• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۴۲۹۶۹
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۸
فارس » اجتماعی

توزیع نان کامل، از امروز در ۱۷ نانوایی شیراز

از امروز به مدت ۱۰ روز، در ۱۷ نانوایی شیراز، از ساعت ۹ تا ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح، نان کامل با قیمت یارانه‌ای عرضه می‌شود.

آغاز توزیع نان کامل، از امروز در ۱۷ نانوایی شیرازبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،به گفته مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نان کامل می‌تواند حلقه گمشده از زنجیره سلامت غذایی باشد که در شیراز تلاش شده تا بار دیگر به سفره غذایی مردم باز شود.


دکتر سید محمد مظلومی با اشاره به آغاز توزیع نان کامل از امروز، شانزدهم بهمن، در ۱۷ نانوایی سطح شهر شیراز گفت: غلات، یکی از اساسی‌ترین منابع تامین انرژی روزانه ما محسوب می‌شود که با به کار رفتن در تولید نان، انرژی اصلی دست کم دو وعده مهم روزانه ما را در ایران به خود اختصاص می‌دهد.

او با بیان اینکه در دهه‌های گذشته با وجود اهمیت نان در سفر غذایی مردم کشور، کیفیت این ماده غذایی به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است، توضیح داد: در تولید بخشی از نان مصرفی، از آرد کم سبوس استفاده می‌شود که گاهی همراه با فرآیند تخمیر ناقص تولید می‌شود، این در حالی است که در دستورالعمل‌های رژیمی مربوط به ۲۰۲۰ - ۲۰۱۵ توصیه شده که ست کم ۵۰ درصد از غلات مصرفی روزانه باید از نوع غلات کامل باشد؛ به این معنی که اجزایی از آن حذف نشده باشد.

این عضو هیات علمی گروه بهداشت مواد غذایی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: مفهوم این توصیه در عمل این است که ما نیز مانند گذشتگانمان برای تولید نان کامل باید تلاش کنیم و آن را به سبد غذایی ایرانیان برگردانیم و منظور از نان کامل نانی است که از آرد کامل تولید می‌شود.

دکتر مظلومی اظهار کرد: آرد کامل حاوی تمام اجزای دانه است و منبع غنی‌تر از اسید‌های «فنولیک» مثل «فرولیک اسید» و «کافئیک اسید»، همچنین «فیتات»، ویتامین E، «سلنیوم» و ترکیبات آنتی اکسیدانی دیگر نسبت به آرد سفید و آرد‌های سبوسدار است این خود می‌تواند دلیل مهمی بر اثرات سلامتی بخش نان کامل باشد.

او با بیان دیگر مزایای مصرف نان کامل به کاهش کلسترول پلاسما و کبد، کاهش جذب کلسترول، مهار تجمع پلاکتی، بهبود استقامت فیزیکی، تاخیر در فرآیند پیری، بهبود توان باروری، پیشگیری از ابتلا به سرطان ها، کاهش خطر سکته‌های قلبی، کاهش خطر استرس اکسیداتیو و در نتیجه کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، کاهش دیابت نوع ۲، کاهش چاقی و کاهش خطر مرگ و میر اشاره کرد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نکته مهم دیگر در تولید نان کامل را تهیه صحیح و اصولی این نان و تخمیر آرد عنوان کرد تا با کاهش میزان «فیتات»، اثرات مخرب آن بر جذب املاح کاهش یابد و بدن از منبع غذایی غنی تری بهره‌مند شود.

دکتر مظلومی با تاکید بر اهمیت مصرف نان کامل در سلامت عمومی جامعه، این امر را مستلزم ایجاد زمینه‌های دسترسی مردم به این محصول سلامت محور عنوان کرد که در شیراز، این امر پیگیری شده است و گفت: در این راستا با حمایت استاندار فارس و پیگیری‌های مکرر اداره کل غله و خدمات بازرگانی و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همراهی اتحادیه نانوایان شیراز، فرماندار و سایر ارگان‌های دولتی مرتبط، برای نخستین بار در کشور، طرح تولید نان کامل به مرحله اجرا رسید.

به گفته این مقام مسوول در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از امروز به مدت ۱۰ روز، در ۱۷ نانوایی شیراز، از ساعت ۹ تا ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح، نان کامل با قیمت یارانه‌ای عرضه می‌شود.

او با اشاره به این موضوع که تهیه نان کامل سخت‌تر و نیازمند زمان پخت بیشتر، زمان‌تخمیر بیشتر و هزینه کارگری بیشتر است، افزود: بر همین اساس قیمت نان کامل بسیار بیشتر خواهد بود، اما با حمایت مسوولان استان فارس تلاش شده است که این نان با قیمت مناسب در اختیار مردم شهر شیراز قرار گیرد.توزیع نان کامل، از امروز در ۱۷ نانوایی شیراز

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرم افزار ایرانی سبک زندگی سالم برای کودکان آماده بهره‌برداری
برگزاری جشن نیمه شعبان در خراسان رضوی
برنامه ریزی برای افتتاح طرح‌های گاز رسانی در استان سمنان
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
مسدود شدن گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
تهیه و توزیع کیک ۴۵۰ کیلویی در همدان
سینما از عوامل افزایش تاب‌آوری جامعه است
غرب وحشی دیجیتال
تردد در محور‌های مواصلاتی و مسیر‌های بین روستایی فریدن برقرار است
بهره‌برداری از ۲۳۸ پروژه عمرانی در شهرستان فاریاب به مناسبت دهه فجر
تمام راه‌های استان اردبیل باز است
استان اصفهان سراسر غرق در شادی وسرور
لطفا مفهوم تروریست را شرح دهید!
طنین جشن انقلاب در گنبد پیرمحمد ملکشاهی
سپاه پاسداران رکن امنیت و اقتدار کشور است
همتی: اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، مهار تورم است
چهره تازه‌ آشتیان با اجرای طرح‌های عمرانی
برگزاری نشست مشترک شورای اداری، معتمدین، فعالان اقتصادی وسرمایه‌گذاران شهرستان شاهین‌دژ
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۲۵۰ روستا در الیگودرز
شهر کریمه اهل بیت مسرور سالروز میلاد یوسف زهرا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور | افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)