• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۵۵۲۲۱
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳
اقتصادی » بازاروتجارت

فولاد، بیشترین محصول صادراتی ایران به آفریقا

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا گفت: بیش از نیمی از صادرات غیر نفتی ایران به قاره آفریقا در فروردین ماه امسال، مربوط به محصولات فولادی بوده است.

فولاد بیشترین محصول صادراتی ایران به آفریقا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید روح اله لطیفی ، قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا در خصوص تجارت ایران با کشورهای آفریقایی در فروردین ماه، اظهار داشت: در نخستین ماه سال جاری، ۷۱هزار و ۸۷ تن کالای ایرانی به ارزش ۳۱ میلیون و ۴۸۱ هزار و ۲۳۴ دلار به ۲۳ کشور آفریقایی صادر شد و چهار هزار و ۳۲۹ تن کالا به ارزش پنج میلیون و ۸۷۹ هزار و ۴۸۲ دلار نیز از ۹ کشور آفریقایی واردات انجام شده است .

وی افزود: در سبد صادراتی کالاهای ایرانی به آفریقا در فروردین ماه ، ۲۹ هزار و ۶۰۲ تن محصولات آهنی به ارزش ۱۶ میلیون و ۲۰۱ هزار و ۱۶۲ دلار ، با سهم ۵۱.۵ درصدی از کل صادرات به آفریقا در صدر قرار گرفت و کود اوره با ۲۷ هزار و ۱۷۲ تن به ارزش هفت میلیون و ۸۸۰ هزار دلار (سهم ۲۵ درصدی ) ، مواد غذایی با سه هزار و ۳۴۶ تن به ارزش دو میلیون و ۷۹۳ هزار دلار ( سهم ۹ درصدی) ، انواع قیر با ۶ هزار و ۲۹ تن به ارزش یک میلیون و ۷۹۳ هزار دلار ( سهم ۶ درصدی ) و سایر مشتقات پترو پالایشگاهی با دو هزار و ۵۲۴ تن به ارزش یک میلیون و ۴۰۷ هزار دلار ( سهم ۴.۴ درصدی ) در رتبه های دوم تا پنجم صادرات به آفریقا قرار گرفته اند و محصولات شیمیایی و پلاستیکی، ماشین آلات صنعتی، کف پوش، سولفور سدیم، لاستیک موتور سیکلت، بنتونیت، سیمان سفید، گچ، دارو، اسباب بازی و ظروف شیشه ای از دیگر کالاهای صادره از ایران به قاره آفریقا در فروردین بودند.

لطیفی در خصوص پنج مقصد نخست صادراتی ایران به قاره آفریقا گفت: غنا با خرید ۱۵ میلیون و ۲۷۷ هزار و ۱۵۹ دلار (رشد ۱۳۳درصدی)، آفریقای جنوبی با ۹ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۵۳۷ دلار (رشد ۹۶درصدی)، تانزانیا با یک میلیون و ۹۴۷ هزار و ۸۴۵ دلار ( کاهش ۴۱درصدی)، کنیا با یک میلیون و ۲۰۳ هزار و ۹۰۲ دلار ( کاهش ۶۰ درصدی) و سودان با یک میلیون و ۳۱ هزار و ۴۳۷ دلار (رشد ۷۳۹ درصدی ) پنج مقصد نخست کالاهای صادراتی ایران به آفریقا بودند.

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا در خصوص کالاهای وارداتی از آفریقا توضیح داد: ۶۳۴ تن مواد غذایی شامل عصاره های نباتی، قهوه، چای، حبوبات و ... به ارزش سه میلیون و ۲۰۵ هزار و ۹۴۶ دلار با سهم ۵۴.۵ درصدی از کل واردات از این قاره ، ۴۹۸ تن روغن ترانسفورماتور به ارزش یک میلیون و ۳۴۶ هزار دلار (سهم ۲۳ درصدی) ، سه هزار و ۱۵۰ تن منگنز به ارزش ۹۹۱ هزار و ۴۰۹ دلار ( سهم ۱۷ درصدی ) ، ۳۶ تن  تری اکسید کروم به ارزش ۱۵۲ هزار دلار ، همراه با تیغه  تراش، ابزار صنعتی ‌و هواکش و .. به ترتیب کالاهای وارده به کشور از قاره آفریقا در فروردین ماه بودند.

لطیفی در خصوص پنج کشور نخست طرف معامله با ایران برای واردات اظهار داشت: آفریقای جنوبی با فروش دو میلیون و ۵۴۰ هزار و ۴۳۵ دلار ( رشد ۱۰۷ درصدی )، کنگو با یک میلیون و ۳۴۶ هزار و ۴۲ دلار ، غنا با ۸۷۹ هزار و ۹۴۱ دلار، کنیا با ۳۹۵ هزار و ۸۳ دلار ( کاهش ۳۴ درصدی ) و تانزانیا با ۳۵۳ هزار و ۹۷۸ دلار ( کاهش ۴۰ درصدی ) ، پنج کشور نخست فروش کالا به ایران در قاره آفریقا در فروردین ماه بودند .

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا در پایان تاکید کرد: واردات ایران از آفریقا در فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه ۹۸ درصد افزایش یافته و صادرات غیر نفتی به این قاره نیز با کاهش ۷۳ درصدی همراه بوده که توجه سیاستگذاران تجارت خارجی و فعالان این حوزه به رفع موانع صادرات به این بازار ۱.۳ میلیارد نفری سریعا باید در توجهات قرار گیرد و روند روبه رشد صادرات به این قاره در دو سال اخیر نه تنها نباید متوقف شود بلکه این بازار کشش خرید بیش از ۱۰ میلیارد دلار کالاهای ایرانی را در سال دارد و باید در مسیر افزایش صادرات کالاهای کیفی باید تلاش بیشتری داشت.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهاباد میزبان آزمون دکتری نیمه متمرکز ۱۴۰۵
ارائه خدمات رایگان پزشکی با حضور ۱۲ متخصص در کبودراهنگ
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۳ بهمن
یاد و نام شهیدی که در راه مبارزه با سوداگران مرگ آسمانی شد
توقف تیم فوتبال شهید قندی در بوشهر
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از فردا
تأمین آب شرب پایدار برای بیش از ۲۴۰۰ نفر در سرخکلا
سمنوی سنتی شهرضا، میراث ناملموس فرهنگی کشور
اجرای یک حکم سبز برای متخلف محیط‌زیست در ری
آغاز دورانی نو بعد از انقلاب اسلامی در کردستان
پیشرفت طرح ۵۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی در هشت استان کشور
دولت برای کاهش آثار و پیامد‌های حوادث اخیر تلاش می‌کند
اجرای عملیات راهسازی در ۵۱ کیلومتر از محور سه راهی ایواوغلی تا گیت ورودی منطقه آزاد ماکو
ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی
خدمات پزشکی و درمانی رایگان در روستای لیلیم شهرستان املش
حجم ذخایر سوخت نیروگاهی افزایش یافت
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از گیت خروجی منطقه آزاد ماکو
شهرداری گرگان صدر را در اختیار گرفت
تکریم و معارفه فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی
تأکید بر بی‌طرفی کامل هیأت‌های نظارت در بررسی صلاحیت داوطلبان شوراها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)