیگر را در دست اجرا دارند.
وی خاطرنشان کرد: به منظور تسهیل روند انتقال فناوری‌های کسب شده به بخش خصوصی برنامه داریم تا با حمایت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی اولین پژوهشکده نانوتکنولوژی کشاورزی را ذیل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی یکی دو سال آینده راه اندازی کنیم. همچنین با هدف هماهنگ‌سازی و سوق دادن پروژه‌های تحقیقاتی در راستای اولویت‌ها و نیازهای بخش کشاورزی درصدد راه اندازی شبکه شرکت‌های نانوفناوری کشاورزی هستیم. خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته سال جاری در پژوهشگاه قراردادهای خوبی در زمینه توسعه فناوری های جدید حوزه نانو در کشاورزی با شرکت‌های فعال در این زمینه در حال انعقاد است که برای مثال یکی از آنها در زمینه توسعه و تولید کودهای مبتنی بر فناوری نانو است.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در خصوص فناوری های قابل تجاری سازی پژوهشگاه در حوزه نانو، گفت: بخشی از این دستاوردها در زمینه  نانوکودهای اوره، آهن و روی هستند و در حال حاضر نیز در زمینه طراحی نانوکود NPK کار می کنیم. در زمینه نانوسموم نیز موفق به تولید سم دلتامترین و سم آزادیراختین (از گیاه چریش) شده ایم. طراحی و ساخت کیت های پیشرفته تشخیص عوامل بیماریزا، آلاینده های زیست محیطی مثل نیتریت، نیترات و آمونیاک نیز بخش دیگری از دستاوردهای پژوهشگاه را تشکیل می‌دهند. همچنین با همکاری‌های مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در زمینه بسته‌بندی‌های مبتنی بر فناوری نانو برای افزایش ماندگاری مواد غذایی کار می‌کنیم. از دیگر پروژه‌های ما در حوزه ماندگاری مواد غذایی استفاده از سامانه‌های نانوکاویتاسیون و پلاسمای سرد است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احداث ۶۰ کیلومتر راه روستایی در سراب
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
خرید تضمینی بیش از ۸۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار شمال غرب تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی