• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۳۳۲۳
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

محدودیت خاک نداریم اما محدودیت آب جدی است

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشور بیش از ۳۰ میلیون هکتار قابل کشت است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فریبرز عباسی سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی صبح امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه محدودیت خاک در کشور نداریم‎‏, گفت: نقشه‌های مدیریت پذیرش خاک به صورت پایلوت در ۱۳ استان کشور انجام شده که این مهم برای الگوی کشت بهینه خاک کاربرد دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عباسی در خصوص اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در معاونت آب و خاک در حوزه خاک، گفت: قانون حفاظت از خاک از خرداد ۱۳۹۸ تصویب و ابلاغ شده و اصلاح ساختار در تشکیلات معاونت آب و خاک دنبال میشود و به زودی ابلاغ رسمی خواهد شد.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی شورای راهبردی خاک از اقدامات موثر در این زمینه بوده است، گفت: راه اندازی شورای راهبردی خاک برای سیاستگذاری در حوزه خاک تشکیل شده که جلسات آن طی سه سال گذشته برگزار شده است.

عباسی ادامه داد: آیین نامه اجرای خاک با محوریت آب و خاک در کمیسیون مختلف دنبال می‌شود و خوشبختانه آیین‌نامه تدوین شده و در حال نهایی شدن است.
وی درباره برگزاری "روز جهانی خاک" گفت: روز جهانی خاک در ۶۸مین مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ مصوب شده و به صورت مستمر در کشور‌های مختلف برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: برگزاری روز جهانی خاک در ایران نیز همانند سایر کشور‌ها به صورت مستمر و پیوسته توسط معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود. بناست امسال با مشارکت بیشتر بهره‌برداران و دستگاه‌های ذی ربط در روز ۲۴ آذر ماه روز جهانی خاک برگزار شود.

وی همچنین خواستار ایجاد "شورای عالی خاک" شد و گفت:در حوزه‌های دیگر مانند آب و سلامت "شورای عالی آب" و "شورای عالی سلامت" و ... وجود دارد و در این راستا نیازمند ایجاد شورای عالی خاک هستیم.

عباسی درباره آب بر بودن محصول هندوانه نیز گفت: مصرف آب مصرفی هندوانه در قطب‌های هندوانه ۴ هزار ۷۰۰ متر مکعب در هر هکتار و مصرف کل آب مصرفی هندوانه برای حدود ۱۰۰ هزار هکتار کشت این محصول در کشور نیم میلیارد متر مکعب است.

عباسی افزود: در الگوی کشت تمهیداتی برای کنترل سطح زیرکشت هندوانه در نظر گرفته شده و مشوق‌های دولتی به کشت محصولاتی داده می‌شود که الگوی کشت را رعایت کنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عباسی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع شورورزی نیز پرداخت و یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی مخالفتی با شورورزی ندارد در صورتی که بر اساس آیین نامه ارایه شده انجام شود.

وی گفت: در این حوزه به طور قطع یکی از راهکار‌ها استفاده از گیاهانی است که مقاومت بیشتری در خاک با سطح آب پایین داشته باشند.

عباسی با اشاره به اینکه استفاده از دستگاه‌های آب شیرین کن خواهد بود یکی از راهکار‌ها در این زمینه است، یادآور شد: یکی از چالش‌های دستگاه‌های آب شیرین کن آن است که دستگاه‌های موجود پساب‌ها را در محیط رها کرده و منجر به آلودگی زیست محیطی می‌شوند که با نفوذ در سفره‌های آب زیرزمینی منجر به آلودگی آب و خاک می‌شوند.

وی در پایان گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای حل این معضل با چند شرکت دانش بنیان مذاکراه داشته که با همکاری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی در حال پیگیری این موضوع با ساخت دستگاه‌های آب شیرین کن سازگار با مؤلفه‌های زیست محیطی هستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز پیش‌فروش بلیت سفر‌های نوروزی در خراسان جنوبی
اجرای ۱۱۱ پروژه آموزشی در مازندران با هدف تحقق عدالت آموزشی
آب واسطه فیض و یک امر قدسی است
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
تیم ملی فوتبال بانوان ایران وارد استرالیا شد
رنگ نانویی فوق‌آبگریز ایرانی با الهام از برگ نیلوفر؛ گامی نو در دوام نمای ساختمان
انتقام مهرگان نور از صنعتگران امید در لیگ برتر والیبال
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است
اجرای سرود دختران دهه نودی مازندران مقابل رئیس جمهور 
حذف حسین وفایی از رقابت‌های اسنوکر آزاد ولز
شوراهای اسلامی هموار کننده مسیر توسعه مناطق شهری و روستایی
شورا‌های صنفی دانشجویی از ورود به عرصه‌های غیرمرتبط خودداری کنند
افتتاح نمایشگاه بخش انسجام ملی جشنواره تجسمی فجر
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد
نتایج هفته ۲۰ لیگ برتر والیبال؛ صعود پیکان به مرحله حذفی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۷ اسفند
جمع آوری ۲۷ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیر بهداشتی در کیش
فوت ۴ عضو یک خانواده بر اثر تجاوز به چپ پراید در محور طبس_یزد
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
پانزدهمین «محفل سینما انقلاب» به پایان رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
پیش بینی ورودسامانه بارشی جدید و کاهش دما در آذربایجان غربی
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۲ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)