• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۰۷۶۱۷
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

درمان ۹۰ درصدی سرطان با ایمپلنتی اکسیژن‌خوار

یک ایمپلنت جدید که می‌تواند باتری خود را شارژ کند، حاوی داروی ضد سرطان TPZ است که موفق شده ۹۰ درصد از سلول‌های سرطانی را در موش‌ها نابود کند رد و هیچ عارضه جانبی جدی نیز ایجاد نکرده است. اکنون باید دید آیا برای انسان‌ها هم کار می‌کند؟

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی یا برخی دیگر از درمان‌های رایج سرطان قرار می‌گیرند و عوارض جانبی مختلف و رنج جسمی شدیدی را تجربه می‌کنند.

اکنون گروهی از پژوهشگران دانشگاه فودان مستقر در شانگ‌های چین ادعا می‌کنند که یک درمان سرطان ابداع کرده‌اند که بهتر و ایمن‌تر از روش‌های کنونی است.

آن‌ها یک سیستم شامل یک ایمپلنت دارای باتری توسعه داده‌اند که می‌تواند محیط‌های کم اکسیژن در بدن انسان را که از فعالیت تومور پشتیبانی می‌کنند، شناسایی کند. این سیستم شامل یک باتری آب شور خودشارژ و یک داروی ضد سرطان به نام تیراپازامین (TPZ) است.

این سیستم دارورسان مبتنی بر باتری به جای هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی به صورت جداگانه، به محیطی حمله می‌کند که بسیاری از تومور‌های سرطانی از آن منشأ می‌گیرند و در آن رشد می‌کنند.

پژوهشگران در مطالعه‌ای که به تازگی منتشر شده است، ساختار ضد سرطانی خود را در مدل‌های موش دارای تومور سرطانی آزمایش کردند و نتایج هیجان‌انگیز بود.

باتری آب شور از اکسیژن برای مقابله با سرطان استفاده می‌کند

عدم وجود اکسیژن در سلول‌های سرطانی و محیط اطراف آن، تمایز شناخته شده‌ای بین آن‌ها و سلول‌های سالم بدن است. مطالعات گذشته نیز تایید کرده‌اند که هیپوکسی یا کمبود اکسیژن به پیشروی سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.

نویسندگان یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ در مورد سرطان و هیپوکسی خاطرنشان کردند که هیپوکسی پاتولوژیک بر سلول‌های سرطانی و ریزمحیط تومور تأثیر می‌گذارد و نقش اساسی در روند پیشرفت و انتشار سرطان دارد. همچنین هیپوکسی، متابولیسم، بقای سلولی و مرگ سلولی را تنظیم می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه فودان به این ارتباط پی بردند و یک سیستم ایجاد کردند که می‌تواند محیط‌های سرطانی را تشخیص دهد و همزمان از هیپوکسی علیه تومور‌ها استفاده کند.

باتری آب شور این ایمپلنت، ریزمحیط‌های تومور با اکسیژن کم را شناسایی می‌کند و سپس هیپوکسی را در آن مکان‌ها حفظ می‌کند تا زمانی که TPZ سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

از آنجایی که این باتری شرایط تومور را تنظیم می‌کند و TPZ فقط سلول‌ها را در شرایط کم اکسیژن مورد هدف قرار می‌دهد، هیچ سلول سالم دیگری در طول این فرآیند آسیب نمی‌بیند.

این سیستم روی پنج موش آزمایش شد که ظرف دو هفته، حجم تومور سرطانی را در چهار مورد تا ۹۰ درصد کاهش داد.

اکثر سلول‌های سرطانی در این آزمایش کشته شدند و هیچ عارضه جانبی قابل توجهی مشاهده نشد.

همچنین برخلاف زمانی که موش‌ها تحت درمان استاندارد سرطان قرار می‌گیرند، در این روش نه وزن کم کردند و نه تغییری در تراکم مو، پوست یا سایر اندام‌های آن‌ها دیده شد.

پژوهشگران گفتند: این نتایج نشان می‌دهد که استفاده از باتری برای ایجاد یک محیط هیپوکسی طولانی‌مدت می‌تواند تا حد زیادی اثربخشی ضد توموری TPZ را افزایش دهد. علاوه بر این، هیچ تغییر واضحی در وزن بدن و مورفولوژی بافتی اندام‌های اصلی موش‌ها مشاهده نشد. بدین ترتیب ایمنی این سیستم ثابت می‌شود.

نوید درمان بدون دردسر سرطان با ایمپلنت باتری-TPZ

به گفته پژوهشگران دانشگاه فودان، این سیستم قابل کاشت، زیست‌سازگار است و می‌تواند هیپوکسی را در سلول سرطانی برای بیش از ۱۴ روز تنظیم کند.

گفتنی است که این رویکرد درمانی هنوز بر روی انسان آزمایش نشده است، اما اگر همان نتایجی را که در موش‌ها نشان داد، ارائه دهد، راهگشا و نویدبخش خواهد بود.

بیماران سرطانی مجبور نیستند عوارض جانبی دردناک رایج در روش شیمی درمانی و سایر درمان‌های استاندارد سرطان را تحمل کنند.

فن ژانگ و یونگ یائو شیا نویسندگان این مطالعه می‌گویند: استفاده از دستگاه‌های قابل کاشت برای تنظیم ریزمحیط تومور به صورت «درجا» می‌تواند راه مؤثرتری برای درمان سرطان باشد.

با این حال، تحقیقات بیشتری برای بهبود عملکرد این سیستم و آماده سازی آن برای استفاده انسانی مورد نیاز است.

پژوهشگران می‌گویند، امیدواریم این نوآوری ما را به درمان سرطان به شکل بدون درد و بدون عوارض جانبی نزدیک کند.

 به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)