• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۴۳۰۲۴
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

غذاهای مناسب برای دیابتی‌ها

رعایت سبک زندگی سالم، دانستن این که چه غذایی مصرف شود و پیروی از تمام دستورالعمل‌های پزشکی برای کنترل دیابت یک امر ضروری است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بهداشت نیوز، یکی از سخت‌ترین قسمت‌های کنترل دیابت، آگاهی از نوع مواد غذایی مصرفی است. با این وجود، کنترل کربوهیدرات‌هایی که مصرف می‌کنید برای حفظ قند خون در حد مطلوب، ضروری است.

برای این کار، شما باید در مورد گروه‌های مختلف غذایی بیشتر بدانید و بتوانید بسته به قند خون خود، در هر لحظه مناسب‌ترین مواد خوراکی را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که همه کربوهیدرات‌ها سطح گلوکز شما را به روش یکسان افزایش نمی‌دهند.

آگاهی از آنچه می‌خورید، بسیار مهم است

برای برنامه‌ریزی صحیح رژیم غذایی خود و انتخاب مناسب‌ترین مواد، لازم است از نوع و میزان کربوهیدرات‌های هر گروه غذایی مطلع باشید. دو گروه از سبزیجات که لازم است مصرف شوند شامل: آن‌هایی که حاوی نشاسته هستند و آن‌هایی که فاقد نشاسته‌اند.

سیب زمینی، ذرت و نخود فرنگی در گروه اول قرار داشته و شما باید آن‌ها را با اعتدال میل کنید. در مقابل، سبزیجات غیر نشاسته‌ای مانند خردل، گل کلم، گوجه فرنگی و هویج حاوی کربوهیدرات‌های بسیار کمی هستند و شاخص گلیسمی آن‌ها کم است.

بنابراین، آن‌ها همچنین منبع بزرگی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر‌ها هستند که گزینه‌های خوبی در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت به حساب می‌آیند. بیشتر میوه‌ها حاوی کربوهیدرات بوده، اما اکثر آن‌ها دارای شاخص گلیسمی پایینی می‌باشند. متخصصان پزشکی بدلیل غنی بودن بسیاری از مواد موجود در آنها، توصیه می‌کنند که آن‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

به عنوان مثال تمشک، توت فرنگی و توت سفید از نظر کربوهیدرات کم و منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها هستند. میزان نشاسته میوه خشک شده بیشتر است، بنابراین دانستن نوع مصرف میوه‌های خشک شده برای دیابتی‌ها حائز اهمیت است.

به عنوان نمونه، فقط دو قاشق غذاخوری کشمش حاوی حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات است. غلاتی مانند برنج، جو دوسر و فرآورده‌های جانبی آن‌ها مانند آرد منابع اصلی کربوهیدرات‌ها هستند. بنابراین، محدود کردن مقادیر مصرفی بسیار مهم است. شما همچنین باید به درجه پالایش آن‌ها توجه کنید.

به عنوان یک قانون کلی، غلات و آرد‌های غلات را انتخاب کنید. این مواد مغذی‌تر بوده و از شاخص گلیسمی پایینی برخوردار هستند. به همین ترتیب، اگر قصد دارید سطح قند خون خود را کاهش دهید، از مصرف محصولات فرآوری شده و آرد‌های تصفیه شده خودداری کنید.

نکاتی در مورد کنترل دیابت

برنامه ریزی یک منوی هفتگی، بسیار مهم است. یک لیست خرید "مواد قابل قبول" تهیه کنید و آن‌ها را از قبل خریداری کنید تا هنگام شروع پخت و پز و اشپزی، آن‌ها را در اختیار داشته باشید.

اگر بعد از اتمام وعده غذایی گرسنه بودید، باید نوعی سالاد سبزیجات غیر نشاسته‌ای با سس‌های کم کربوهیدرات و قند کم بخورید. در این صورت احساس رضایت بیشتری خواهید کرد. غلات سبوس دار را به جای محصولات تصفیه شده انتخاب کنید. برچسب‌ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید ماده اصلی یک دانه کامل است.

هدف این است که بدانید با جایگزین کردن مواد تشکیل دهنده با شاخص گلسیمی بالاتر چه غذایی بخورید. بسیاری از جایگزین‌های خوب وجود دارد. قبل از هر وعده غذایی میزان گلوکز خود را بررسی کنید تا بدانید که در هر زمان مشخص چه غذایی باید مصرف کنید. شما می‌توانید از گلوکومتر‌های سنتی استفاده کنید، اگرچه فناوری‌های جدیدی وجود دارد که می‌تواند این کار را تسهیل کند. اکنون کنتور‌های مداوم گلوکز وجود دارند که داده‌های قند شما را از طریق سنسور کاشته شده در بازوی خود اندازه گیری کرده و اطلاعات را مستقیماً به تلفن همراه شما ارسال می‌کند.

در آخر، همیشه قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی خودتان، با پزشک خود مشورت کنید. آن‌ها باید به شما بگویند که بسته به نیاز‌های خاص شما، ممکن است برخی از گزینه‌ها برای شما راحت‌تر از سایر افراد دیابتی باشد.

با این حال، هرچه بیشتر به آنچه می‌خورید توجه کنید، انجام اصلاحات و تنظیمات آسان‌تر خواهد بود. شما می‌توانید بدون گرسنگی زندگی سالمی داشته باشید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وزارت ورزش اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را محکوم کرد
بهره‌برداری از ۴۰۰ پروژه شهری تا پایان سال جاری در دستور کار شهرداری شیراز
قهرمانی تیم شهید نوفلاح تهران در شنا قهرمانی کشور
پخش زنده برنامه پرپروک از شبکه پویا
بررسی عملکرد زیست محیطی واحدهای صنعتی شاهین دژ
فارس به استقبال افتتاح ۲ هزار و ۵۶ پروژه عمرانی می‌رود
دستگیری تبعه افغانستانی با ۸ میلیارد تومان طلا در تایباد
دعوت از فوتسالیست های سمنان به اردوی تیم ملی
معرفی برترین‌های پاراوزنه‌برداری بانوان قهرمانی ایران
خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان
هوشیاری ملت ایران سد محکم در مقابل توطئه های دشمنان انقلاب
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس جمهور ترکیه
پیامد‌های جنگ برای منطقه ما بسیار خطرناک خواهد بود
تجلیل از دو خانواده شهید اغتشاشات اخیر در گنبدکاووس
بازگشایی راه ارتباطی ۷۹ روستا توسط راهداران آذربایجان غربی
خوش‌خدمتی دیگر اتحادیه اروپا برای جنگ‌طلبان
رئیس جمهورآمریکا باید بداند ملت بزرگ ایران ملت امام حسین است.
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
شاهد عینی - قسمت پنجم
سهرابیان، رئیس کارگروه راه‌اندازی بازی‌های آسیایی ۲۰۳۰ قطر شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)