• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۱۷۰۶۳
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۵
سمنان » علمی فرهنگی
دانستنی های سلامت ؛

راه های درمان سردرد در رمضان

روزه گرفتن می‌تواند بدن فرد را با کمبود مواد غذایی، آب و قند روبرو کند و این امر سبب بروز سردرد در برخی افراد می‌شود

راه های درمان سردرد در رمضانبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ،️ معمولا سردرد‌هایی که در ماه رمضان ایجاد می‌شوند، دلایل مشخصی دارند و ناشی از کاهش قند خون ، کم آبی بدن ، تغییر ناگهانی در سبک زندگی ، مصرف نشدن کافئین برای افرادی که بدن آن‌ها عادت به خوردن قهوه و چای دارد ، کم خوابی ، افت فشار‌خون ، کم خونی ، کاهش مصرف سیگار ، مشکلات گوارشی و نخوردن سحری است .
شدت سردرد می‌تواید از خفیف تا متوسط باشد و در اکثر مواقع اگر سردرد میگرنی و ضربان دار نباشد، بعد از خوردن افطار برطرف می‌شود. معمولاً افرادی که به هر دلیلی سردرد‌های بیشتری را تجربه می‌کنند با نخوردن آب و غذا بیشتر به سردرد دچار می‌شوند.

درمان سردرد روزه داران
به طور معمول درمان سردرد روزه‌داران در ماه رمضان کار چندان سختی نیست. پیدا کردن علت اصلی سردرد در این ماه و برطرف کردن آن می‌تواند به راحتی به شما کمک کند تا از شر این سردرد‌ها راحت شوید.
بیشتر افراد به دلیل کمبود آب، کم خوابی و افت قند دچار سردرد در ماه رمضان می‌شوند و از همین رو مصرف به اندازه آب و مواد قندی در زمان سحری و افطار در کنار تنظیم زمان خواب و چرت زدن در طول روز می‌تواند به شما کمک کند تا بدون مشکل این دوران را پشت سر بگذارید.

برای سحری و افطار حتماً از مواد غذایی شیرین استفاده کنید

برای جلوگیری از افت قند خون در طول روز و جلوگیری از سردرد پیشنهاد می‌شود در وعده سحری حتماً از خرما، کشمش و خوراکی‌هایی با شیرینی طبیعی استفاده کنید.
برای افطار نیز بهتر است حتماً از عسل، کشمش و خرما استفاده کنید تا قند خون شما تنظیم شود. در بسیاری از مواقع علت احساس سرما در ماه رمضان افت قند و افت فشار خون است که در افرادی که قند‌های مصنوعی و شیرینی‌جات بیشتری استفاده می‌کنند و یا فشار خون پایینی دارند، شایع‌تر است.

مصرف چای و قهوه را کاهش دهید

بسیاری از ما بدون این که متوجه باشیم به خوردن نوشیدنی‌های کافئین‌دار عادت کرده‌ایم. اگر قصد دارید در ماه رمضان روزه بگیرید باید از چند ماه قبل از ماه رمضان مصرف کافئین را کاهش دهید تا بدن شما با کنار گذاشتن آن دچار مشکل نشود. می‌توانید میزان مصرف چای و قهوه را به یک تا دو بار در روز کم کنید.
کافئین موجب از دست رفتن آب بدن می‌شود، از همین رو نوشیدن آن در ماه رمضان آن هم به مقدار زیاد به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. شما می‌توانید برای سحری و افطار از یک لیوان چای کم رنگ یا تنها یک فنجان کوچک قهوه اسپرسو، قهوه ترک یا هر نوع قهوه دیگری که میل دارید استفاده کنید.

خوردن ۸ لیوان آب را فراموش نکنید
با خوردن آب به راحتی با سردرد روزه‌داری خداحافظی کنید. در اکثر مواقع سردرد روزه‌داران در رمضان با نوشیدن آب برطرف می‌شود. بدن شما در طول روز به ۸ لیوان آب نیاز دارد. در صورتی که در سحری و افطار این میزان آب را به بدن نرسانید، بدن با کم آبی مواجه می‌شود.
از همین رو ممکن است در طول روز با علائمی مثل سردرد، خستگی و بی‌حالی مواجه شوید. گاهی اوقات علت سرگیجه در ماه رمضان نیز می‌تواند ناشی از کمبود آب باشد. سعی کنید چند لیوان آب در وعده سحری بنوشید. از افطار تا زمانی که به خواب می‌روید هم چندین لیوان آب بنوشید تا کم آبی بدن جبران شود.

به اندازه بخوابید
گاهی اوقات مهم‌ترین علت سردرد در ماه رمضان کم خوابی است. از آنجایی که روزه‌داران برای خوردن سحری از خواب بیدار می‌شوند و ممکن است بعد از آن نتوانند به راحتی بخوابند، بدن با کمبود خواب مواجه می‌شود. برای پیشگیری و درمان سردرد روزه‌داران در رمضان باید سعی کنید بعد از خوردن سحری چند ساعت بخوابید. در صورتی که زمان لازم برای این کار را ندارید حتماً در طول روز چند بار چرت بزنید تا کم خوابی‌تان جبران شود.

