• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۳۸۹۵۵
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۹
سیاسی » مجلس
نشست فراکسیون قرآن و عترت با حضور وزیر ارشاد

ریل گذاری مباحث قرآنی در زندگی مردم با همکاری دولت و مجلس

نشست فراکسیون قرآن و عترت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از نمایندگان مجلس با موضوع «قرآن در برنامه هفتم توسعه» در محل کمیسیون اصل ۹۰ برگزار شد.

ریل گذاری مباحث قرآنی در زندگی مردم با همکاری دولت و مجلسبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خانه ملت، نشست فراکسیون قرآن و عترت ظهر امروز (سه شنبه ۲۴ آبان ماه) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از نمایندگان مجلس با موضوع قرآن در برنامه هفتم توسعه در محل کمیسیون اصل ۹۰ برگزار شد.

نصرالله پژمانفر رئیس فراکسیون قرآن و عترت در ابتدای این نشست گفت: در کشوری زندگی می‌کنیم که مباحث اعتقادی و دینی جایگاه ویژه‌ای دارد، تمسک به قرآن و ائمه معصومین می‌تواند مسیری برای حل بسیاری از مشکلات باشد. هر چند در حوزه برنامه ریزی قوانین تکمیل هستیم، اما پرداختن به مسائل فرهنگی و دینی از موضوعات مهم کشور محسوب می‌شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس یازدهم با انتقاد از اینکه امروز رهنمود‌های قرآنی در زندگی مردم بسیار کمرنگ است، ادامه داد: برنامه ریزی‌هایی درخصوص سبک زندگی قرآنی طراحی شده که متاسفانه تاثیری در زندگی مردم نداشته، به طور مثال در دوران تحصیل هر دانش آموز حدوداً ۷۲۰ ساعت مباحث قرآنی در راستای قرائت و روخوانی و تفسیر قرآن می‌آموزد، اما آثار ۷۲۰ ساعت تدریس قرآن در مدارس را مشاهده نمی‌کنیم و دانش آموزان توانایی روخوانی و تلاوت قرآن را ندارند، امروز تقاضا داریم این خلأ را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جبران کند. امید می‌رود تشکیل این جلسه به برنامه ریزی درخصوص مباحث قرآنی در برنامه هفتم توسعه بیانجامد.

پژمانفر تصریح کرد: طی جلساتی که با شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتیم، مجلس تلاش کرد حمایت‌های لازم و کافی از موسسات و فعالان قرآنی داشته باشد، امیدواریم آثار آن را در جامعه مشاهده کنیم.

مهدی باقری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس یازدهم تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه به اعتبارات اختصاص یافته درخصوص مباحث فرهنگی از جمله قرآن چندان توجه نشده است، امیدواریم در بودجه سال آینده این مسئله مورد توجه قرار بگیرد. قرآن صرفاً آموزش نیست، بلکه سبک زندگی قرآنی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. توزیع عادلانه بودجه فرهنگی نیز باید در تمام استان‌ها مدنظر باشد.

مصطفی میرسلیم عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در این جلسه با اشاره به آموزش قرآن به واسطه معلمان تربیت شده در این حوزه، تاکید کرد: برای تدریس مباحث قرآنی باید معلمان و مربیان کارآزموده استخدام شوند تا بتوانند فرهیختگان قرآنی را به جامعه تحویل دهند. چرا وزارت فرهنگ و ارشاد از طرح‌ها و برنامه‌های قرآنی استقبال نمی‌کند؟ همچنین نمایشگاه قرآن که در دهه ۷۰ شروع به کار کرد به صورت دائمی نبوده و متاسفانه شاهد خروجی این نمایشگاه در سبک زندگی مردم نبودیم.

سید علی یزدی خواه نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این نشست با اشاره به اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آموزش و تربیت فعالان قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی از وظایف این شورا است. بحث آموزش قرآن بیشتر به وزارتخانه آموزش و پرورش باز می‌گردد که متاسفانه هیچ کدام از مسئولان آن در این جلسه حضور ندارند. فرهنگ همیشه مظلوم‌ترین حوزه در تمام مسائل بوده است و اعتبارات اختصاص یافته به حوزه فرهنگ غالباً کم و ناچیز بوده است.

نشست فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی
علی اکبر بسطامی نماینده ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان نیز در این نشست بیان کرد: اغتشاشات اخیر نشان داد مسائل فرهنگی نقش پررنگی در موضوعات اجتماعی دارند، امروز بخشی از جامعه از آرمان‌های دینی و موضوعات شرعی دور شده است که این مسئله زنگ خطری برای کشور محسوب می‌شود.

