• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۲۳۲۱۸
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۳
اجتماعی » حقوقی و قضایی

پاسخ به ابهامات پرونده قضایی محمد قبادلو

اوایل آبان ماه، اولین دادگاه رسیدگی به اتهامات اغتشاشگران اخیر در تهران با حضور مستشاران دادگاه، متهمان و وکلای آنها برگزار شد. محمد قبادلو یکی از این متهمان است.

دادگاه محمد قبادلوبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از میزان، اوایل آبان ماه بود که اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اغتشاشگران اخیر در تهران با حضور مستشاران دادگاه، متهمان و وکلای آنها، جمعی از افسران انتظامی که در درگیری با آشوبگران مجروح شده بودند و خانواده شهید فرید کرم پور برگزار شد.


یکی از متهمانی که در جلسه دادگاه حضور داشت، فردی به نام محمد قبادلو بود.

براساس کیفرخواست صادر شده، محمد قبادلو فرزند محمدعلی متهم است به افساد فی‌الارض از طریق اقدام گسترده علیه ماموران موتوری نیروی انتظامی با اصابت خودروی سواری پیکان سفید رنگ که اقدام وی منجر به شهادت استوار فرید کرم پور حسنوند و مجروح شدن ۵ مامور دیگر پلیس شده است.

به گفته نماینده دادستان، طبق نظریه پزشکی قانونی، شهید کرم‌پور به دلیل ضربه شدید وارده به سر و له شدگی بافت مغز خونریزی کرده و همین موضوع علت شهادت وی است.

همچنین در جلسه دادگاه، فرمانده افسران حادثه مذکور که خود نیز از ناحیه پای راست مجروح شده است، با تشریح واقعه گفت: ۳۰ شهریور بود که ماموریتی از سوی سلسله مراتب به ما برای حفظ امنیت و پیشگیری از وقوع ناهنجاری ابلاغ شد.

وی افزود: ماموریت خود را انجام دادیم و قصد بازگشت به مقر را داشتیم که ناگهان صدای وحشتناکی شنیدم، برگشتم به سمت عقب که ببینم چه اتفاقی افتاده است که ناگهان توسط یک خودرو زیر گرفته شدم.

افسر فراجا گفت: روی زمین افتاده بودیم، شهید کرم‌پور نفس نفس می‌زد، خواستم به سمتش بروم که دیدم پای راستم دچار آسیب جدی شده است.

در ادامه این جلسه محمد قبادلو اتهام خود را پذیرفت و روند وقوع حادثه را تشریح کرد.


اما پس از برگزاری جلسه دادگاه و در حالی که متهم در حضور قاضی پرونده اتهامات خود را پذیرفته بود، شائبه‌هایی درباره این پرونده در فضای مجازی مطرح شد و حتی مادر متهم نیز اقدام به انتشار فیلم‌هایی نمود

در یکی از فیلم‌هایی که از مادر متهم محمد قبادلو منتشر شده، وی مدعی می‌شود در همان جلسه اول دادگاه حکم پرونده نیز صادر شده است. این در حالی است که روز شنبه جلسه دادگاه مرتبط با این پرونده برگزار شد و پرونده هنوز در مرحله دادگاه است و منجر به صدور رای نشده است.


ابهامات درباره پرونده و جزئیات حادثه

در این گزارش تلاش می‌شود به ابهامات مطرح شده درباره پرونده و جزئیات حادثه پرداخته شود.

شهید فرید کرم‌پور متولد شهرستان چگنی و ساکن شهر پرند بود که در آشوب‌های خیابانی شهرستان رباط کریم (پرند) بر اثر زیر گرفته شدن توسط یک خودروی سواری در ۳۱ شهریورماه مجروح و پنجم مهرماه شهید شد.

بامداد ۳۱ شهریور ماه به دلیل اغتشاشات ایجاد شده، یگان موتوری یگان امداد به همراه فرمانده انتظامی شهرستان رباط کریم، به دلیل حضور اغتشاشگران در پرند در این منطقه متمرکز می‌شوند. حدود ساعت ۱:۳۰ بامداد که اغتشاش فروکش می‌کند و اغتشاشگران متفرق می‌شوند پایان ماموریت به یگان‌های امداد اعلام و ماموران حافظ امنیت برای بازگشت به مقر فرمانده‌ای آماده می‌شوند. گروه یگان امداد متشکل از ۶ دستگاه موتورسیکلت در مسیر بازگشت به مقر پارک فدک چند دقیقه‌ای پشت چراغ قرمز توقف می‌کنند.