از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و گرما اجتناب کنید
قرار گرفتن در معرض نور خورشید و گرمای زیاد موجب عرق کردن و از دست رفتن آب بدن و در نتیجه سردرد می‌شود. سعی کنید در طول ماه رمضان لباس‌های خنک و روشن بپوشید و در معرض گرمای خورشید و مکان‌های گرم قرار نگیرید.

 از مصرف غذا‌های حاوی قند کربوهیدرات ساده اجتناب کنید

غذا‌هایی که حاوی کربوهیدرات‌های ساده هستند، خیلی رود قند خون را افزایش می‌دهند و از طرفی به سرعت نیز موجب افت قند خون می‌شوند. این موضوع موجب می‌شود تا فرد بعد از چند ساعت از خوردن سحری با سردرد و افت قند مواجه شود. برای وعده سحری سعی کنید کمتر از کربوهیدرات‌های ساده و شیرین استفاده کنید.

برای پیشگیری از سردرد از دارو‌های کمکی استفاده کنید

اگر معمولاً دچار سردرد می‌شوید و بدن شما قادر به تحمل گرسنگی و تشنگی روزه‌داری نیست، می‌توانید از دارو‌های پیشگیرانه استفاده کنید. این دارو‌ها معمولاً برای ۱۲ ساعت ناشتا تأثیرگذار هستند. برای این کار می‌توانید موقع سحری از یک قرص ناپروکسن ۵۰۰ میلی‌گرم استفاده کنید. البته فراموش نکنید که مصرف هر قرصی باید با تجویز پزشک باشد و در صورت تشخیص متخصص مصرف شود.

از خوردن سریع غذا در افطار اجتناب کنید

اگر به دنبال پیدا کردن علت سردرد و سرگیجه بعد از افطار هستید، باید بدانید که خوردن سریع و یک باره حجم زیادی مواد غذایی می‌تواند موجب ایجاد این حالت شود. برای رفع سردرد بعد از افطار باید ابتدا روزه خود را با خرما و آب جوش باز کنید. سپس به آرامی و بعد از نیم ساعت شروع به خوردن غذا کنید.

از طب سنتی برای درمان سردرد کمک بگیرید

برای درمان سردرد روزه‌داران در رمضان می‌توانند از شربت سکنجبین، شربت ریواس، شربت زرشک، شربت آلو، شربت خاکشیر با گلاب استفاده کنند. این شربت‌ها هم در درمان کم آبی بدن مؤثر هستند و هم به پیشگیری و درمان سردرد کمک زیادی می‌کنند.

در صورت نیاز از پزشک کمک بگیرید

اگر سردرد‌های شما با روزه گرفتن زیاد شده و حتی با به کار بردن راه‌حل‌هایی که در این مقاله ذکر شد، باز هم بعد از روزه گرفتن دچار سردرد می‌شوید، بهتر است روزه گرفتن را کنار بگذارید و این موضوع را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید.
ما در این مقاله سعی کردیم تا با ارائه روش‌های کاهش سردرد به شما کمک کنیم تا این ماه پربرکت را راحت‌تر و بدون درد و مشکل پشت سر بگذارید. به جای این که با خود فکر کنید با سردرد‌های ماه رمضان چه کنیم بهتر است علت سردردتان را پیدا کنید و سپس با رعایت اصولی که مقاله ذکر شد از بروز آن جلوگیری کنید

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیش از ۲ هزار کیلومتر از جاده‌های گیلان خط کشی شد
کشف ۵ تن فرآورده خام دامی فاسد در تبریز
احیای جنگل‌های زاگرس در ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی کهگیلویه وبویراحمد
دعوت دو اسکی باز گیلانی به اردوی تیم ملی اسکی صحرانوردی
توزیع اقلام معیشتی در بین خانواده‌های کم برخوردار زاهدان
خبر‌های کوتاه استان گلستان، پنجشنبه ۷ اسفند
آغاز دور دوم گفت و گوها در ژنو
طعم شیرین کارآفرینی و اشتغال در ماه میهمانی خدا
خرید بیش از ۵ هزار میلیارد تومان کالا در گیلان در طرح کالابرگ الکترونیکی
برگزاری مسابقات فوتسال جام رمضان درقروه
پذیرایی آشپزخانه مسجد مقدس جمکران از روزه داران ضیافت الهی
تاکید بر مشارکت پرشور مردم در انتخابات در نشست شورای فرهنگی عمومی آذربایجان‌غربی
طنین آیات الهی در نوزدهمین دوره مسابقات قرآن و اذان کیش
حمایت صریح ملت غیور ایران از جمهوری اسلامی در پی تهدیدات اخیر رئیس جمهور آمریکا
آیین اختتامیه سی‌ویکمین دوره «آهنگ بهاران» برگزار شد
برداشت ماهیان سردآبی از استخر‌های پرورش ماهی در شهرستان هیرمند
برگزاری دوره آموزشی اقدامات پیش بیمارستانی در خفر
تأکيد بر رفع موانع واحد‌های صنعتی در میز خدمت وزارت صمت
هشتمین ایثار پیوند عضو در زنجان؛ جان سه نفر نجات یافت
تدابیر لایحه بودجه برای تکمیل طرح‌های عمرانی در سال آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
عراق واردات ۴۶ محصول کشاورزی را ممنوع کرد
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر
خبر‌هایی از برگزاری دوره آموزش تدبر درقرآن در مهدیشهر
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۵ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)