• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۴۸۲۲۸
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
اقتصادی » مسکن

دولت برای جبران عقب ماندگی طرح مسکن ملی تلاش کند

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: دولت در اجرای طرح مسکن ملی، یک مقدار از زمانبندی عقب افتاده است و باید عقب ماندگی را جبران کند.

مشکلات طرح مسکن ملیبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما: رادیو گفت گو در برنامه صبح و گفت گو با آقایان اقبال شاکری – عضو کمیسیون عمران مجلس و ناصر رضایی - معاون توسعه مسکن و شهرسازی شهر‌های جدید وزارت راه گفت گویی انجام داده که به این شرح است.


سوال: آقای شاکری ما در حوزه مسکن ملی بهرحال طرح‌ها، ایده‌ها، آنچه که بعنوان یک ایده آل مطرح شد و بعنوان برنامه و هدف مطرح شد، الان در حال حاضر کارشناسان برای آن چالش‌هایی وارد می‌کنند این چالش‌ها از طرف موافقان پاسخ‌هایی هم داده می‌شود، اما وقتی در حوزه عمل می‌رسیم می‌بینیم که در عمل اجرا موضوع، موضوع دیگری است‌ای بسا این چالش‌ها رنگ و بوی واقعیت دارند و باید جدی‌تر گرفته می‌شدند حتی در برنامه ریزی، بفرمایید که چالش‌ها را چطور دوستان ندیدند یا این که دیدند و موانع هست و نمی‌شود این چالش‌ها را برطرف کرد.

شاکری: صادقانه خدمت شما و مردم عزیز و بزرگوارمان که ما همه در خدمت آن‌ها هستیم عرض بکنم، یک جمع بندی خیلی مختصر، دولت برنامه اش درست است، قصدش کاملا درست است، طرحی هم که ریخته برای این کار دارد جلو می‌برد، این دو تا را توجه بفرمایید، پس یک برنامه و هدف و نیت درست، کار هم دارد جلو می‌برد و آن مسیر را دارد می‌برد دائم هم دارد بهبود می‌بخشد، ولی یک مقداری از زمانبندی عقب افتاده، این را کاملا قبول داریم، باید تلاش کند در زمان باقیمانده با آن اصلاح مسیری که در زمینه مسکن پیش گرفت و آن هم ورود خود مردم به ساخت مسکن است این باقیمانده، مثلا من فکر می‌کنم شما فرض کنید ۶-۷ ماه یک سال عقب ماندگی را جبران کند، این جمع بندی است که من می‌توانم خدمت شما و شنوندگان اعلام کنم، بنابراین اولا برنامه درست است، مسیر درست است، اقدامات را دارند جلو می‌برند، ولی به علت ناهماهنگی‌هایی که رخ داده و یک مقداری آن مدلی را که قبلا پیش گرفته بودند به سختی جلو می‌رفت، یک مقداری کند شده، ولی به نظر من با این اصلاح مسیر که ما هم بعنوان ناظر مردم بر این مسیر داریم به شدت پیگیری می‌کنیم که این عقب افتادگی جبران بشود به نظر من می‌آید دولت می‌تواند اقداماتی انجام بدهد، این را هم در نظر بگیرید ما گفتیم شروع ساخت در هر سال، بنابراین ساخت هم حدود دو سال طول می‌کشد امیدواریم در این فرصت باقیمانده دولت بتواند جبران آن کار‌ها را انجام بدهد و به عنوان آخرین نکته عرض کنم ما انتظاری که از وزارت راه و شهرسازی بعنوان مجری طرح نه مسئول طرح، مسئول طرح دولت است، مجری طرح داریم تمام کسانی که ثبت نام کردند، احراز صلاحیت شدند و الان در لیست شان کاملا قابل رویت است و به ایشان هم اطلاع دادند که شما صلاحیت استفاده از این مسکن حمایتی را دارید تمام این‌ها را باید صاحب مسکن کنند، این قصدی است که ما داریم و انشاالله تا پایان مجلس یازدهم انشاالله به شدت دنبال می‌کنیم.

سوال: اقای دکتر رضایی، حالا هم بحث عقب ماندن بود و هم بحث قیمت تمام شده، درباره عقب ماندن برنامه بفرمایید که با چه اهتمام و چه برنامه ریزی قراراست که جبران شود؟

رضایی: مجموعه نهضت ملی مسکن در طی ۴ سال که با عدد تقریبا ۴ میلیون مسکن پیشنهاد شد و برنامه ریزی شد، در مجموعه شهر‌های جدید که حدود ۷۰۰ هزار واحد مسکونی را مدنظر قرار داده بود  ۶۰۰ هزار واحد مسکونی برنامه ریزی شده برای نهضت ملی مسکن و حدود صد هزار واحد مسکونی هم باقیمانده اقدام ملی مسکن بود که درست می‌فرمایند قطعا با توجه به اینکه صنعت مسکن بیش از ۲۰۰ صنعت را در کشور درگیر می‌کند قاعدتا برنامه ریزی که می‌خواست اتفاق بیفتد نه در حوزه مسکن بلکه باید در حوزه ۲۰۰ صنعت مرتبط با مسکن هم به طور خیلی کامل وشفاف و دقیق اتفاق می‌افتاد.

