• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۱۲۸۶۱
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶

بیشتر باکتری‌های موجود در آشپزخانه‌ها بی ضرر هستند

بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان مشخص شد، باکتری‌های یافت شده در آشپزخانه‌ها عمدتا بی ضرر هستند. در این مطالعات ۷۴ آشپزخانه از ۵ کشور اروپایی مورد مطالعه قرار گرفت.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، احتمالا تاکنون بار‌ها شنیده اید که میلیون‌ها باکتری در آشپزخانه شما وجود داشته و به طور خاص سینک‌های ظرفشویی و اسکاچ‌های آشپزخانه بیشترین حجم این باکتری‌ها را در خود جای داده اند. اگرچه این موضوع از نظر علمی درست است، اما مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد: بیشتر این باکتری‌ها بی خطر محسوب می‌شوند.
بیشتر باکتری‌های موجود در آشپزخانه‌ها بی ضرر هستند

دکتر بیرگیت موئن محقق حوزه امنیت و کیفیت غذا در موسسه تحقیقات غذا، شیلات و آبزی پروری نروژ، در این رابطه گفت: ما قبلاً تغییرات قابل توجهی در استاندارد‌های آشپزخانه، شیوه‌های آماده سازی غذا و الگو‌های نظافت بین فرانسه، نروژ، پرتغال، رومانی و مجارستان پیدا کرده ایم.

در این مطالعه، محققان از جمعیت باکتری‌ها از سینک‌ها، تخته‌های برش، میز، دستگیره‌ها و ظروف تمیز کننده، اسفنج‌ها و پارچه‌هایی که در آشپزخانه استفاده می‌شوند، نمونه برداری کردند.

با وجود تعداد زیاد گونه‌ها و تفاوت‌های قابل توجه در تنوع باکتریایی بین نمونه ها، محققان ۹ نوع باکتریایی را که معمولاً با منابع محیطی مرتبط هستند در بیشتر آشپزخانه‌هایی که نمونه برداری شد، شناسایی کردند که آن‌ها را به عنوان میکروبیوتای هسته توصیف کردند. این باکتری‌ها شامل اسینتوباکتر، سودوموناس، انهیدروباکتر، انتروباکتریاسه، سایکروباکتر، کرایزوباکتریوم، باسیلوس و استافیلوکوکوس بودند.

در این گزارش، نویسندگان تاکید کردند: برخی از آشپزخانه‌ها فاقد لوله کشی آب، برخی فاقد سینک داخلی و برخی فاقد ماشین ظرفشویی بودند. آن‌ها همچنین با وجود روش‌های مختلف تهیه غذا، عادات غذایی و تفاوت در بهداشت دست و آشپزخانه که هر دو بر احتمال عفونت تأثیر می‌گذارند، بررسی‌های خود را ادامه دادند.

دکتر موئن در این رابطه گفت که انگیزه مطالعه انجام شده، کنجکاوی نویسندگان بود، زیرا پیش از این باکتری‌های موجود در غذا، روده، بیمارستان‌ها و تولید مواد غذایی حرفه‌ای به خوبی مورد تحقیق قرار گرفته بودند، اما اطلاعات کمی در مورد میکروب‌هایی که در آشپزخانه خانگی زندگی می‌کنند، وجود داشت. وی در ادامه توضیحاتش افزود: با همکاری قبلی در بین کشورها، ما فرصتی منحصر به فرد برای بررسی این موضوع داشتیم.

پژوهشگران این تیم مطالعاتی می‌دانستند که باکتری‌های مضر از طریق غذای آلوده وارد آشپزخانه می‌شوند و نوع این باکتری‌ها در کشور‌های مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال، سالمونلا در نروژ مشکلی نیست، اما شایع‌ترین علت گزارش شده بیماری‌های ناشی از غذا در بخش اصلی اروپا است. 

به گفته موئن، داشتن اطلاعات کافی درباره باکتری‌های ساکن در آشپزخانه خانگی می‌تواند برای کمک به پیشگیری از بیماری‌های انسانی مورد استفاده قرار گیرد و شاید حتی منجر به طراحی‌های بهداشتی‌تر آشپزخانه شود.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی انجمن میکروبیولوژی آمریکا (Applied and Environmental Microbiology) منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستبند پلیس بر دستان سارقان وسایل نقلیه در زرین شهر
اردوی مشترک شمشیربازان ایران و روسیه
قاضی بدون دلیل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم نکند
تجهیز ۸ دکل مخابراتی و سایت همراه اول آبادان و خرمشهر به فناوری ۵ G
آغاز مهاجرت پرندگان به اصفهان
انتخابات فرصت سیاسی اجتماعی برای رشد جامعه است
برگزاری همایش تبیین قوانین و مقرارت اداری
معامله نخستین محموله شمش طلای سرمایه‌گذار خارجی در بورس کالا
دیدار نمایندگان استان بوشهر با آیت‌الله حسینی بوشهری
قطعی گاز فردا در مناطقی از شهرستان کاشان
مهر و موم سه واحد بوم‌گردی متخلف در عقدا
پاداش سامیار عبدلی اولین طلایی کاروان ایران پرداخت شد
آغاز عملیات اصلاح طرح هندسی میدان مرجان
حمایت حزب موتلفه اسلامی و جامعه مهندسین از دولت و مجلس
مرحله کشوری مسابقه‌های قرآنی «مدهامتان» با حضور ۶۱۲ نفر برگزار می‌شود
هزار و ۹۰۵ نفر در خراسان شمالی تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفتند
 تولید ۶ فیلم کوتاه با محوریت شهدا در البرز
برگزاری مراسم بدرقه تیم بسکتبال دختران دانشگاه پیام نور به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۵ برزیل
نور گَوَن؛ آیینی اسطوره‌ای در دامان دماوند
ارزیابی عملکرد سال اول اجرای برنامه هفتم پیشرفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)