• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۰۴۲۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

موفقیت دانشمندان در افزایش قدرت حافظه بلندمدت موش‌ها

محققان در نیویورک به منظور پاسخ‌دهی به یکی از بنیادی‌ترین سؤالات در زمینه هوش و مغز، یک ماز (مارپیچ) واقعیت مجازی برای موش‌ها ایجاد کردند تا دریابند خاطرات بلندمدت چگونه در حافظه ذخیره می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ نتایج به‌دست آمده محققان را شگفت‌زده کرد. آن‌ها با زیر نظر گرفتن فعالیت نواحی خاصی از مغز به کمک میکروسکوپ‌های فیبر نوری دریافتند پس از آنکه یک ساختار منحنی که در اعماق مغز در بخش هیپوکامپ شکل می‌گیرد، خاطرات موش‌ها از طریق آنچه «تالاموس قدامی» نامیده می‌شود، شروع به تثبیت‌شدن در مغز می‌کند. دانشمندان پیش از این باور داشتند اطلاعات این ناحیه از مغز پردازش نمی‌شوند و به‌صورت دست‌نخورده باقی می‌مانند. به عبارت دیگر، فرض می‌شد آنچه در این بخش از مغز ثبت و پردازش می‌شود، ارتباطی با خاطرات ندارد.

«پریا راجاستویاتی»، دانشیار دانشگاه «راکفلر» و یکی از نویسندگان این مطالعه که در مجله «Cell» به چاپ رسید، می‌گوید: «ما پیش از این تصور می‌کردیم تالاموس یک بخش از ذهن مرتبط با ادارک انسان است و دانستن اینکه فعالیت این بخش با حافظه در ارتباط است، ما را شگفت‌زده کرد.»

محققان در این مطالعه همچنین از مواد شیمیایی برای مهار بخش‌هایی از مغز موش‌ها استفاده کردند تا تعیین کنند چگونه می‌توان بر توانایی آن‌ها در ایجاد و ذخیره خاطرات تأثیر گذاشت. این مطالعه می‌تواند نشان دهد که چطور خاطرات کوتاه‌مدت در مغز می‌توانند به خاطرات بلندمدت تبدیل شوند.

حالا مطالعه روی تالاموس و حافظه به یک مسیٔله مهم در علم تبدیل می‌شود. افرادی که از بیماری آلزایمر رنج می‌برند، عمدتاً خاطرات عمیق و قدیمی خود را به یاد دارند، اما در مرور اطلاعات جدید به مشکل می‌خورند. دانشمندان باور دارند با درک بهتر رفتار تالاموس در حین شکل‌گیری یک خاطره در عمق ذهن، شاید بتوان برای ثبت اطلاعات جدید در ذهن افراد مبتلا به آلزایمر داروی مفیدی کشف کرد.

راجاستویاتی گفت: «ما پیش از این می‌دانستیم خاطرات در هیپوکامپ مغز شکل می‌گیرند و اکثر مطالعات انجام شده نیز روی فعالیت همین بخش از مغز متمرکز بود. از سوی دیگر، می‌دانستیم خاطراتی که در هیپوکامپ شکل می‌گیرند، پس از مدتی در قسمت بیرونی مغز تثبیت می‌شوند تا به خاطرات عمیق ما تبدیل شوند. اما همواره این سؤال برای ما وجود داشت که اطلاعات مرتبط با هر خاطره چطور از یک بخش مغز به بخش دیگری منتقل می‌شوند تا به خاطرات عمیق در حافظه تبدیل شوند. این فرآیند برای بیش از ۵۰ سال به صورت رمز باقی مانده بود.»

حالا محققان به لطف تکنولوژی جدید می‌توانند فعالیت سایر بخش‌های مغز در حین پردازش خاطره را بررسی کنند و به پاسخ این سؤال نزدیک‌تر شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاسخ قاطع ایران به تهدیدها؛ ناوها را غرق می‌کنیم
محکومیت شدید اقدام جدید رژیم صهیونیستی از سوی مالزی
مروری بر خبرهای ورزشی جمعه اول اسفندماه قزوین
خدمت رسانی ۳۳ خادمیار هرمزی به زائران در قم
افزایش برداشت آب از سد طالقان
زیان ۲۴۰ میلیون دلاری پاکستان در پی بسته ماندن گذرگاه تورخم
آغاز عملیات شانه‌سازی آزادراه کرج قزوین
توسعه پرداخت با گوشی همراه در مالزی
تولید حدود ۲ و نیم میلیون متر مربع فرش دستباف در ۱۰ ماهه ۱۴۰۴
ثبت‌نام ۶۰۹۷ داوطلب شورا‌های روستایی در استان مرکزی؛ حد نصاب همه روستا‌ها تکمیل شد
بازداشت خبرنگار دویچه وله آلمان در ترکیه
گفت‌و‌گو نخست وزیر پاکستان با وزیر خارجه آمریکا درباره تحولات غزه
برگزاری همایش پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در حاجی آباد
رقابت ۷۰۰ دانش‌آموز در مسابقات قرآن و عترت لامرد
قطع موقت گاز در سه روستای شهرستان بویراحمد
قره‌تاج در مناطق مرزی سردشت به شکوفه نشست
اهدا جهیزیه به زوج‌های بسیجی در میناب
گذشت اولیای دم از قصاص
اختصاص ۴۶۵۰ میلیارد تومان برای توسعه اشتغال و خدمات روستایی در کرمان
استخر نیمه کاره آبیک در اولویت تکمیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر؛ اول اسفند
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
از سرزمین چین (۱۰)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)