وی با انتقاد از عدم وجود جاذبه‌های فرهنگی در کشور ادامه داد: چرا رغبتی از طرف وزارتخانه فرهنگ و ارشاد برای ایجاد برنامه‌های جدید و جذاب فرهنگی نیست.

سمیه رفیعی نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم گفت: دغدغه‌های جامعه را در چند واژه در سیاست‌ها خلاصه و در پایان با یک سمینار جمع بندی می‌کنیم؛ قبل از بحث روخوانی و قرائت قرآن باید مفاهیم تربیتی قرآن را مدنظر قرار دهیم و باید موضوع مفاهیم قرآنی در برنامه توسعه هفتم به گونه کارآمد گنجانده شود.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم تفاهم نامه‌ای با وزارتخانه آموزش و پرورش داشته باشیم، بی تردید در این راستا موفق‌تر عمل خواهیم کرد؛ همچنین در نظر بگیریم نهاد‌های متعدد فرهنگی با یک کمیته ویژه عملیاتی و سروسامان داده شوند.

حسین میرزایی نائب رییس فراکسیون قرآن و عترت در مجلس شورای اسلامی در این نشست تاکید کرد: باید مساجد را به عنوان مراکز قرآنی در برنامه هفتم در نظر بگیریم؛ با این اقدام می‌توانیم ۷۰ هزار پایگاه قرآنی دایر کنیم که سبک زندگی قرآنی را در جامعه ترویج می‌دهند.

سیدجلیل میرمحمدی میبدی نماینده تفت و میبد در این نشست با تاکید بر اینکه باید برنامه‌های قرآنی را براساس چند نکته تدوین کنیم، گفت: وزارت ارشاد نخست کمیته‌ای تشکیل داده تا طرح قرآنی را به صورت کامل تهیه و به مجلس ارائه کند، همچنین بخشی از اعتباراتی که به سازمان اوقاف داده می‌شود، در راستای مسائل قرآنی هزینه شود. در سفر استانی رئیس جمهور، جای اعتبارات قرآنی و دینی خالی است، برخی از این خلأ‌ها به وزارتخانه فرهنگ و ارشاد باز می‌گردد.

در ادامه جلسه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه فرهنگ در یک دهه اخیر با کمبود‌هایی از جمله اعتبارات روبرو بوده که این اعتبارات در تمام مسائل فرهنگی و هنری مشهود است. با تمام این تفاسیر توانستیم در طی یک سال اخیر ریل‌گذاری درستی در حوزه فرهنگ داشته باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در یک سال اخیر در دولت ریل‌گذاری‌های خوبی برای حوزه فرهنگ انجام شده که بند «ز» تبصره ۹ یکی از این اقدامات است، تاکید کرد: طبق این بند تمامی دستگاه‌های اجرایی مجاز هستند تا دو درصد اعتبارات هزینه‌ای خود را در راستای هم‌افزایی و ارتقای فعالیت‌ها و تولیدات فرهنگی از قبیل موضوعات قرآنی از محل اعتبارات مصوب با رعایت ماده ۱۹ قانون برنامه و بودجه کشور هزینه کنند.

این عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: تلاش می‌کنیم تمام نکات عنوان شده توسط نمایندگان مجلس در این جلسه را در برنامه‌های فرهنگی و هنری به ویژه موضوعات قرآنی مدنظر قرار دهیم.

علیرضا معاف نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تدوین طرح جامع قرآنی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان این جلسه یادآور شد: فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی همیشه برای جامعه قرآنی یک فرصت بزرگ و حمایتی در تمام دولت‌ها بوده است. همچنین نگاه اکثر دولت‌ها به موضوعات قرآنی در دو حالت حداقلی و حداکثری خود را نشان داده است. موضوع قرآن و مفاهیم قرآنی همیشه با همکاری دولت و مجلس یک مسیر راهبردی را طی کرده است.

مسئول کمیته قرآن و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای آرمان‌های قرآنی تصریح کرد: امروز تمام این موضوعات از اقتصاد گرفته تا سبک زندگی مردم به روش قرآنی پایه‌گذاری شده است. برهمین اساس ما سند قرآنی را نگاشته و در موضوعات سینما، مطبوعات، تئاتر، حتی مسائل عاشورایی و حجاب آن را به گونه‌ای هوشمندانه ریل‌گذاری کرده‌ایم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)