• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۳۱۲۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

علت نامگذاری روز جهانی غذا

طبق آمار جهانی گرسنگی، ۷۸۵ میلیون نفر در سراسر جهان غذای کافی برای حفظ یک سبک زندگی سالم ندارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، روز جهانی غذا رویدادی است که در تاریخ ۱۶ اکتبر سال میلادی ثبت شده است. این اقدام با هدف افزایش آگاهی در سراسر دنیا برای کسانی که از گرسنگی رنج می‌برند و آسیب می‌بینند برگزار می‌شود و بر لزوم تامین امنیت غذایی و برخورداری از رژیم غذایی سالم برای همه تاکید می‌کند. در این روز، بیش از ۱۵۰ کشور برای افزایش آگاهی در مورد مسائل مربوط به فقر و گرسنگی متحد می‌شوند. سازمان خواروبار و کشاورزی ایالات متحده (فائو) در سال ۱۹۷۹، ۱۶ اکتبر را به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری کرده است.
 
طبق آمار جهانی گرسنگی، ۷۸۵ میلیون نفر در سراسر جهان غذای کافی برای حفظ یک سبک زندگی سالم ندارند. این تعداد یعنی از هر نه نفر در جهان یک نفر گرسنه است. با کمال تعجب، اکثریت گرسنگان در کشور‌های در حال توسعه زندگی می‌کنند. محرومیت‌های غذایی آثار و نتایج جبران ناپذیری به همراه دارد. تغذیه نامناسب باعث ۴۵ درصد مرگ و میر در کودکان زیر ۵ سال می‌شود. این بدان معناست که سالانه فقط بیش از ۳ میلیون کودک به علت عدم دسترسی به غذای کافی و تامین نیاز به مواد مغذی می‌میرند!
 
اهداف اصلی فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد)
برخی از اهداف فائو از قرار زیر است: مساعدت به کشور‌های در حال توسعه با در اختیار گذاشتن امکانات فنی کمک به دولت‌ها در جهت تعیین خط مشی و مشاوره در برنامه ریزی جمع‌آوری، بررسی و انتشار اطلاعات فعالیت به عنوان محلی برای تبادل نظر و گردهمایی ملت‌های فقیر و غنی با شرایط برابر غذا، ماده حیاتی غذا مانند آب و هوا پشتوانه زندگی بشر است و بدون آن قادر به ادامه زندگی نخواهیم بود. برای انجام همه فعالیت‌هایمان به غذا نیاز داریم. غذا خوردن برای بزرگسالان بسیار مهم و برای رشد کودکان امری حیاتی است. بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در جهان هنوز غذای کافی و سالم برای خوردن ندارند. شاید فکر کنید باید مثل بیل گیتس پولدارترین مرد جهان باشید تا بتوانید کاری کنید، اما با یک سری ترفند‌های ساده می‌توان با این مشکل مبارزه کرد.
غذا، جایگزینی برای دارو‌ها
سقراط می‌گوید:”باشد که خوراک، دوایتان باشد و دوایتان خوراکتان”! این جمله نشان می‌دهد که مواد غذایی اهمیت زیادی دارد و استفاده از برنامه غذایی سالم باعث می‌شود شما به مصرف دارو نیازی پیدا نکنید. هر غذایی چند نوع ویتامین دارد که می‌تواند برای سلامت بدن مفید باشد. مثلا زمانی که گلو درد دارید می‌توانید مقداری سرکه سیب رقیق شده بنوشید، چای و دمنوش و یا حتی آب گرم به همراه آب لیمو و عسل استفاده کنید. هم هزینه درمانیتان کمتر می‌شود هم علاوه بر حل مشکل از مواد شیمیایی برای درمان استفاده نکرده‌اید.
بهداشت مواد غذایی
حرکت به سمت زندگی ماشینی یکی از چالش‌های بشر امروز محسوب می‌شود. هنگام خرید باید توجه داشته باشید که بسته بندی محصول مخدوش نشده باشد؛ زیرا هرگونه منفذ باعث ورود میکروب‌ها می‌شود. مواد غذایی فله بدون هیچ بسته بندی، بعضا علت بروز بیماری‌های گوارشی و میکروبی هستند. به کالری غذا‌ها و مواد تشکیل دهنده­‌ی آن‌ها دقت کنید و مقدار چربی، فیبر و … مواد غذایی را هنگام خرید مد نظر داشته باشید.
 
سوء تغذیه
شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر هرگاه کلمه سوء تغذیه را می‌شنوید یاد لاغری و کمبود وزن شدید می‌افتید، اما خوب است بدانید بدن انسان به دو منظور اصلی به مواد غذایی نیاز دارد. یکی برای تأمین انرژی به منظور انجام فعالیت‏های روزمره و دوم تأمین مواد اولیه برای رشد و نمو و ترمیم بافت‏های فرسوده. هنگامی که فردی، نسبت لازم را در دریافت گروه‏‌های غذایی رعایت نکند، دچار سوءتغذیه می‏‌شود. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، کمبود غذا برای بسیاری از مردم به مشکل اساسی تبدیل شده و سوءتغذیه مهم‌ترین عامل تهدید کننده سلامت عمومی در جهان است.
افزایش جمعیت، فقر، رژیم غذایی نامناسب، پرخوری و بدخوری به علت نبود اطلاعات و دانش کافی نیز نقش موثری در سوءتغذیه دارند.
 
عدم تغذیه‌­ی مناسب موجب بیماری در سیستم گوارشی، افزایش خطر سرماخوردگی، خستگی، کج خلقی، مشکلات باروری و … می‌شود.
 
غذا خوردن آگاهانه
همیشه قبل از غذاخوردن از خودتان بپرسید که آیا واقعا گرسنه هستید یا خیر؟ اگر مطمئن نبودید به مدت ۲۰ دقیقه کاری دیگر انجام دهید و سپس دوباره همین سوال را از خود بپرسید. روی بو، رنگ و طعم غذا‌ها تمرکز کنید و از هر لقمه‌ای که می‌خورید لذت ببرید. آهسته و به دور از هرگونه حواس پرتی مانند تماشای تلویزیون، صحبت با گوشی همراه غذا را میل کنید. آگاهانه غذا خوردن مانع از افزایش وزن می‌شود و افراد را از پرخوری و انتخاب‌های ناسالم دور می‌کند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
برای انجام همه فعالیت‌هایمان به غذا نیاز داریم. غذا خوردن برای بزرگسالان بسیار مهم و برای رشد کودکان امری حیاتی است
نظر شما
آخرین اخبار
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری آذرماه از امروز
تصویب و ابلاغ طرح ویژه توسعه و حفاظت شهر سلطانیه
۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به صلح و سازش منجر می‌شود
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
ایجاد ۲۹ اقامتگاه بوم‌گردی درلرستان
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ آبان ۱۴۰۴
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
بیش از ۴۷۰ هزار اتباع غیر مجاز در تهران خودجوش مراجعه کردند
پیش بینی بارش باران در نواحی شمالی سمنان
فشارهای مردمی مسئولان را برای حل مشکلات زیرساختی پردیس به میدان آورد
گلباران مزار شهدای فیروزکوه با حضور دانش‌آموزان آینده‌ساز
رقابت سهیلا منصوریان در نیمه نهایی ششمین دوره بازی‌های هم‌بستگی اسلامی ۲۰۲۵
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
عاقبت مرغ های تریاکی
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)