• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۹۵۵۲۸
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۶
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

افزایش تسهیلات مکانیزاسیون به بهره برداران بخش کشاورزی

معاون برنامه ریزی مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت : امسال مقرر شده است در دو بازه زمانی ۶ ماهه، ۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون به بهره برداران بخش کشاورزی تخصیص می یاد .

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،محسن خلج معاون برنامه ریزی مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با حضور در رادیو اقتصاد به افزایش تسهیلات مکانیزاسیون به بهره برداران بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: تا پایان امسال ۱۰‌هزار میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون به بهره‌‌‌‌برداران بخش کشاورزی تخصیص می یابد .
افزایش تسهیلات مکانیزاسیون به بهره برداران بخش کشاورزی
سوال : توضیح بفرمایید که این دو برابر شدن تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی برای کشاورزان محترم از چه عددی به چه عددی بوده و با چه شرایطی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد ؟
خلج : خوشبختانه در انتهای سال گذشته با کمک معاون اعتباری بانک کشاورزی مبلغ حدودا ۲ هزار میلیارد تومان معادل ۲ همت به بخش ماشین های کشاورزی تخصیص داده شد بعد از یک توقف مقطعی کوتاهی که اتفاق افتاد در سال ۱۴۰۱ ، خوشبختانه سال گذشته اواخر سال البته ، با مبلغ ۵ هزار میلیارد معادل ۵ همت بانک کشاورزی موافقت کرند که اختصاص داده شود به خرید ماشین های کشاورزی ، خوشبختانه با تغییر سال و می توان گفت نظر مساعد دوستان مبنی بر این که حمایت از تولید بهرحال یکی از ارکان مهار تورم و در سال رشد تولید خواهد بود ، خوشبختانه مدیر عامل جدید بانک کشاورزی موافقت خودشان را با افزایش از ۵ هزار میلیارد به ۱۰ هزار میلیارد را جهت تخصیص خط شماره ۱۱ مکانیزاسیون خوشبختانه اعلام کردند ، که قرار شد این را هم در دو مقطع شش ماهه توزیع کنند انشاالله که کشاورزان عزیز بتوانند از این بهره ببرند .
سوال : یعنی 5 هزار میلیارد تومانش می رود نیمه دوم سال ؟
خلج : بله، این به صورت دو مقطع شش ماهه است و مرکز توسعه هم متناسب با توانمندی و پتانسیل بخش های مختلف استان ها این اعتبار را به نسبت حجم نیازشان در بخش های زراعت ، باغ ، دام و طیور ، شیلات ، گیاهان دارویی ، جنگل و مرتع و گلخانه، این ها را هم برش زده و به سازمان جهاد کشاورزی استان ها ابلاغ کردند.
سوال : ما خبری داشتیم مبنی بر افزایش دو برابری تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی ، بعد من در اخبار که خواندم نوشته بود بانک کشاورزی امسال برای توسعه ی مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی ده هزار میلیارد تومان در نظر گرفته یعنی این ها می رود در بخش تولید ادوات کشاورزی و تولید مکانیزاسیون برای توسعه آن بخش ؟
خلج: این بعنوان تسهیلات خرید ماشین های کشاورزی به کشاورزان پرداخت می شود، به صورت ۲۰ درصد آورده ، ۸۰ درصد تسهیلات ، در اختیار خریداران کشاورز قرار می گیرد که متناسب با نیازشان می توانند و انتخابشان از محصولات مختلف شرکت ها متناسب با نیاز انتخاب کنند حالا دیگر هر شرکتی توانست محصولات بهتری را ، ارائه بدهد این دیگر در اختیار انتخاب کشاورزان عزیز هست .
سوال : کف و سقفش، از چقدر تا چقدر با توجه به نیازشان به آنها تعلق می گیرد ؟
