• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۰۲۰۱
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۳
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

بهبود ترازنامه بانک‌ها با رفع موانع فروش اموال مازاد

معاون مطالعات اقتصادی مجلس، اراده دولت برای ایجاد شرایط فروش اموال مازاد بانک‌ها را در ایجاد شفافیت و کنترل تورم موثر دانست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ موسی شهبازی اظهار کرد: بانک‌ها به لحاظ ماهیت کاری باید نهاد‌هایی برای تامین مالی بخش واقعی اقتصاد باشند. هر چیزی که بانک را از کارکرد و وظیفه اصلی خود دور و به اداره شرکت‌ها یا انواع بنگاه‌ها و یا خرید و فروش مشغول کند، به عملکرد بانک‌ها ضربه می‌زند.

معاون مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: متاسفانه، در سال‌های گذشته علاوه بر اراده خود بانک‌ها بر خرید اموال، مسکن و سایر موارد، با مطالبات غیر جاری بانک‌ها نیز مواجه بودیم؛ در این بخش، بانک یا به صورت ارادی با عدم رعایت مسائل اعتبار سنجی و یا به صورت غیر ارادی مطالباتی را داشته‌اند که با رد دیون دولت به آن‌ها واگذار شده است.

وی اضافه کرد: این مجموعه عوامل دست به دست هم داده تا بانک‌ها در ترازنامه شرکت‌ها، دارای اموال و دارایی‌هایی باشند که سبب بی‌ثباتی ترازنامه بانک‌ها نیز شده است.

این کارشناس اقتصادی همچنین متذکر شد: در سال ۹۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر تصویب و در لایحه دولت هم در مواد ۱۶ و ۱۷ این موضوع لحاظ شد که باید بانک‌ها اموال مازاد خود را فروخته و از شرکت‌ها و سرمایه گذاری غیر بانکی خارج شوند.

متاسفانه، در طی این سال‌ها به گونه‌ای که انتظار می‌رفت این قانون اجرا نشد و عملاً به بهانه‌های مختلف بانک‌ها از اجرای آن یا سرباز زدند یا به دلیل مشکلات حقوقی و یا چالش‌های اجرایی نتوانستند این اموال را واگذار کنند.

وی در ادامه یادآور شد: برخی بانک‌ها به این دارایی‌ها علاقه خاصی دارند و برای واگذاری به دلایل مختلف اراده‌ای ندارند که این بیشتر در بانک‌های خصوصی دیده می‌شود.

شهبازی همچنین بیان کرد: برخی اموال بانک‌ها به صورت اجباری در اختیار آن‌ها قرار گرفته و هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد و به راحتی آن را واگذار می‌کنند، اما در برخی موارد بانک برای فروش انگیزه دارد، اما به دلیل تورم آن را نمی‌فروشد.

وی در ادامه با بیان اینکه در بحث فروش اموال و دارایی مازاد بانک‌ها ما با دو مانع مواجهیم، تاکید کرد: در بعضی موارد بانک دولتی تصمیم به فروش دارد، اما مدیران به دلیل هراس از بازخواست‌های نظارتی در خصوص قیمت اموال فروخته شده از آن خودداری می‌کنند و مانع دیگر پیچیدگی‌های حقوقی است؛ مثلاً در بحث مالکیت که بعد از رد دیون هنوز شفاف نشده است که البته این مورد در خصوص بانک‌های دولتی بیشتر مصداق دارد.

شهبازی تاکید کرد: اگر موانع و چالش‌های بانک‌ها برای فروش اموال مازادشان مرتفع شود و بانک‌های دولتی و خصوصی شده، الزام و شرایط فروش این دارایی‌ها را داشته باشند، باعث می‌شود که در ترازنامه بانک‌ها موثر بوده و سبب شفافیت ترازنامه شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)