نقشه قبلی متهم برای به شهادت رساندن ماموران

در همان زمان، محمد قبادلو همانطور که خودش عنوان کرده است، با نقشه قبلی، با خودرو پیکان با سرعت حدود ۱۰۰ کیلومتر در ساعت به سمت یگان موتور سوار حمله ور می‌شود. خودروی وی پس از برخورد با موتور‌های یگان امداد متوقف می‌شود. در این برخورد، ۶ مامور حافظ امنیت حضور داشتند که پنج تن از آن‌ها آسیب شدید دیدند و یکی از ماموران آن هم به دلیل افتادن از روی موتور صدمه کمتری دید.

قبادلو پس از ارتکاب جرم قصد فرار داشته، اما به دلیل قرار گرفتن یک دستگاه موتورسیکلت یگان امداد در زیر خودرو، موفق به این کار نمی‌شود


دلیل شهادت فرید کرم‌پور

براساس گزارش پزشکی قانونی و پرونده بالینی شهید کرم‌پور، علت فوت فرید کرم‌پور صدمات بدنی، شکستگی استخوان سر و به موجب آن له شدگی بافت مغز بوده است.


محمد قبادلو: ۱۰ مامور دیگر هم بیایند آنها را زیر خواهم کرد

پس از دستگیری متهم محمد قبادلو ، وی توسط افسر کشیک تفهیم اتهام و به زندان منتقل می‌شود. در این مرحله پرونده وی به بازپرسی ارجاع می‌گردد. قبادلو در جریان تحقیقات دادسرا ماجرا را به طور کامل بیان و اعلام می‌کند که در برخورد با یگان موتور سوار، یکی از ماموران به روی ماشین پرت شده و به زمین می‌خورد. وی حتی صراحتا اعلام می‌کند که با برنامه ریزی قبلی این کار را انجام داده است و اگر ۱۰ مامور دیگر هم همین الان بیایند آنها را زیر خواهد کرد.

محمد قبادلو در مسیر انتقال به محل وقوع جنایت برای بازسازی صحنه جرم نیز در ماشین اعلام می‌کند که اصلا پشیمان نیستم و اگر باز هم برگردم، این کار را تکرار می‌کنم.


دلیل تفاوت در زمان تصادف و بازسازی صحنه جرم چیست؟

یکی از شبهاتی که درباره این پرونده مطرح شده این است که چرا بازسازی صحنه جرم ۱۲ مهر و گزارش صحنه تصادف ۱۰ مهرماه تنظیم شده است و چرا بعد از ده روز از گذشت حادثه، بازسازی صحنه جرم صورت گرفته است.

تفاوت این تاریخ به این دلیل است که در روز‌های ابتدایی شهید کرم‌پور به دلیل صدمات در بیمارستان بستری و هنوز به شهادت نرسیده بود.


اتهامات محمد قبادلو

محمد قبادلو اتهاماتی از جمله قتل عمد، ایراد صدمه عمدی منجر به شکستگی نسبت به سایر شکات، اقدام به قتل عمدی سایر شکات که زنده مانده بودند از طریق برخورد با خودرو، تخریب وسایل نقلیه ناجا و افساد فی‌الارض دارد.

به غیر از اتهام افساد فی‌الارض که رسیدگی آن بر عهده دادگاه انقلاب است، سایر اتهامات وی در دادگاه کیفری یک رسیدگی می‌شود. به همین دلیل طبق قانون محمد قبادلو باید در ۲ دادگاه مجزا پاسخگوی اتهامات خود باشد.


حضور وکلای متهم در تمام مراحل رسیدگی به پرونده در دادگاه کیفری یک

با توجه به اینکه اتهامات قبادلو مبنی بر قتل عمد، ایراد صدمه عمدی منجر به شکستگی نسبت به سایر شکات، اقدام به قتل عمدی سایر شکات که زنده مانده بودند از طریق برخورد با خودرو و تخریب وسایل نقلیه ناجا در دادگاه کیفری یک رسیدگی می‌شود، وکلایی که خانواده وی انتخاب کردند؛ در جریان این پرونده حضور دارند و می‌توانند طبق قانون از موکل خود دفاع کنند. نکته مهم این است که بحث قصاص متهم هم در همین دادگاه مطرح و مورد پیگیری است.

طبق قانون و در آغاز تحقیقات مقدماتی، قاضی پرونده به محمد قبادلو اعلام می‌کند که توانایی اخذ وکیل دارد یا خیر؟

قبادلو مدعی می‌شود که توانایی اخذ وکیل ندارد و خطاب به قاضی بیان می‌کند قوه قضائیه برای وی وکیل انتخاب کند. قاضی هم طی مکاتبات موجود طبق تبصره ماده ۱۹۰ از مرکز مشاوران قوه قضائیه برای قبادلو درخواست وکیل می‌کند.

در این مرحله خانواده محمد قبادلو ۲ وکیل (مهدخت دامغان پور و امیر رئیسیان) را برای پرونده وی معرفی می‌کنند.


