• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۱۲۸۶۱
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶

بیشتر باکتری‌های موجود در آشپزخانه‌ها بی ضرر هستند

بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان مشخص شد، باکتری‌های یافت شده در آشپزخانه‌ها عمدتا بی ضرر هستند. در این مطالعات ۷۴ آشپزخانه از ۵ کشور اروپایی مورد مطالعه قرار گرفت.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، احتمالا تاکنون بار‌ها شنیده اید که میلیون‌ها باکتری در آشپزخانه شما وجود داشته و به طور خاص سینک‌های ظرفشویی و اسکاچ‌های آشپزخانه بیشترین حجم این باکتری‌ها را در خود جای داده اند. اگرچه این موضوع از نظر علمی درست است، اما مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد: بیشتر این باکتری‌ها بی خطر محسوب می‌شوند.
بیشتر باکتری‌های موجود در آشپزخانه‌ها بی ضرر هستند

دکتر بیرگیت موئن محقق حوزه امنیت و کیفیت غذا در موسسه تحقیقات غذا، شیلات و آبزی پروری نروژ، در این رابطه گفت: ما قبلاً تغییرات قابل توجهی در استاندارد‌های آشپزخانه، شیوه‌های آماده سازی غذا و الگو‌های نظافت بین فرانسه، نروژ، پرتغال، رومانی و مجارستان پیدا کرده ایم.

در این مطالعه، محققان از جمعیت باکتری‌ها از سینک‌ها، تخته‌های برش، میز، دستگیره‌ها و ظروف تمیز کننده، اسفنج‌ها و پارچه‌هایی که در آشپزخانه استفاده می‌شوند، نمونه برداری کردند.

با وجود تعداد زیاد گونه‌ها و تفاوت‌های قابل توجه در تنوع باکتریایی بین نمونه ها، محققان ۹ نوع باکتریایی را که معمولاً با منابع محیطی مرتبط هستند در بیشتر آشپزخانه‌هایی که نمونه برداری شد، شناسایی کردند که آن‌ها را به عنوان میکروبیوتای هسته توصیف کردند. این باکتری‌ها شامل اسینتوباکتر، سودوموناس، انهیدروباکتر، انتروباکتریاسه، سایکروباکتر، کرایزوباکتریوم، باسیلوس و استافیلوکوکوس بودند.

در این گزارش، نویسندگان تاکید کردند: برخی از آشپزخانه‌ها فاقد لوله کشی آب، برخی فاقد سینک داخلی و برخی فاقد ماشین ظرفشویی بودند. آن‌ها همچنین با وجود روش‌های مختلف تهیه غذا، عادات غذایی و تفاوت در بهداشت دست و آشپزخانه که هر دو بر احتمال عفونت تأثیر می‌گذارند، بررسی‌های خود را ادامه دادند.

دکتر موئن در این رابطه گفت که انگیزه مطالعه انجام شده، کنجکاوی نویسندگان بود، زیرا پیش از این باکتری‌های موجود در غذا، روده، بیمارستان‌ها و تولید مواد غذایی حرفه‌ای به خوبی مورد تحقیق قرار گرفته بودند، اما اطلاعات کمی در مورد میکروب‌هایی که در آشپزخانه خانگی زندگی می‌کنند، وجود داشت. وی در ادامه توضیحاتش افزود: با همکاری قبلی در بین کشورها، ما فرصتی منحصر به فرد برای بررسی این موضوع داشتیم.

پژوهشگران این تیم مطالعاتی می‌دانستند که باکتری‌های مضر از طریق غذای آلوده وارد آشپزخانه می‌شوند و نوع این باکتری‌ها در کشور‌های مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال، سالمونلا در نروژ مشکلی نیست، اما شایع‌ترین علت گزارش شده بیماری‌های ناشی از غذا در بخش اصلی اروپا است. 

به گفته موئن، داشتن اطلاعات کافی درباره باکتری‌های ساکن در آشپزخانه خانگی می‌تواند برای کمک به پیشگیری از بیماری‌های انسانی مورد استفاده قرار گیرد و شاید حتی منجر به طراحی‌های بهداشتی‌تر آشپزخانه شود.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی انجمن میکروبیولوژی آمریکا (Applied and Environmental Microbiology) منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)