• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۸۰۶۸۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۶
اقتصادی » اقتصاد کلان

کاهش واردات کالا‌های اساسی با اصلاح سیاست ارز ترجیحی

وزیر اقتصاد با اشاره به اصلاح سیاست ارز ترجیحی اظهار کرد: اصلاح سیاستی که انگیزه فعالان اقتصادی را به سمت قاچاق و اقتصاد پنهان می‌برد، برآمار واردات کاملا مشخص است، اما رسانه‌ها و صاحبنظران به آن توجه زیادی نداشته‌اند.

کاهش واردات کالا‌های اساسی با اصلاح سیاست ارز ترجیحیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،سید احسان خاندوزی امروز در همایش علمی پژوهشی اقتصاد پنهان که در وزارت کشور برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: شاید توقع این باشد که در مسأله قاچاق وزارت اقتصاد به عنوان متولی درآمد‌های دولت، روی موضوع مالیات تمرکز کند، اما واقعیت آن است که شاید کمترین جرم در اقتصاد پنهان قاچاق کالا و فرار مالیاتی باشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: بسیاری از امکان مدیریت در بازار اقتصادی با گسترش اقتصاد پنهان از بین می‌رود و اگر به بازار ارز توجه کنیم، می‌بینیم که یک بخش از ضعف مدیریت بازار ارز به بزرگ بودن حجم اقتصاد پنهان در این بازار برمی‌گردد.

وی بیان داشت: یکی از عواملی که نظام انگیزشی فعالان اقتصادی را دچار تخریب می‌کند، قیمت‌های علامت‌دهنده است که بسیاری از فعالان خرد و کلان را ترغیب می‌کند به اینکه وارد فعالیت‌های اقتصادی پنهان شوند، اگر می‌بینید امروز افرادی که نه حرفه و تخصص و نه سن و سال‌شان سازگاری دارد، اما در صف‌هایی می‌ایستند که از یک مزیت و یک سیاست ارزی استفاده کنند و ارزی را بخرند و در بازار با قیمت دیگری بفروشند، این مسأله ناشی از نظام قیمت‌گذاری است که نظام انگیزشی فعالان اقتصادی را به سمت اقتصاد پنهان ترغیب می‌کند.

وی بیان داشت: دولت در زمانی که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را در لایحه بودجه ۱۴۰۱ پیشنهاد داد و مجلس آن را تصویب کرد و اجرای آن در اردیبهشت امسال رقم خورد همین مساله قیمت‌های علامت دهنده بود.

خاندوزی بیان داشت: اساسا علت اینکه دولت گذشته این موضوع را به تأخیر انداخت پیامد‌های آن در حوزه قیمت‌ها بود، اما از سمت دیگر می‌دانست که وجود این قیمت‌های علامت‌دهنده مخرب در اقتصاد خودش یکی از عوامل اقتصاد پنهان است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه امروز ۷ ماه از سیاست اجرای حذف ارز ترجیحی برای واردات کالا‌های اساسی گذشته است گفت: بررسی اجرای این موضوع نشان می‌دهد، سیاستی که انگیزه فعالان اقتصادی را به سمت قاچاق و اقتصاد پنهان می‌برد، اصلاح شده و این موضوع بر اساس آمار واردات کاملا مشخص است، اما رسانه‌ها و صاحبنظران به آن توجه زیادی نداشته‌اند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به آمار واردات کالا‌های اساسی از ابتدای سال تا ۱۵ آذر ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته گفت: بعد از اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی حدود ۴۰ درصد واردات روغن آفتابگردان و حدود ۲۸ درصد واردات گندم به کشور کاهش یافته است.

وی افزود: حدود ۶۰ درصد واردات کنجاله کاهش یافته و طی این مدت ۱۶ درصد واردات ذرت کاهش یافته و همچنین در واردات روغن پالم با کاهش ۱۰ درصدی مواجه بودیم که این کاهش واردات نتایج و ثمرات اصلاح سیاست غلطی بوده که به فعالان اقتصادی این انگیزه را می‌داد که در سال‌های قبل بیش‌برآورد، بیش‌اظهاری و بیش‌واردات انجام دهند و لذا یک بخش‌هایی از کشور را در معرض این قرار دهند که ما چطور مسأله قاچاق صادرات را در کشور حل و فصل کنیم.

وی افزود: حال آنکه وقتی سیاستی اصلاح می‌شود و دیگر علامت‌دهی غلطی وجود ندارد که شما بتوانید با دسترسی به یک مصوبه خاص بانک مرکزی و یا استفاده از رانت ارزی کالایی را بیشتر وارد کنید و آن کالا از کشور‌های دیگر سر درآورد.

خاندوزی اظهار داشت: اصلاح این سیاست‌ها موجب می‌شود، بخش زیادی از مشکلات که حول اقتصاد پنهان شکل گرفته بود، حل و فصل شود.

وزیر اقتصاد و امور دارایی بیان داشت: کاهش واردات کالا‌های اساسی به معنای کاهش مصرف نیست بلکه در اینجا که بحث ما اقتصاد پنهان است می‌خواهم بگویم که نوع سیاستگذاری‌ها است که در اکثر مواقع انگیزه را فراهم می‌کند که اقتصاد پنهان چاق و چاق‌تر و برعکس لاغر و لاغرتر شود.

وی با تاکید بر رصد و ردیابی جریان وجوه در اقتصاد‌ها گفت: در کشورمان به این مقوله و نقطه کانونی بیشتر نیاز داریم تا پرداختن به بازرسی‌های میدانی و تقویت مرزبانی البته منکر مرزبانی و بازرسی‌ها نیست.