وکلای متهم صلاحیت حضور در دادگاه انقلاب را ندارند

با توجه به ابعاد امنیتی این پرونده و اجرای تبصره ماده ۴۸ (انتخاب وکلای مورد تایید رئیس قوه قضائیه)، وکلای معرفی شده توسط خانواده قبادلو، صلاحیت دفاع از وی در پرونده افساد فی الارض را که در دادگاه انقلاب رسیدگی می‌شود، ندارند، اما حضور آنها در پرونده کیفری محمد قبادلو مانعی ندارد و وکلای تعیینی می‌توانند از اتهامات انتسابی وی در دادگاه کیفری یک دفاع کنند.


ادعای وکیل: موکلم تعادل روانی ندارد!

در آخرین جلسه دفاع مربوط به پرونده کیفری محمد قبادلو در دادسرا، هر ۲ وکیل انتخابی (مهدخت دامغان‌پور و امیر رئیسیان) حضور داشتند. در این جلسه که حدود ۳ ساعت طول کشید، وکیل رئیسیان مدعی شد که موکل وی دچار بیماری دوقطبی است و تعادل روانی ندارد و در زمان حرکت به سمت ماموران از خود اراده‌ای نداشته است.

پس از صحبت‌های وکیل، بازپرس پرونده در حضور وکلا از متهم درباره بیماری روانی و دوقطبی سوال می‌پرسد. محمد قبادلو اعلام می‌کند که سال ۹۴ متوجه بیماری خود شده، اما پیش از این در بیمارستانی برای درمان بستری نبوده است، فقط گه گاهی به پزشک مراجعه می‌کرده است و آخرین درگیری و یا نزاع وی هم برمی‌گردد به سال اول دبیرستان.


محمد قبادلو بیمار است؟

پس از این صحبت‌ها، بازپرس برای آگاهی بیشتر از وضعیت بیماری قبادلو از وی می‌پرسد شما که به شغل آرایشگری مشغول بودی تا حالا شده حین اصلاح سر و صورت مشتری به وی حمله کنی که متهم صراحتا اعلام می‌کند که به هیچ وجه چنین کاری به ذهنش خطور نکرده و نخواهد کرد و همیشه سرش به کار خودش بوده است.


گفت و گوی جالب وکیل و موکل در دادسرا

حین گفت و گوی بین وکلا و قبادلو در دادسرا، متهم واکنش تندی نسبت به ادعای وکیل مبنی بر بیماری دوقطبی خود نشان داده و می‌گوید چرا دائم می‌گویید دو قطبی دو قطبی، و جملاتی با این مضمون بیان می‌کند که اگر یک جام شراب و یک جام زهر جلوی او بگذارند، او آن قدری قوه تشخیص و تمییز دارد که جام شراب را سر بکشد.

محمد قبادلو در این جلسه هم به صورت رسمی اعلام می‌کند که اگر باز هم ماموران انتظامی و امنیتی را در خیابان ببیند آنها را زیر خواهد کرد.


نظر پزشکی قانونی درباره وضعیت سلامت روانی محمد قبادلو

پزشکی قانونی نیز درباره وضعیت روحی و روانی محمد قبادلو اعلام کرده است: “معاینه روانپزشکی انجام شد. با توجه به معاینه و شرح حال نامبرده سوابقی از تشخیص و درمان اختلالات خلقی را ذکر می‌کند. در حال حاضر علائم و شواهد از اختلال عمده‌ روانپزشکی که باعث فقدان قوه تمییز و کنترل ارائه گردد، در زمان وقوع جرم در نامبرده مشاهده نمی‌شود و مسئول اعمال و رفتار خود بوده است.”

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
چرا در ابتدای خبر نوشته شده
اوایل تیرماه، اولین دادگاه رسیدگی به اتهامات اغتشاشگران اخیر در تهران
چرا در تنظیم خبر دقت نمیشود نوشنه اوایل تیرماه دادگاه برگزار شد
ابتدای خبر به اشتباه نوشتید اوایل تیر ماه
اول تیر خیلی دستپاچه هستید راست بگید یواش مواظب باشید
دادگاه رئوفت اسلامی را کنار بگذارد ؟ پارتی بازی ممنوع ؟ وکیل چه خری است؟ اینها علیه امنیت ملی کشور و مردم بی دفاع مرتکب جنایت شده اند بدون فوت وقت اعدام کنید ؟
سلام
با تشکر از تیزبینی و نکته سنجی مخاطبین گرامی و ضمن عذرخواهی بابت اشتباه تایپی، اصلاح لازم انجام گرفت.
لینک خبر برگزاری اولین جلسه دادگاه متهمان اغتشاشات اخیر تهران، با رنگ نارنجی در متن مشخص و بولد شد.
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)