قاعدتا هر کاری که در کشور می‌خواهد اتفاق بیفتد با تجاربی که از سال‌های قبل اتفاق می‌افتد مسائلی که در وضع موجود اتفاق می‌افتد ممکن است مسائلی را بوجود بیاورد که نهاد‌ها و سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف را درگیر کند و هر کدام در مسیر اجرای این طرح با مسائل مواجه می‌شدند بسیار اتفاقاتی می‌افتد مثل بحث وام مسکن، مثل بحث تامین مصالح، کارگرانی که باید در این مسیر برای ساخت مسکن از ایشان استفاده شود و در ادامه اتفاقاتی که می‌افتد قطعا در هر برنامه‌ای تجارب خاص خودش را دارد و قطعا با تجاربی که ما در دو سال گذشته اتفاق افتاده برایمان در مسیر خیلی بهتر از یک سال گذشته داریم حرکت می‌کنیم قطعا کاستی‌هایی وجود دارد، اما با توجه به این که مثلا ما در حوزه شهر‌های جدید موارد مختلفی را بعنوان منابع تامین زمین برای نهضت ملی مسکن، از بحث الحاقاتی که اتفاق می‌افتاد، تغییر کاربری‌ها، بحث شهرک سازی‌هایی که دارد اتفاق می‌افتد قاعدتا ما هم قول خواهیم داد بر اساس آن متقاضیان موثر مسکن در حوزه مسکن در این مسیر ادامه بدهیم، خب مسائل و مشکلاتی را داریم طی روز‌های گذشته و طی ماه‌های آینده این‌ها را مرتفع می‌کنیم که انشاالله بتوانیم این مسائل را حل کنیم، این یکسری مسائل است.

بعضی از مسائل هم قطعا در مسیر اجرا زیرساخت‌های مختلفی به لحاظ قانونی، به لحاظ اجرایی، به لحاظ منابعی که نیاز هست تزریق بشود برای تامین این اتفاقاتی که هست که بتوانیم در هر سال حداقل یک میلیون واحد مسکونی را ایجاد بکنیم مسئله ساز می‌شود. شما اگر ما برگردیم به گذشته در بهترین حالت در کشور و تمام کلانشهر و شهر‌هایی که وجود داشته ما در بهترین حالت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را پروانه صادر می‌کردیم، قاعدتا به جز آن وقتی می‌خواهیم یک میلیون واحد مسکونی را در سال اضافه کنیم به آن ۵۰۰ هزار واحد مسکونی یعنی قدرت کشور را سه برابر کنیم قطعا در حوزه‌ی صنعت مرتبط با مسکن یعنی در حوزه آن ۲۰۰ تا صنعت هم باید قدرت تولید کشور را سه برابر کنیم.

سوال: آقای دکتر شاکری این نکاتی که فرمودند درست است، به جا هست شکی در آن نیست ما کار بین بخشی و مدیریت بین بخشی. می‌خواهم بگویم نمی‌دانستیم این را؟

شاکری: من یک مقدار دقیق‌تر عرض کنم، یک و نیم میلیون نفر واجد صلاحیت شدند برای ساخت مسکن، این‌ها نه خودشان زمین دارند نه در بافت فرسوده هستند، نه در توافقنامه که وزارت؟ با دستگاه‌های اجرایی هستند شخصی آمدند و ثبت نام کردند برای این یک و نیم میلیون نفر خود وزارت راه و شهرسازی زمین باید تخصیص بدهد، از هر کجا می‌تواند، همانطور که اقای دکتر رضایی فرمودند یا به الحاق به شهر‌ها که کاملا موافقیم یا زمین دستگاه‌های اجرایی که گرفتند و هیچ کاری روی آن انجام نمی‌دهند و احتکار زمین کردند، این‌ها را باید همه را به دولت بدهند درون شهر‌ها هم هستند، بعضی از این‌ها را اسم نمی‌برم هکتار‌ها و هزاران هکتار زمین دارند، پس زمین هم باید هم خود با وزارت جهاد کشاورزی هماهنگی کنند با شورای عالی معماری شهرسازی، این کمربند بسته بیخود و خلاف آفرین حریم شهر‌ها را توسعه بدهند، اصلا قانون گفته به تمام دستگاه‌ها که باید زمین هایشان را در اختیار بگذارند به وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن برای مردم، پس این زمین، زمین را باید تامین کنند.

