• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۴۳۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

غافلگیری دانشمندان با دیدن رفتار عجیب یک سیاه‌چاله

رفتار عجیب یک سیاه‌چاله دانشمندان را شگفت‌زده کرد. این سیاه‌چاله سه سال پیش ستاره‌ای کوچک را تکه‌تکه‌ کرد، اکنون همان سیاه‌چاله دوباره آسمان را روشن کرده و این در حالی است که ستاره جدیدی را نبلعیده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، در اکتبر ۲۰۱۸ میلادی، ستاره‌ای کوچک که به یک سیاه‌چاله بسیار نزدیک شده بود، تکه‌تکه شد. این سیاهچاله در کهکشانی بود که ۶۶۵ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. ممکن است این رویداد هیجان‌انگیز به نظر برسد، اما برای ستاره‌شناسانی که در حین رصد آسمان شب، گهگاه شاهد این حوادث خشونت آمیز هستند، تعجب‌آور نبود.

اکنون نزدیک به سه سال پس از آن واقعه، همان سیاهچاله دوباره آسمان را روشن می‌کند. دانشمندان با بررسی دلیل این رویداد ، تاکید کردند آنچه این موضوع را بسیار عجیب کرده این است که این سیاهچاله هیچ ستاره جدیدی را نبلعیده است.

بنا بر اعلام وبگاه سای‌تِک‌دِیلی (SciTechDaily) ، ایوِت سِندِس (Yvette Cendes) سرپرست تیم تحقیقاتی که این پدیده را در مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیَن در آمریکا تجزیه و تحلیل کرده است، در این زمینه گفت: این موضوع ما را کاملاً غافلگیر کرد هیچ‌کس پیش از این چنین موردی را ندیده بود.

این تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است که سیاه‌چاله اکنون در حال پرتاب موادی است که با نیمی از سرعت نور حرکت می‌کنند؛ اما مطمئن نیستند که چرا برون‌ریزی چندین سال به تأخیر افتاده است.

تیم پژوهشی این طغیان غیرعادی را در هنگام بررسی مجدد رویداد اختلال جزر و مدی (tidal disruption events) که در چند سال گذشته رخ داده بود، مشاهده کردند. رویداد اختلال جزر و مدی زمانی رخ می‌دهد که ستارگان متجاوز توسط سیاه‌چاله‌ها کشیده می‌شوند و در اثر نیرو‌های کِشندی تغییر شکل می‌دهند.

داده‌های رادیویی آرایه بسیار بزرگ (نوعی رصدخانه ستاره‌شناسی رادیویی که برای دریافت سیگنال‌های سیاه‌چاله‌ها ساخته شده است) در نیومکزیکو آمریکا نشان داد که سیاه‌چاله در ژوئن ۲۰۲۱ (خردادماه ۱۴۰۰) به طور مرموزی دوباره زنده شده بود.

دانشمندان با استفاده از مدل‌های نظری محاسبه کردند ستاره‌ای که توسط سیاه‌چاله آن را متلاشی کرده است، یک دهم جرم خورشید است. رویداد‌های اختلال جزر و مدی به دلیل انتشار نور در هنگام وقوع شناخته می‌شوند. با نزدیک‌شدن یک ستاره به سیاه‌چاله، نیرو‌های گرانشی شروع به کشیدن ستاره می‌کنند، در نهایت ستاره که تبدیل به ماده‌ای کشدار و دراز شده است به دور سیاه‌چاله می‌چرخد و گرم می‌شود و شعله‌ای ایجاد می‌کند که ستاره‌شناسان می‌توانند آن را از میلیون‌ها سال نوری دورتر تشخیص دهند، اما انتشار که به عنوان برون‌ریزی شناخته می‌شود، معمولاً به سرعت پس از وقوع رویداد اختلال جزر و مدی ایجاد می‌شود .

سرپرست تیم تحقیقاتی گفت :  گویی این سیاه‌چاله به‌طور ناگهانی شروع به آروغ‌زدن مواد ستاره‌ای کرده که سال‌ها پیش آن را خورده است. در این حالت آروغ‌ها طنین‌انداز هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
آسمان شب عجب ماجراهایی دارد فکر کنم گاهی سیاهچاله ها و ستاره ها و کلا آسمان شب ستاره شناسان را شگفت زده می کند
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح خانه موسیقی تهران
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
رزمایش اقتدار ورزش ایران
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)