• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۳۳۴۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵
اجتماعی » تعاون و اشتغال

رسیدگی سالانه حدود ۳۲۰ هزار شکایت در هیأت‌های تشخیص دعاوی کارگری

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سالانه حدود ۳۲۰ هزار شکایت در هیأت‌های تشخیص دعاوی کارگری، رسیدگی می‌شود.

رسیدگی سالانه حدود ۳۲۰ هزار شکایت در هیأت‌های تشخیص دعاوی کارگریبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی حسین رعیتی فرد با اشاره به اینکه این شکایت‌ها به موضوعات مختلفی بین کارگر و کارفرما می‌پردازد افزود: هیأت‌های تشخیص برای بررسی این شکایات در ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی سراسر کشور تشکیل می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه هیأت‌های رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما دو بخش هستند گفت: نوع اول هیأت‌های تشخیص هستند و نوع دوم هیأت‌های حل اختلاف که به صورت سه جانبه تشکیل میشوند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در این هیأت‌ها به دعاوی بین کارگر و کارفرما در بحث معوقات حقوق، و اختلافات دیگر رسیدگی می‌کنند.

رعیتی فرد با اشاره به اینکه ۶۳۰ هیأت تشخیص در سراسر کشور فعالیت می‌کنند افزود: حدود ۳۵۰ هیأت حل اختلاف دعاوی بین کارگر و کارفرما در بحث معوقات حقوقی، بیمه ای، احتساب عنوان شغلی و احتساب سوابق شغلی را رسیدگی می‌کنند.

وی تاکید کرد: تصمیمات در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت سه جانبه میان کارگران، کارفرمایان و دولت بررسی میشود.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ثبت دعاوی بصورت الکترونیکی گفت:کارگران می‌توانند در سامانه جامع روابط کار طرح دعوی کنند و بر اساس فرایند زمانی به این شکایات بررسی و رسیدگی می‌شود.

رعیتی فرد درباره احراز هویت در این سامانه افزود: احراز هویت از طریق دفاتر پیشخوان دولت و بانک رفاه، برای ثبت دعاوی بررسی و اجرایی میشود؛ و از زمان ثبت شکایت، هیأت تشخیص ۱۵ روز فرصت دارد تا جلسه را تشکیل دهد.

وی با اشاره به تقلیل زمان رسیدگی به دعاوی گفت: در حال حاضر زمان رسیدگی حدود ۶۲ روز است؛ که قرار است این زمان به ۴۰ روز کاهش یابد.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره زمان اجرای حکم افزود: اگر در بازه زمانی ۱۵ روزه هیچ کدام تجدید نظری و شکایت مجددی نداشته باشند، حکم قطعی و ابلاغ می‌شود.

وی درباره الکترونیکی بودن احضاریه‌ها بیان کرد: با مراجعه به پیشخوان با کدرهگیری میتوان احضاریه را مشاهده کرد. جلسات دعاوی به صورت حضوری برگزار میشود و در تلاشیم جلسات را به صورت آنلاین برگزار کنیم.

رعیتی فرد درباره آنلاین بودن این جلسات در آینده افزود: سامانه روابط کار حدود سه سال است که راه اندازی شده است و در مراکز رسیدگی و هیأت‌های تشخیص اختلاف همه کار‌ها به صورت الکترونیکی انجام میشود. این که کارگر یا کارفرما حضورشان در این هیأت‌های به صورت الکترونیک و آنلاین باشد نیاز به تمهیداتی از سوی حوزه‌های پشتیبانی وزارتخانه و حوزه‌های مرتبط داریم.

وظیفه مهم وزارت تعاون؛ حفظ صیانت از نیروی‌کار

علی حسین رعیتی فرد با اشاره به حوادث متعدد ناشی از کار گفت: در سال ۱۴۰۰ هشت هزار و ۹۰۰ حادثه ناشی از کار داشتیم که منجر به فوت ۷۶۸ نفر شد.

وی با اشاره به تشکیل ۲۱ کمیته حفاظت فنی در کارگاه‌ها و کارخانه‌های بزرگ افزود: با تشکیل کمیته حفاظت فنی حوادث ناشی از کار، در سال گذشته ۱۴ درصد کاهش یافت، که حوادث ناشی از کار به هفت هزار و ۹۵۰ نفر و تعداد فوتی‌ها به ۷۱۱ نفر کاهش پیدا کرد.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین طرح دعاوی کارگران را در احتساب سوابق بیمه‌ای و مطالبات حقوقی و دستمزدشان دانست و گفت: اگر شکایت کارگران به رأی مورد انتظار نرسید میتوانند در هیأت حل اختلاف به صورت الکترونیکی تقاضای تجدید نظر کنند. تا در یک بازه زمانی ۱۵ تا ۲۰ روزه هیأت‌های ما تشکیل جلسه دهند و رأی لازم را صادر کنند. اگر به نتیجه نرسید در مرحله بعد به صورت الکترونیکی به دیوان عدالت اداری طرح دعوی کنند.

