• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۷۷۳۹۷
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

آشنایی با بزرگ‌ترین بانک خون بندناف در خاورمیانه

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) گفت: این بانک خون بندناف، با ذخیره‌سازی ۱۸۵ هزار نمونه خون بندناف در کشور توانسته است به بزرگ‌ترین بانک خون بندناف در خاورمیانه تبدیل شود.

آشنایی با بزرگ‌ترین بانک خون بندناف در خاورمیانه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از  جهاددانشگاهی، دکتر مرتضی ضرابی در نشستی با ماماها، پزشکان و متخصصین زنان و زایمان که با محوریت سلول‌های بنیادی خون بندناف و کاربرد‌های بالینی آن در تالار ونوس برگزار شد، همکاری کادر درمان با بانک خون بند ناف را مغتنم شمرد و گفت: هدف از برگزاری این نشست گرامیداشت و ارج نهادن به خدمات پزشکان متعهدی است که در کنار حفظ سلامتی بارداری و زایمان مادران تضمین سلامت آینده خانواده‌ها را نیز وظیفه خود می‌دانند.

دکتر ضرابی با تشریح انواع سلول‌های بنیادی، گفت: انواع سلول‌های بنیادی به دو گروه خون‌ساز و مزانشیمی تقسیم می‌شوند.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) با اشاره به اینکه سلول‌های خون‌ساز در خون محیطی، مغز استخوان و خون بند ناف وجود دارند، گفت: سلول‌های غیر خون‌ساز نیز در بافت بندناف، مغز استخوان، بافت چربی و پالپ دندان وجود دارند.

دکتر ضرابی با اشاره به منابع سلول‌های بنیادی خون‌ساز گفت: مغز استخوان معمول‌ترین منبع است که پزشکان حدود ۴۰ سال است که سلول‌های آن را با موفقیت پیوند می‌کنند.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) با بیان اینکه خون محیطی از دیگر منابع سلول‌های بنیادی خون‌ساز است، تاکید کرد: با تحریک مغز استخوان و مهاجرت سلول‌های بنیادی خون‌ساز به خون محیطی می‌توان سلول‌های بنیادی را برداشت کرد.

دکتر ضرابی با اشاره به اینکه خون بندناف نیز دیگر منبع سلول‌های بنیادی خون‌ساز است که می‌توان بلافاصله پس از تولد آن را جمع آوری کرد، خاطرنشان کرد: حجم خون موجود در بند ناف و جفت حدود ۸۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) به معرفی بانک خون بند ناف رویان پرداخت و گفت: بانک خصوصی یا خانوادگی خون بند ناف از سال ۱۳۸۴ تاسیس و تاکنون حدود ۱۸۵ هزار نمونه در آن ذخیره شده است.

دکتر ضرابی اضافه کرد: بانک عمومی نیز در سال ۱۳۸۷ تأسیس شد و تاکنون موفق به ذخیره‌سازی ۵ هزار و ۱۰۰ نمونه شده است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) با بیان اینکه این بانک خون بندناف با ذخیره‌سازی ۱۸۵ هزار نمونه خون بندناف در کشور توانسته به بزرگ‌ترین بانک خون بندناف در خاورمیانه تبدیل شود، تصریح کرد: جمع‌آوری نمونه از سایر کشور‌ها ازجمله ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان، اردن، نروژ، کانادا، انگلستان، امارات و عمان از دیگر دستاورد‌های این بانک خون بندناف است.

دکتر ضرابی با اشاره به اینکه این بانک خون بندناف ۴۵ دفتر نمایندگی در سراسر کشور دارد، یادآور شد: ۱۲۰ بانک خون بندناف عمومی در دنیا وجود دارد که در آن‌ها ۸۰۰ هزار نمونه ذخیره شده است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان (بانک خون بندناف) افزود: همچنین ۲۵۰ بانک خون بندناف خانوادگی در دنیا وجود دارد که تاکنون حدود ۷ میلیون نمونه در آن‌ها ذخیره شده است.

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با بیان کاربرد سلول‌های بنیادی خون بند ناف،گفت: این سلول‌های بنیادی پتانسیل درمان بیش از ۸۰ بیماری خونی و غیر خونی را دارند.

دکتر ضرابی گفت: هم اکنون بیش‌ترین کاربرد این سلول‌ها در درمان بیماری‌های خونی شامل تالاسمی، انواع سرطان خون، بیماری نقص سیستم ایمنی و کم‌خونی‌های مادرزادی بوده است.

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با اشاره به کارآزمایی‌های بالینی با استفاده از سلول‌های بنیادی بندناف،گفت: انجام بیش از ۴۰۰ کارآزمایی بالینی در دنیا برای بیماری‌های اطفال و بالغین شامل فلج مغزی (cp)، اوتیسم، ناهنجاری قلبی نوزادان، SMA، آسفکسی، دیابت، سکته مغزی، آلزایمر، ام اس، پارکینسون، انفارکتوس قلبی، آرتروز، صدمات نخاعی و آرتریت روماتویید از دیگر اقدامات این بانک خون است.

دکتر ضرابی تصریح کرد: همچنین بزرگ‌ترین طرح تحقیقاتی در تاریخ کشورمان برای کودکان مبتلا به فلج مغزی با استفاده از سلول‌های بنیادی بندناف و خون بند ناف با همکاری مرکز طبی کودکان و ستاد سلول‌های بنیادی برای ۱۲۰ کودک ۴ تا ۱۴ سال انجام شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«فواد ۱۲۸» سامانه ای برای شنیده شدن صدای مردم
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)