• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۷۸۱۸۰
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰
فارس » اقتصادی

اجرای الگوی کشت در ۲ دشت فارس

رئیس جهاد کشاورزی فارس گفت: اجرای الگوی کشت در مرحله اول برای دشت‌های قادرآباد مادر سلیمان، نمدان اقلید و داراب دراستان فارس برنامه ریزی شده و این طرح‌ها اکنون در دشت قادرآباد و مادر سلیمان در حال اجرا است.

اجرای الگوی کشت در ۲ دشت فارسبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،مجتبی دهقان پور در نشست برنامه الگوی کشت با تاکید بر اینکه مطلوبیت و سودمندی در اجرای موفق الگوی کشت تاثیرگذار است، گفت: در اعطای تسهیلات و سایر سیاست‌های حمایتی، کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت می‌کنند در اولویت قرار دارند.
این مقام مسئول بیان کرد: در تدوین الگوی کشت دشت قادرآباد مادر سلیمان داده‌های هواشناسی، داده‌های منطبق با خاک و به طورمشخص بحث تناسب اراضی، داده‌های آب، نیاز آبی و اقتصاد و معیشت کشاورزان به عنوان مهمترین مولفه در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: با بررسی عوامل موثر بر تولید و الگوی کشت و در نظر گرفتن حداکثر افزایش سود و تولید محصولات اساسی مدل الگویی کشت تدوین و به منظور اینکه الگوی کشت با آهنگ پذیرش بیشتری همراه باشد، در مدل پیشنهادی حداکثر ۲۵ درصد تغییر نسبت به کشت مرسوم منطقه در نظر گرفته شد.
دهقان پور؛ در مقایسه وضعیت فعلی تولید محصولات کشاورزی با مدل الگوی کشت پیشنهادی، اظهار کرد: با اجرای الگوی کشت سطح زیر کشت محصولات ۵ هزار و ۳۰۰ هکتاری به ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار، میزان مصرف آب از ۴۵ میلیون مترمکعب به ۳۶ میلیون مترمکعب و درآمد بهره برداران از ۱۹۷ میلیارد تومان به ۲۰۶ میلیارد تومان می‌رسد.
این مقام مسوول، با بیان اینکه در این منطقه ۱۲ محصول زراعی تولید می‌شود که در الگوی کشت پیشنهادی به ۱۸ محصول می‌رسد، اضافه کرد:۶ محصول کم آب بَر و عمدتا گیاهان دارویی از جمله زعفران، گلرنگ، آنغوزه، آویشن، خاکشیر و زیره اضافه شده است.
عوامل مداخله‌ای مترتب برالگوی کشت، از جمله مواردی بود که دهقان پور به آن اشاره کرد و افزود: عوامل اقلیمی، بازار، سیاست‌های تشویقی، مزیت‌های نسبی تولید در بین سایر بخش‌های اقتصادی است از جمله عواملی است که می‌تواند الگوی کشت را به سمت ناسازگاری یا موفقیت پیش ببرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به الزامات الگوی کشت گفت: توسعه کشاورزی قراردادی با هدف ساماندهی بازار محصولات کشاورزی از الزامات است و در سال زراعی جاری با تلاش صورت گرفته تاکنون استان فارس در اجرای کشت قراردادی گندم رتبه دوم کشور را دارد.
فرهنگ سازی، آموزش و ترویج الگوی کشت، تعیین تکلیف چاه‌های غیر مجاز و کنتوردار کردن چاه‌های مجاز (اجرای طرح تعادل بخشی)، حمایت از ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی، تامین به موقع و به میزان کافی نهاده‌های تولید، فراهم کردن ماشین‌های کشاورزی مورد نیاز الگوی کشت، تسهیل در صدور مجوز احداث گلخانه و حمایت از بهره برداران در قالب وام‌های کم بهره و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی از دیگر الزامات الگوی کشت بود که دهقان پور بر آن تاکید داشت.
وی با بیان اینکه به منظور اجرای موفق الگوی کشت باید سیاست‌های تشویقی دنبال شود، بیان کرد: یارانه سبز، بیمه، هزینه نکاشت، توسعه زنجیره ارزش و تامین محصولات کشاورزی، مشوق‌های صادراتی، ایجاد واحد‌های خدمات مکانیزاسیون کشاورزی، تمرکز بر تدارک وسیله حمل و نقل محصولات در فصل برداشت و هماهنگی با بانک کشاورزی برای توجه خاص به تسهیلات کشاورزی در این دشت از جمله مواردی است که باید به آن پرداخت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
تساوی وباخت مسی‌های کرمان درلیگ یک فوتبال
معرفی حریفان ملی‌پوشان ایران در مسابقات تن‌بال قهرمانی جهان
آغاز اردوی تیم ملی کاراته ناشنوایان ایران اعزامی به المپیک توکیو در رشت
قهرمانی تیم شایان در مسابقات والیبال جام شهدای برکاده کوچصفهان
استقبال از سرمربی برتر فوتبال زنان آسیا در بم
نایب قهرمانی ایران در کشتی آزاد زیر ۲۳ سال جهان
بسته خبر‌های کوتاه ۵ آبان ۱۴۰۴
نمایشگاه تخصصی پدافند غیر عامل شهرداری کرمان
افتتاح خط دوم ایست و بازرسی مرصاد
بازگشت دو معدن به چرخه تولید در نقده
 تأکید بر نقش حیاتی پرستاران و هشدار درباره چالش سرانه نیروی انسانی
پوشش ۹۰ درصدی تعرفه‌های دولتی درمان ناباروری توسط بیمه سلامت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
سقوط بالگرد و جنگنده آمریکایی در دریای جنوبی چین
اوقات شرعی اهواز، ۵ آبان ۱۴۰۴
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)