حالا حرکت جدید می‌گوید این زمین‌ها را که گرفتید وزارت راه شهرسازی خودش وارد معامله نشود با سازندگان، به خود مردم بدهد به صورت ویلایی یک طبقه دو طبقه و سه طبقه حداکثر، خودشان هر زمان خواستند و این تسهیلات را هم در اختیار خودشان قرار بدهد، هر جا دیدند که این ساختمان آماده است می‌روند و سکونت پیدا می‌کنند،   نشود مثل قرارداد‌هایی که می‌بندیم و بعضی وقت‌ها از دست دولت هم خارج می‌شود، مثلا طرف آن سازنده یک اختلافی پیدا کرده، ساختمان هم تمام شده تا این اختلافش را حل نکند ساختمان را تحویل نمی‌دهد، مردم ۵-۶ سال مثلا در نوبت می‌مانند. پس حرکت جدید که تحویل زمین به مردم است همه باید حمایت کنند این موفقیت آمیز است.

پس این برای کسانی که آمدند خودشان شخصا ثبت نام کردند آقای هاشمی جناب آقای رضایی، دو برابر این‌ها مردمی داریم که خودمالک هستند بافت فرسوده اند، این در مسکن مهر هم این آمار دقیقا نسبت هایش همین بوده است، به آن‌ها هم تسهیلات به خودشان بدهیم، زمین خودشان دارند، در محل‌هایی هم هستند که تمام زیرساخت‌های شهری موجود است، این‌ها را هم تسهیلات را باز به خودشان بدهیم که خودشان نوسازی و بازسازی کنند، با آن ضوابط شهرسازی که گفته که باید مشوق‌هایی هم شورای عالی معماری شهرسازی برای این‌ها ۵-۶ ماه پیش اعلام کرده منتها هنوز جا نیفتاده است باید اطلاع رسانی خوب شود، این که من می‌گویم سرعت پیدا کنیم که آن عقب افتادگی جبران شود واقعا قابل تحصیل و تحقق است این‌هایی که ما عرض می‌کنیم، رویایی صحبت نمی‌کنیم، تجربه اش هست، بنابراین مردمی سازی مسکن شامل زمین به کسانی که زمین و تسهیلات ندارند، و تسهیلات به آن‌هایی  که زمین دارند و بافت فرسوده هستند، خیلی ساده من این مدل را عرض کردم، وزارت راه و شهرسازی هم روی این ریل افتاده و باید یک مقدار تقویت بشود علی الخصوص دیدیم که برای هر دو تا گروه تسهیلات را من عرض کردم، بانک‌ها هم باید بیایند سر خط یعنی الان شده ۵۵۰ هزار تومان.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۸ سورتی به پرواز‌های فرودگاه ایلام
نجات صنعت ساختمان در گرو ورود جدی و عملی بخش خصوصی
پایان خلوتی سه روزه
درخشش تیم فوتسال سازمان فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری درمسابقات کشوری
اعلام ویژه برنامه‌های سالروز بزرگداشت شهادت حضرت شاهچراغ علیه السلام
همه مقاطع تحصیلی البرز غیر حضوری شدند
افزایش تسهیلات مشاغل خانگی در مراغه
۱۶ دی‌ماه، یادآور حماسه‌ای عاشورایی در دشت هویزه
تکمیل ۱۰۱ حلقه چاه نفت و گاز در سال ۱۴۰۴
طبیعت‌درمانی زمستانی درختان در منطقه یک؛ یخ‌آب جایگزین سموم شیمیایی
نصف جهان ایستاده برای ایران اسلامی
رشد ۲۵ درصدی معتکفین در مراسم اعتکاف امسال در استان فارس
اعتراض به گرانی حق مردم است، اما آشوب راه‌ حل مشکلات نیست
بورل: آمریکا دیگر متحد اصلی اروپا نیست
وظیفه روابط عمومی ها اطلاع رسانی صحیح و سریع است
پی گیری مشکلات بازار ماهی فروشان بندرترکمن در میز خدمت مسئولان
پرداخت ۴ میلیارد تومان غرامت حیات‌وحش در کهگیلویه و بویراحمد
تخصیص حدود هزار میلیارد ریال برای تامین اقلام مورد نیاز مدارس کیش
گذری در کابل
درخشش بانوان استان در مسابقات دوومیدانی قهرمانی کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۵ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)