خاندوزی بیان داشت: اگر داده‌های اقتصادی ما بتواند آنچه را تحت عنوان ته‌لنجی، کوله‌بری و ... را نشان دهد حتما در عرصه میدان هم این داده‌ها می‌تواند کمک کند تا تدابیر لازم در اقتصاد پنهان به سرانجام برسد؛ لذا یکی از اقداماتی که در شورای عالی مبارزه با پولشویی در دولت جدید تصویب شده است، کمک کردن به شناسایی جریان‌های مالی است و اگرچه تصمیم سختی بود، اما با کمک وزیر کشور و قوه قضائیه تصمیمی اتخاذ شد مبنی بر اینکه وزارت کشور مکلف شد با همکاری نهاد‌های اطلاعاتی ظرف شش ماه آینده برای تمام اتباع غیرمجاز حساب بانکی و کارت بانکی قابل رصد داشته باشند و فعالیت مالی را براساس آن انجام دهند.

وزیر اقتصاد و امور دارایی با تاکید بر تسهیل و جذاب کردن فعالیت‌های مولد در مقایسه با فعالیت‌های نامولد گفت: اگر فعال اقتصادی برای دریافت مجوز سال‌ها در پیچ و خم‌های اداری قرار نگیرد و از وی طلب رشوه نشود قطعا فعال اقتصادی مسیر رسمی را انتخاب می‌کند بنابراین این مساله در راستای از بین بردن اقتصاد پنهان از جمله وظایف ما است.

خاندوزی بیان داشت: یکی از بحث‌های ما این است که واردکنندگان رسمی دلار و طلا نباید هیچ هزینه مانند حقوق گمرکی و مالیات را برای واردات بپردازند در حالی که این افراد با معطل شدن در مرز‌ها و گمرک مجبور می‌شوند واردات خود را از طریق صرافی‌ها انجام دهد.

وزیر اقتصاد در پایان گفت: هر چقدر مسیر شفاف و آسان باشد و باید برای فعالیت‌های قانونی مسیر‌های درست و آسان را ایجاد کرد به عنوان مثال باید واردات ارز و طلا با سیاست‌های تشویقی بدون اخذ مالیات باشد تا معاملات قابل رصد باشد. امروز دلالی در بازار مسکن مشمول مالیات نیست، اما فعال اقتصادی برای واردات قانونی باید مالیات سنگینی پرداخت کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
جناب وزیر در کارخانه که بیش از نیمی از آن دولتی و وابسته به مدریت دولتی هست با کدام عقل سالم قیمت دستوری را بر داشتید و هم زمان هم واردات را تا حدودی دستوری آزاد کردید و برنامه قرعه کشی های هم که بود به پایان رسید یا اگر هم ثبت نامی برای ملت باشد نوع ماشین های هست که بازاری یا مشتری زیادی ندارند و آخر هم ماشین را در بورس بردید آیا نمی فهمید که بردن ماشین در بورس باز هم به سود همان سرمایه دار یا یک گروهی ۷اص عست و عموم مردم نمی توانند از بورس خریداری کنند چون همه مردم که کد اقتصادی یا در بورس نیستند پیشاپیش به این کار شما باید بی عدالتی بتمام معنی و شکست خورده از دور بودن عدالت تبریک گفت
نظر شما
آخرین اخبار
سه شنبه‌ها با کتاب
مسابقات فوتبال موناکو و پاری سن ژرمن و گالاتاسرای و یوونتوس، از شبکه ورزش
تسهیل ارتباط شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاران در عناصر نادر
نشست منطقه‌ای مدیران کل صمت کشور در بندرعباس
دستگیری عوامل اصلی تیراندازی اغتشاشات ۱۸دی گرگان
درگذشت مادر شهید والامقام «ماشااله رباطی» در خرم آباد
تصویب جدول حمایت از تقویت بنیه فرهنگی کشور برای سال ۱۴۰۵
نوسازی ناوگان تاکسیرانی به منظور کاهش آلودگی هوا
بهره برداری از سه طرح آبرسانی در شهرستان ماهشهر
خون شهدای اغتشاش اخیر، آبی بر آتش فتنه بود
آغاز طرح پیشران نوروز ۱۴۰۵ برای زیباسازی شهر کرمان
توسعه زیرساخت‌های پایدار و تعامل‌پذیر از الزامات پیشرفت شبکه ملی اطلاعات
آموزش و پرورش، مولد ارزشمندترین سرمایه‌های اجتماعی است
افزایش مشارکت و رقابت در سنندج؛ انتخابات شورای شهر در آزمون کارآمدی
آغاز قطعی کلاس‌های حضوری دانشگاه تهران از دوم اسفند
برگزاری همایش ملی توسعه پایدار روستایی در گرگان
برگزاری رویداد گنجینه در آموزش وپرورش فارس
تقویت تجارت محصولات حلال ایران در آسیا
بهره مندی استان یزد از سه هزار و ۹۰۰ تخت بیمارستانی
ارزآوری ۸۰۰ میلیون دلاری صنعت آبزی پروری کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
دعوت ستادکل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در گرامیداشت شهدای فتنه آمریکایی - صهیونی
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
برگزاری مراسم چهلم شهدای مقاومت ملی در مرودشت
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
اهدای عضو یک خانم ۴۵ ساله در قم
تأکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۶ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۵ نظر)
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)