• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۸۱۷۵۲
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۲

این سنسور فاسد شدن مواد غذایی را تشخیص می‌دهد

انسان مواد غذایی زیادی را هدر می‌دهد که بخشی از آن به دلیل فساد است. محققان حسگر کوچکی توسعه داده‌اند که به تازگی غذا‌های غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ و ماهی را در زمان واقعی کنترل کرده و داده‌ها را به گوشی هوشمند شما ارسال می‌کند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، هر سال تقریباً یک سوم کل مواد غذایی تولید شده در سطح جهان از بین رفته یا هدر می‌رود. این میزان حدود ۱٫۴ میلیارد تن غذا است که نه تنها از نظر پولی برای اقتصاد جهانی پرهزینه است، بلکه تا ۱۰ درصد از گاز‌های گلخانه‌ای از مواد غذایی تولید می‌شود که مصرف نمی‌شود.
 
هنگامی که غذا‌های غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ و ماهی شروع به فاسد شدن می‌کنند، آمین‌های بیوژنیک تولید می‌کنند و ترکیبات آلی که شاخص‌های کیفیت غذا بوده و به طور بالقوه برای انسان سمی هستند. در حالی که آمین‌های بیوژنیک روش استاندارد طلایی برای نظارت بر فساد مواد غذایی هستند، آن‌ها نیاز به اندازه گیری با ابزار‌های گران قیمت و غیرقابل حمل دارند که باید توسط پرسنل آموزش دیده اداره شوند.
سنسور فاسد شدن مواد غذایی
اکنون، محققان دانشگاه کوچ ترکیه، حسگر کوچکی ساخته اند که می‌تواند به صورت بی سیم و بدون باتری، تازگی غذا را به صورت لحظه‌ای کنترل کرده و نتایج را به گوشی هوشمند ارسال کند.
 
این حسگر از یک پلیمر با سنتز آسان ساخته شده که روی الکترود‌هایی لمینت شده است که از حسگر خازنی برای تشخیص آمین‌های بیوژنیک تولید شده توسط غذا‌های غنی از پروتئین استفاده می‌کند. وزن آن حدود ۲ گرم و اندازه آن ۲ سانتی متر مربع است. این سنسور از فناوری ارتباط میدان نزدیک (NFC) با تراشه‌ای استفاده می‌کند که با تلفن هوشمند جفت شده و اندازه گیری‌ها را به صورت بی سیم در زمان واقعی از طریق آنتن ارسال می‌کند. تراشه زمانی انرژی دریافت می‌کند که یک گوشی هوشمند سازگار با NFC در نزدیکی سنسور قرار گیرد.
 
محققان حسگر خود را در سینه مرغ بسته بندی شده و استیک دنده آزمایش کردند تا کاربرد واقعی دستگاه را نشان دهند. ظرف سه روز، ظرفیت حسگر نظارت بر نمونه‌های دمای اتاق بالا رفت و نشان داد که آمین‌های بیوژنیک از گوشت در هنگام فاسد شدن آزاد می‌شوند. به گفته محققان، این موضوع نشان می‌دهد که این حسگر به طور موثری خرابی را تشخیص می‌دهد.
 
محققان در این باره گفتند: ما این حسگر را با استفاده از نمونه‌های مرغ و گوشت گاو که در شرایط مختلف ذخیره‌سازی شده بودند، آزمایش کردیم تا کاربرد واقعی حسگر را نشان دهیم. این حسگر عملکرد قابل اعتمادی را ارائه کرد، به طوری که فاسد شدن غذا‌ها در طول اندازه گیری سه روزه با قرائت‌های حسگر آنی با استفاده از تلفن همراه پیش‌بینی می‌شد. در روز سوم، نمونه‌های ذخیره شده در دمای اتاق ۷۰۰ درصد تغییر در پاسخ سنسور در مقایسه با نمونه‌های ذخیره‌شده در فریزر نشان دادند که عملکرد سنسور را برای تشخیص فساد ثابت می‌کند.
 
محققان می‌گویند حسگر آن‌ها آسان برای استفاده، ساخت آن ارزان است و امکان نظارت مداوم بر غذا‌های غنی از پروتئین را در قفسه‌های سوپرمارکت یا خانه فراهم می‌کند. همچنین محققان می‌گویند: دستگاه پیشنهادی می‌تواند توسط تولیدکنندگان، تأمین‌کنندگان، مقامات و مشتریان نهایی گوشت برای نظارت بر تازگی یا فاسد شدن غذا‌های غنی از پروتئین در زمان واقعی استفاده شود.
 
شرح کامل این مطالعه در مجله Nature Food منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
داستان یک نردبان
صعود نیما زاهدی به جدول اصلی جام جهانی شمشیربازی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
غرب پشت اعتراضات صربستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات بهداشت و درمان دامغان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
اختصاص ۲۵ همت اعتبار برای زیرساخت‌های عمرانی و آموزشی کردستان
افزایش قابل توجه اخراج‌ها در آمریکا
دومین پیروزی پیاپی تیم ملی والیبال مردان ایران
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
برادران خدایاری، شانه‌به‌شانه تا جاودانگی
برد چوکا در برابر شایان دیزل در تالش
مصاف تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
گلایه اهالی شهر جعفریه قم از آسفالت نبودن مسیر مدرسه شهید سلیمانی
شورای حل اختلاف ظرفیتی برای کاهش پرونده‌های قضایی
احداث اولین زمین والیبال ساحلی در شهرکرد
روایت همدلی در دفاع ۱۲ روزه با اولین رویداد رسانه‌اى «هما»
ابلاغ ترخیص ۱۰۰ درصدی چای وارداتی
تساوی ملوان مقابل شمس آذر در بندرانزلی در خانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
استعفا در شرایط حساس
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)