رعیتی فرد با اشاره به اینکه سالانه از ۳۲۰ هزار پرونده‌ای که تشکیل می‌شود حدود ۸۰ هزار پرونده به تجدید نظر و هیأت‌های حل اختلاف می‌رسد گفت: پیگیری حدود ۲۰ هزار طرح دعوی به دیوان عدالت اداری ارجاع و تعدادی از این رأی‌ها تأیید و تعدادی نقض می‌شود.

دغدغه کارگران تامین امنیت شغلی

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با تأکید مقام معظم رهبری در سال‌های مختلف و بحث امنیت شغلی تلاش کردیم در اصلاح موادی از قانون کار، قرارداد شفاهی را حذف کنیم و در قانون کار اصلاح انجام دادیم، این قانون دغدغه کارگران برای امنیت شغلی که بتوانند برنامه ریزی بلندمدت برای زندگی شان داشته باشند و این که ممکن است کارفرما سه یا شش ماه دیگر آن‌ها را از کار اخراج کند برطرف می‌کند و به حداقل میرساند.

یکی از مواردی که در اصلاح این ماده قانون تاکید شده است، اخذ هر گونه اوراق بهادار از قبیل چک، سفته و برات از کارگر ممنوع می‌باشد که این به عنوان اصلاح موادی از قانون کار برای ایجاد امنیت شغلی کارگران در دولت به عنوان لایحه پیشنهاد شده است.

نسبت حادثه کارگران در ایران سالانه از متوسط دنیا کمتر است

معاون وزیرکار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سالانه نزدیک به دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر حادثه ناشی از کار منجر به فوت در دنیا انجام می‌شود که روزانه نزدیک به هفت هزار و ۶۰۰ نفر حادثه ناشی از کار منجر به فوت در دنیا انجام می‌شود. ما نسبت به متوسط دنیا حادثه مان کمتر است؛ عمده حادثه‌های ما در کارگاه ساختمانی است که منجر به فوت یا آسیب به کارگران می‌شود. کمیته ویژه‌ای را در ستاد وزارتخانه تشکیل دادیم برای بازرسی از کارگاه‌های ساختمانی و حفظ و صیانت از نیرو‌های کارگر ساختمانی، چون بیشترین آسیب ما در حوزه کارگران ساختمانی بود و در مراکز استان‌ها که عموماً کارگاه‌های ساختمانی بزرگ و انبوه سازی انجام می‌شود

رعیتی فردبا اشاره به وضعیت کارگران اتباع در کشور و تامین شغل آنان افزود : فصل پنجم قانون کار، کسانی که اتباع خارجی هستند، اگر بخواهند در کشور ما مشغول به کار شوند، طبق روند قانونی باید روادید داشته باشند و بعد بتوانند از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پروانه کار بگیرند. مشمول قانون کار می‌شوند و همه مواد قانون کار که به کارگر ایرانی بستگی دارد، به آن‌ها مترتب می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف۱۸۵ قطعه شیء تاریخی درنَرماشیر
معرفی برگزیدگان ۳ جشنواره فرهنگی کودک در رشت
مراسم شهادت امام سجاد (ع) در کشمیر
موضع قاطع نخست وزير عراق در حمايت مجدد از ايران
تاکید مالزیائی‌ها بر رد سفیر پیشنهادی ترامپ
آتش سوزی در جنگل‌های ترکیه
تشدید دردسر‌های ترامپ
سفر معاون وزیرخارجه به نیویورک
۲۵ محرم، سالروز شهادت پیام رسان نهضت عاشورا، امام سجاد (ع)
برخورد پژو پارس با نیوجرسی وسط جاده در فریمان
پیگیری ابعاد حقوقی تجاوز دشمن صهیونی
پیام تسلیت آیت الله سید علی اصغر دستغیب در پی شهادت سرلشکر شهید غیب پرور
تاکید استاندار بر لزوم جذب اعتبارات استان در حوزه‌های مختلف
افتتاح نمایشگاه فردخت در میامی
برگزاری نشست شورای هماهنگی ارزش های دفاع مقدس لرستان
دیواری کوتاه برای مقابله با باد‌هایی بلند
افزایش ۴ درصدی مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد
برای سفر اربعین ثبت نام بیش از ۲۶ هزار نفر در خراسان رضوی
روستای تاریخی فهرج، در راه یونسکو
پیمایش رشته کوه دنا در ۲ روز و صعود به ۴۰ قله
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)