خلج : محدودیت ویژه ای غالبا نیست و چون اکثر کشاورزان ما، یک یا دو یا سه دستگاه نیازشان را واقعا تامین می کنند تعداد زیادی را برای ذخیره سازی نمی توانند انجام بدهند این است که از یک تا سه دستگاه را دوستان متقاضی هستند و سازمان جهاد کشاورزی هم متناسب با تعداد متقاضی که دارد این را بین متقاضیان خود توزیع می کند .
سوال : من وقتی مطالعه می کردم رسیدم به این که بانک کشاورزی می گوید که شما گردش مالی تان را بیاورید در این بانک و بعد بروید ثبت نام کنید تا ما به شما مثلا تسهیلات بدهیم برای خرید ادوات کشاورزی و مکانیزاسیون . این درست است ؟ یعنی کشاورز حتما باید گردش مالی اش در آن بانک باشد تا این کار برایش انجام شود ؟
خلج : این را واقعا تا الان بانک کشاورزی خیلی سخت نمی گرفت، منتها در سال های اخیر هم همانطور که ما ها هم می رویم از خیلی از بانک ها تسهیلات دریافت کنیم، غالبا تمایل دارند که وقتی که خدماتی به آن قشر یا آن مشتری هایشان ارائه می دهند، مشتری هایشان هم بعنوان امین خودشان آنها هم این اعتماد را به بانک کشاورزی داشته باشند که همانطور که بانک کشاورزی از منابع اعتباری اش در جهت تسهیل گری این دوستان استفاده می کند دوستان هم همچنین محبت را نسبت به بانک کشاورزی داشته باشند و سعی کنند امور بانکی شان را هم از بانک کشاورزی پیگیری کنند که دوطرفه باشد .
سوال : اگر گردش کارشان در بانک است اصولا آن بانک باید تسهیلات بدهد؟
خلج : تا حالا سخت نمی گرفتند منتها یک اصل منطقی است و ما مقاومت آنچنانی نداشتیم اگر گردش کارشان در بانک است اصولا آن بانک باید تسهیلات بدهد در صورتی که در پرداخت تسهیلات بانک های دیگر واقعا در بخش ماشین های کشاورزی می شود گفت نقش خیلی خیلی کمرنگی دارند، این است که انتظار می رود که واقعا دوستان با محبت بیشتری نسبت به مساعدتی که بانک کشاورزی دارد دوستان هم رفتار متناسبی انشاالله داشته باشند.
سوال : یک نکته این که با توجه به این که این گردش مالی باز کمک می کند به خود کشاورزان یعنی من اگر گردش مالی ام را به بانک کشاورزی بیاورم یا همه کشاورزان بیاورند برای این که به جمیع کشاورزان کمک بشود یک اورده بهتری هست و شاید بهتر بتواند تسهیلات در اختیار این عزیزان قرار بدهد .
خلج : دقیقا همین طور خواهد بود ، منابع اعتباری بانک هم افزایش پیدا می کند و ایشان هم خدمات هم بیشتر و هم بهتری را می تواند به خود کشاورزانمان ارائه بدهد کما فی السابق
سوال : کشاورز چه وثیقه ای را باید در بانک بگذارد ، که بتواند از این تسهیلات استفاده کند و نرخش را هم بفرمایید؟
خلج : قوانین و مقررات بانکی یک کم دست و پا گیر هست منتها در مورد نرخش هم ما تا سال گذشته نرخ تسهیلات مان ۱۸ درصد بوده که حالا سه درصد هم باید بخشودگی باشد ۱۵ درصد، منتها امسال بر اساس مصوبه بانک مرکزی این ۲۳درصد دارد پرداخت می شود.
سوال : خیلی زیاد است؟
خلج : بله، با توجه به نرخ تورمی هم که در کشور داریم منتها باز هم وزارت کشاورزی، درخواست کاهش نرخ را به نسبت گذشته کرده از بانک مرکزی که بتواند این نرخ را کاهش بدهد، امیدواریم که بتوانیم این کاهش نرخ را هم از مراجع مربوطه با توجه به این که واقعا سیاست دولت محترم هم همیشه از تولید و کشاورزی بوده انشاالله این امر هم بتواند محقق بشود .
سوال : بله، واقعا شما ببینید در کشورهای دیگر با تولید کننده و کشاورز چطور برخورد می کنند، چه تسهیلاتی در اختیارش می گذارند با چه نرخی و آن وقت ما بخواهیم ۲۳ درصد از کشاورز بگیریم، امیدواریم یک بازنگری بشود؟ 
خلج : بله، متاسفانه این نقیصه را ما داریم انشاالله که با نگاه دولت محترم این را بتوانیم به یک تعادل نسبی و مناسبی انشاالله برسانیم .
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
از خزر تا شانگهای؛ ایران مسیرهای تازه همکاری منطقه‌ای را می‌گشاید.
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)