• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۲۷۸۰۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۸
اقتصادی » اقتصاد کلان

در بحث واگذاری اموال دولت اصل بر جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته است

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: این وزارتخانه تکالیف قانونی خود در بودجه ۱۴۰۱ انجام داده است.

خاندوزی: ۱۷۲ هزار میلیارد تومان دارایی مالی در ۱۰ ماهه امسال واگذار شدبه گزارش  خبرگزاری صدا و سیما،  سیداحسان خاندوزی گفت: یکی از روش‌ها این است که اوراق منتشر شده در همان سال سررسید شوند که دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ از ابزار جدید اوراق درون سالی استفاده کرده است، زیرا در ابتدای سال مالیات کمتری وصول می‌شود، اما میزان وصولی مالیات در نیمه دوم سال بیشتر است و می‌توان اوراق منتشر شده را در پایان سال سررسید کرد.
 
وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ به رغم اینکه فشار اقتصادی و تورمی بالا بود و همه انتظار داشتند بیشترین تامین مالی از طریق اوراق و استقراض انجام شود، دولت تلاش کرد تا هزینه‌های خود را مدیریت کرده و بار کمتری بر حوزه اوراق وارد شود و استقراض کمتری صورت بگیرد.
 
خاندوزی با بیان اینکه امسال برای ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از اوراق سررسید شده دولت‌های قبل بازپرداخت صورت گرفت، اظهار داشت: در مقابل ۶۷ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی به عنوان ابزار تامین مالی منتشر شد؛ مابه التفاوت این مبالغ حدود ۸۷ هزار میلیارد تومان بازپرداخت دولت به بازار است یعنی بیش از آنکه دولت در ۱۰ ماه اخیر از انتشار اوراق و استقراض به شکل نقدی به عنوان بازار کسری بودجه خود استفاده کند، به بازار برگردانده است.
 
عملکرد ۹۴ درصدی دولت در حوزه واگذاری‌ها
 
وزیر اقتصاد در ادامه به تکالیف دولت در حوزه فروش سهام دولتی اشاره کرد و با بیان اینکه ۹۴ درصد تکالیف بودجه در ۱۰ ماهه امسال محقق شده است، افزود: بخش مهمی از این فروش به واگذاری ۱۲ درصد از سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس باز می‌گردد که اگر ۱۴۲ هزار میلیارد تومان قیمت اقساط آینده را نیز به آن عدد اضافه کنیم، بزرگترین مزایده تاریخ واگذاری‌های کشور محسوب می‌شود.
 
خاندوزی با بیان اینکه ۳۲ هزار میلیارد تومان از این سهام واگذار شده به صورت حِصه (بهره) نقدی در خزانه واریز شده است، در مورد سهام عدالت نیز توضیح داد: مصوبه دولت در این خصوص در هیات تطبیق مصوبات مجلس و دولت در حال بررسی است و اگر ایرادی به آن وارد نشود، مساله ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد در حوزه سهام عدالت تمام می‌شود.
 
وی رد دیون دولت را یکی دیگر از تکالیف بودجه دانست و افزود: ۱۱۹ هزار میلیارد تومان از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان دیون دولتی امسال تعیین تکلیف شده تا پایان سال ۱۱ هزار میلیارد تومان باقی مانده است.
 
به گفته وی، دولت ۹۰ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی، ۲۰ هزار میلیارد تومان به بنیاد شهید و ۹ هزار میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی کشور پرداخته است.
 
افزایش سرمایه بانک‌ها
 
خاندوزی در ادامه به موضوع افزایش سرمایه بانک‌ها اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه دولت ۳۵ هزار میلیارد تومان به این کار اختصاص می‌یابد که برای آن بخشی از فروش سهام پالایشگاه شازند حاصل می‌شود.
 
وزیر اقتصاد در ادامه متذکر شد: عملکرد ۱۰۰ درصدی دولت در موضوع واگذاری اوراق دارایی‌های دولت به این معنا نیست که کل بودجه دولت در ۳ تراز عملیاتی، مالی و سرمایه‌ای دچار مشکل نیست بلکه میزان لازم برای تخصیص را سازمان برنامه و بودجه تشخیص خواهد داد.
 
وی توضیح داد: تراز اول در عملکرد مالی دولت به مالیات‌ها باز می‌گردد و در تراز سوم که مربوط به واگذاری دارایی‌های مالی است، عملکرد ۱۰۰ درصد بوده است.
 
وی تراز دوم درآمد دولت را مربوط به واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و میزان تحقق آن را ۶۰ درصد برآورد کرد و اظهار داشت: درآمد ۱۰ ماهه کشور در حوزه منابع بودجه حدود ۸۸ درصد تحقق قطعی داشته و لازم است سازمان برنامه و بودجه تخصیص خود را متناسب با این میزان کمبود متناسب سازی کند.
 
خاندوزی سیاست دولت در بحث واگذاری شرکت‌های دولتی مطابق سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را اهلیت سنجی، شفافیت و نظارت دانست و گفت: اگر در بحث واگذاری‌ها سرعت کمی پایین است دلیل آن این است که نمی‌خواهیم اشتباهات گذشته تکرار شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
واگذاریهای اشتباه و خصوصی سازی عامل اصلی از دست رفتن صنایع و معادن دولتی بی نظیر و عامل مهم از دست رفتن درامدهای باکیفیت دولت است . از دست رفتن درامدهای دولت یعنی ایجاد کسری بودجه و تورم و تخریب معیشت مردم .
این حفره ها و قوانین ناقص خصوصی سازی محصول قوانین مجلس و اجرای بدتر توسط دولتها است .
حتی رهبر معظم نیز چندین بار برای واگذاریهای اشتباه تحت نام اصل 44 با عبارت "دام بلا" تذکر دادند .
چه اقدام اصلاحی برای اصل ناقص 44 انجام دادید ؟
خطای تصمیمات و حفره های قانون را شناسایی و اصلاح کنید ؟ !
فساد خصوصی سازی ، اقتصاد و سرمایه های اجتماعی و اموال دولت (مردم) را بر باد داده است .
این حفره ها را مسدود کنید !
قوانین اشتباه را اصلاح یا حذف کنید .
مگر از فساد و نشتی مالی در فولاد مبارکه ، ملی مس ، پتروشیمیها ، زیرمجموعه های مافیایی صندوقهای بازنشستگی و دیگر فجایع ناشی از واگذاریها بی اطلاعید ؟!
مردم تحت فشارند .
فساد خصوصی سازی ، اقتصاد و سرمایه های اجتماعی و اموال دولت (مردم) را بر باد داده است .
توجه کنید .
اصلاح کنید .
اقدام اصلاحی به موقع در هر خطا ، رمز بقا و موفقیت است .
واگذاری صنایع و معادن دولتی ، اشتباه بوده و خواهد بود
نظر شما
آخرین اخبار
فرش ابریشم زنجان میراثی در معرض فراموشی
برقراری مسیر پروازی کیش به اربیل و بالعکس از دوم دی
پیروزی فولاد خوزستان در جام حذفی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)