• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۱۹۵۴
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۷
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

ميانمار موضوع اول اجلاس سران آسه آن

بحران میانمار در کانون گفتگو‌های رهبران کشور‌های آسیای جنوب شرقی قرار خواهد گرفت که این هفته در چارچوب نشست منطقه‌ای در اندونزی، با هم دیدار خواهند کرد.

ميانمار موضوع اول اجلاس سران آسه آنبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  به نقل از خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، اتحادیه ‏کشور‌های ‏جنوب ‏شرق ‏‏آسیا (آسه‌آن)، که مدت‌ها به دلیل انفعالش در بحران میانمار مورد انتقاد قرار گرفته بود، اکنون در تلاش است تا توافقنامه پنج ماده‌ای را که دو سال پیش با حکومت میانمار پس از شکست تلاش‌های میانجیگری به دست آمد، احیا کند.
میانمار پس از کودتای نظامی که دولت دموکراتیک آنگ سان سوچی را در فوریه ۲۰۲۱ سرنگون کرد و در پی سرکوب خونین مردم و معترضان، نظامیان قدرت را در این کشور به دست گرتفند، در یک بحران سیاسی و انسانی گسترده فرو رفته است.
اما تلاش‌های آسه‌آن در مواجهه با حکومت نظامی که محکومیت‌های بین‌المللی را نادیده می‌گیرد و از صحبت با مخالفان رژیم نظامی، از جمله نمایندگان سابق پارلمان، نیرو‌های مدافع خلق (PDF) - اپوزیسیون جدید طرفدار دموکراسی خودداری می‌کند، بی‌نتیجه بوده است.
حملات هوایی مرگبار در اواسط آوریل در منطقه ساگاینگ در مرکز میانمار که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شد، واکنش‌های خشمگین جامعه بین المللی را برانگیخت و انزوای حکومت نظامی را افزایش داد.
دیپلمات‌های برخی کشور‌های جنوب شرقی آسیا به خبرگزاری فرانسه گفتند که بحران میانمار موضوع اصلی این نشست خواهد بود که از ۹ تا ۱۱ می‌در جزیره فلورس اندونزی برگزار می‌شود.
بر اساس پیش‌نویس بیانیه‌ای که خبرگزاری فرانسه مشاهده کرده است، این گروه متشکل از ده کشور جنوب شرقی آسیادر بیانیه پایانی خود که از سوی ریاست جمهوری اندونزی منتشر می‌شود، حملات شورای نظامیان حاکم بر میانمار علیه مخالفان و مردم این کشور را به شدت محکوم خواهند کرد و خواستار پایان فوری خشونت خواهند شد.

- دیپلماسی محتاطانه -

بر اساس این متن، دیپلماسی و سیاست خارجی محتاطانه در قبال میانمار باید تنها راه ایجاد فضای مناسب برای گفتگوی فراگیر ملی جهت یافتن راه حل صلح آمیز پایدار در میانمار باشد.
میانمار همچنان عضو آسه آن است، اما به دلیل عدم اجرای طرح توافق شده دو سال پیش، از شرکت در جلسات سطح بالا منع شده است.
رتنو مارسودی، وزیر خارجه اندونزی روز جمعه گفت جاکارتا از دیپلماسی آرام برای گفتگو با همه طرف‌های درگیری در میانمار استفاده می‌کند.
اما مارتی ناتالگاوا، رئیس سابق دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی اندونزی معتقد است که بحران فزاینده در میانمار نشان دهنده یک تهدید وجودی برای آسه آن است.
او از این گروه خواست تا کار‌های بیشتری انجام دهد، در غیر این صورت آسه آن با ابتکارات یکجانبه کشور‌های دیگر مانند چین یا اعضای این بلوک به حاشیه رانده می‌شود.
ناتالگاوا خاطرنشان کرد که آسه آن باید رسما از دولت وحدت ملی (NUG)، دولت در سایه که توسط نمایندگان سابق حزب آنگ سوچی تشکیل شده است دعوت کند تا عواقب سازش ناپذیری شورای نظامیان حاکم را به آن‌ها نشان دهد.
او به خبرگزاری فرانسه گفت: به ما گفته می‌شود که دیپلماسی محتاطانه در حال انجام است، اما نباید بیش از حد محتاطانه باشد تا به سکوتی کرکننده تبدیل شود.
نخست وزیر سنگاپور ویویان بالاکریشنان نیز خواستار احتیاط و صبر راهبردی در قبال شورای نظامیان حاکم بر میانمار شد.
نخست وزیر سنگاپور هفته گذشته در استرالیا گفت: ما باید اطمینان حاصل کنیم که اقداماتی که به صورت فردی و جمعی انجام می‌دهیم، وضعیت را بدتر نمی‌کند و ارتش را تشویق یا قادر به ریختن خون بیشتری نمی‌کند.
نشست سران کشور‌ها و دولت‌های آسه آن در این هفته اولین جلسه از دو نشستی است که امسال به میزبانی اندونزی برگزار می‌شود.
منتقدان آسه‌آن مرتبا از انفعال آن انتقاد می‌کنند، اما واقعیت آن است که با توجه به منشور این سازمان که اصول اجماع و عدم مداخله در امور دیگر کشور‌ها را را ترویج می‌کند، هر گونه ابتکار عمل را در این گونه مسائل از آن را محدود کرده است.
همچنین انتظار می‌رود رهبران آسیای جنوب شرقی در این نشست‌ها در مورد تنش‌های فزاینده در دریای چین جنوبی صحبت کنند.
در سال‌های اخیر، اختلافات مربوط به حاکمیت بر آب‌ها و جزایر موجود در دریای چین جنوبی روابط بین چین و کشور‌هایی مانند فیلیپین، ویتنام، تایوان، مالزی و برونئی را متشنج کرده است. این آب‌ها سرشار از منابع طبیعی مانند نفت و گاز است که هنوز استخراج نشده است و همچنین دارای منابع عظیم صید ماهی، مسیر‌های مهم تجاری و پایگاه‌های نظامی راهبردی است که همگی در بحران‌های دیپلماتیک فزاینده در معرض خطر قرار دارند. ادعا‌های چین در مورد حاکمیت بر سراسر منطقه و مقاومت و مخالفت قوی دیگر کشور‌های منطقه به ویژه ویتنام و فیلیپین، در برابر این ادعای چین، حل این مناقشه را به بن بست کشانده است.
همچنین انتظار می‌رود جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی، نقشه راهی برای پذیرش تیمور شرقی به عنوان عضو کامل این گروه ارائه کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، جمعه ۱۱ اردیبهشت
جایگزینی رادار‌ها و موشک‌های آمریکا دشوار و زمان بر است
انتقاد نخست‌وزیر اسلواکی از عملکرد سازمان ملل در قبال حمله آمریکا به ایران
راه اندازی میز خدمت تا ایستگاه مشاوره
موج مجازی با نام «خلیج همیشه فارس» در سایه بیانات رهبری
هیچ شناور متخاصمی وارد خلیج فارس نخواهد شد
امنیت مراودات با دنیا را در خلیج فارس ایجاد می‌کنیم
سازمان ملل: هزینه جنگ علیه ایران برابر با کمک به حدود ۹۰ میلیون نفر است
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)