• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۴۵۶۸۹
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸
سیاسی » مجلس

گزارش‌های بودجه سال جاری براساس قانون مصوب ارائه شود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه، گفت: ما دیگر لایحه نداریم، شما نماینده نیز بوده‌اید، در حال حاضر قانون داریم و قانون فصل الخطاب است و باید گزارش‌ها طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ ارائه شود.

گزارش‌های بودجه سال جاری براساس قانون مصوب ارائه شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت،  علی نیکزاد ثمرین در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۸ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در جمع بندی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد بررسی عملکرد منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها با محوریت تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه، گفت: ما دیگر لایحه نداریم، شما نماینده نیز بوده اید، در حال حاضر قانون داریم و قانون فصل الخطاب است و باید گزارش‌ها طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ ارائه شود.

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مطابق با حکم بند (ص) تبصره یک دولت موظف بوده در صورت حذف ارز ترجیحی از کالا‌های اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی نسبت به پرداخت مابه التفاوت آن به صورت کالابرگ اقدام کند. قرار بود ماخذ قیمت‌ها شهریور سال ۱۴۰۰ باشد که این مهم در کشور عملیاتی نشده و این خلاف قانون است.

وی افزود: اطلاع دارم که برخی از وزارتخانه‌های ذیربط اعلام می‌کنند که مردم از این موضوع استقبال نکرده اند، این اظهارنظر را قبول نداریم. کالابرگ الکترونیک به صورت پایلوت در برخی از استان‌ها در حال انجام است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: طبق بند ب ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه و تبصره آن دولت دریافت و پرداختی‌های قانون هدفمندی یارانه‌ها را به همراه لایحه بودجه سالانه و درج منابع و مصارف در قالب ردیف‌های مستقل و جداگانه باید ارائه می‌کرد، اما متاسفانه در لایحه بودجه سال آینده به این حکم توجه نشده است.

نیکزاد با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، ۵۶ هزار میلیارد تومان برای یارانه نان در نظر گرفته شده، اما براساس برآورد‌های صورت گرفته این موضوع حداقل به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد، ادامه داد: طبق مفاد جز ۶ بند الف تبصره ۱۴ سازمان هدفمندی یارانه‌ها مکلف بوده منابع حاصل از حذف یارانه خانوار‌های غیرمشمول حمایت دولت و مالیات بر ارزش افزوده گاز و فرآورده‌های نفتی را به مبلغ ۴۸.۵ هزار میلیارد تومان به یارانه نان اختصاص دهد در صورتی که طبق تکلیف ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده منابع دریافتی از مالیات بر ارزش افزوده گاز و فرآورده نفتی باید در بودجه شهرداری‌ها مورد استفاده قرار بگیرد. اختصاص آن به یارانه نان جای کار دارد.

وی عنوان کرد: در جلسه گذشته اعلام کردید از ۱۰ درصد که مجوز آن را دریافت کرده اید قصد دارید آن را اعمال کنید، اما مطابق بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ از محل تبصره ۱۴، ۲۳ هزار میلیارد تومان و ۱۳ هزار میلیارد تومان مانده سال ۱۴۰۰ است که در جهت حمایت از تولید و اشتغال باید تا پایان دیماه سال جاری پرداخت می‌شد که این موضوع نیز محقق نشده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: طبق ردیف ۸ جدول مصارف تبصره ۱۴ قانون بودجه سال جاری ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در جهت حمایت از تولید در بخش انرژی به ویژه بهره گیری از ظرفیت‌های ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در بهینه سازی مصرف سوخت باید پرداخت می‌شد که این موضوع نیز انجام نشده است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قانون را مبنا قرار دهید، شما اعلام می‌کنید لایحه دولت ۳۴۰ هزار میلیارد تومان بوده و مجلس آن را به ۶۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش داده یک قانون است. شما برای سال ۱۴۰۲ حدود ۶۶۰ هزار میلیارد تومان پیشنهاد داده اید. در منابع و مصارف تبصره ۱۴ سال آینده را از اکنون انضباط مالی لحاظ شود تا بعدا اعلام نکنید که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ چه چیزی را پیشنهاد کردید.

وی گفت: طبق ماده ۲۹ باید برای صدا و سیما ترمیم حقوقی لحاظ می‌شد که این موضوع نیز انجام نشده است. همچنین مسائل حوزه تامین و توزیع دارو نیز مورد توجه قرار گیرد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان دختر در خسروشاه
تشییع پیکر پدر شهید پاگرد صیفار در تبریز
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۹ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۴
تجهیز بیمارستان رازی ماهنشان با به روز‌ترین دستگاه‌های درمانی و تشخیصی
پایش گسترده بیماری‌های دامی در زنجان
بهسازی و آسفالت بیش از ۵۴ کیلومتر راه‌های روستایی استان زنجان
ایستادگی ملت ایران، آمریکا را به میز مذاکره بازگرداند
اختصاص ۲.۷ همت برای احداث کمربند غربی خرم آباد
احیاگر پیوند‌های تاریخی و اقتصادی دو استان هستیم
مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
تداوم غبارآلودگی و ماندگاری هوای گرم در سمنان
شتاب عمرانی در کوهبنان با محوریت توسعه زیرساخت‌های شهری
ترانزیت و تردد اتباع خارجی یکی از معضلات استان کرمان است
برنامه‌ریزی برای گسترش بیمه و تسهیلات حمایتی در استان کرمان
برد تیم تراکتور مقابل الغرافه
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
۳۶۰ طرح فرهنگی در انتظار تکمیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
عراقچی: فضای سازنده‌تری در مذاکرات ژنو وجود داشت
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
آغاز ناپایداری هوا از روز چهارشنبه در استان زنجان
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴
مراسم تشییع پیکر زنده یاد عنایت الله بخشی
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۹ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۴ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)