• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۲۳۰۸۷
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۸
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

هدف گذاری برنامه هفتم برای رسیدن به خودکفایی در تامین شکر

­رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت:­ در برنامه هفتم سعی مان این است که در تولید شکر ­به بالای ۹۰ درصد خودکفایی برسیم با سیاستگذاری صحیح و قیمت گذاری مناسب در خرید تضمینی.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا عباسی، نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در برنامه رادیو اقتصاد/پنجره اقتصاد به موضوع تولید، تامین و واردات شکر پرداخت و گفت:­ ما در کشور تقریبا نزدیک به ۲ و سه دهم میلیون تن شکر نیاز داریم که از این مقدار تقریبا ۶۵ تا ۷۰ درصد را در داخل تامین و تولید می‌کنیم از چغندرقند و نیشکر و حدود یک سوم آن را که ۳۰ تا ۳۵ درصد است را از خارج وارد می‌کنیم.

هدف گذاری برنامه هفتم برای رسیدن به خودکفایی در تامین شکروی افزود: باید به سمتی برویم که در این کالا­ به یک درصد بالایی از خودکفایی برسیم، در برنامه ششم این را داشتیم و­ در برنامه هفتم هم سعی مان هست که در این کالا‌ها به بالای ۹۰ درصد خودکفایی برسیم، فقط باید سیاستگذاری مان را درست کنیم، اگر قیمت گذاری خرید محصولات را درست داشته باشیم می‌توانیم به آن سمت برویم.

عباسی اضافه کرد: چغندرقند امکان توسعه کشت آن، افزایش عملکرد با افزایش بهره وری در کشور وجود دارد فقط، چون خرید درستی صورت نمی‌گیرد و قیمت مناسبی برای خریدش نیست کشاورزان بعضی وقت‌ها راغب نیستند، برای این که بتوانیم جلوی تلاطم های­ بازار شکر در کشور را ­بگیریم یکی از اصلی‌ترین راههایش این است که پایداری تولیدمان را و خودکفایی در این کالا به بالای ۸۰-۹۰ درصد برسانیم و این امکان وجود دارد، هم در نیشکر این ظرفیت را داریم و هم در چغندر قند، فقط باید سیاستگذاری‌های در وزارت جهاد به خوبی پیاده شود.

وی ادامه داد:­ در خرید تضمینی كه قیمت خرید تضمینی چغندر قند تابعی از قیمت گندم است­ یعنی وقتی قیمت گندم تعیین می‌شود، مثلا کلزا قیمتش دو برابر قیمت گندم و قیمت چغندر قند یک پنجم قیمت گندم است، قیمت گندم هر چه تعیین شد یک پنجم آن می‌شود قیمت چغندر قند، امسال که ۱۵ هزار تومان قیمت گندم تعیین شد، ۲۰ درصدش می‌شود سه هزار تومان این کار خوبي در حوزه تقویت تولید محصولات کشاورزی است و این کشاورزان را راغب کرده به این که به تولید بیشتر توجه کنند و در این حوزه رشد تولید خوبی را داشته باشیم.

عباسی ­­درباره بذر ­باکیفیت، ­بازدهی و بهره وری بالاتر ­گفت­: در این حوزه باید یک همت اساسی بکنیم، چون یک خلاء عملکردی را در کشور در تمام محصولات حالا نه فقط محصولات قندی مثل چغندر و نیشکر داریم فاصله متوسط تولید ما با متوسط تولید دنیا در واحد سطح و هکتار زیاد است باید حتما این را پوشش بدهیم باید برویم به این سمت که هم ارقام خوب، ارقام ژنتیکی خوبی را توصیه کنیم هم به زراعی خوبی را ترویج کنیم که بتوانیم کشت خوبی داشته باشیم به طور مثال ما کشت چغندر را بهاره داریم می‌توانیم ترویج کنیم این را که چغندر را پاییزه کشتش بدهیم که از آب سبز بارندگی‌های پاییز و زمستان هم استفاده کنیم، آب کمتری را استفاده کنیم، باید توجه داشته باشیم که کوتاهی هم داشتیم در آن قسمت، وزارت جهاد و دانشگاه‌های ما مجموعه پژوهشگران بسیار خوبی دارد، ولی ارتباط بین این دانش و این پژوهشی که انجام می‌شود و مزرعه ما یک کم ضعیف است.

بحث مکانیزاسیون هم جزء همین هست که چطور بتوانیم برداشت مکانیزه داشته باشیم، چطور بتوانیم انتقال را از برداشت تا کارخانه، چون یک قسمت از افت قند از برداشت تا کارخانه است ­این خسارات را اگر جلویش را بگیریم رسیدن به خودکفایی معنی دار در قند و شکر می‌تواند یک عدد مناسبی باشد یعنی به ۸۰-۹۰ درصد برسیم و از یک طرف دیگر هم باید فرهنگ سازی کنیم در کشورمان برای کاهش مصرف قند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای تجهیزات پزشکی به هلال احمر سروستان
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
برگزاری جشنواره مالک اشتر در شهرستان جاسک
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
توسعه بدون ملاحظه محیط زیست، توسعه نیست
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
وزیر خارجه ونزوئلا: در شورای امنیت به پیروزی رسیدیم
زلزله ۶.۲ ریشتری ژاپن را لرزاند
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
تأکید وزیران امور خارجه ایران و کوبا بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه
تیراندازی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا
ساخت اردوگاه پنج هزار متری والیبال ایران
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های صنعتی
لغو مسابقات فوتبال در تهران در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه
صدور دستور موقت برای بازیکن تیم فوتسال گیتی پسند
«کاپیتان»، به زودی در شبکه سه سیما
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شریفی به فجر سپاسی پیوست
راه‌اندازی شبکه‌های «شورا» و «آرا» ویژه انتخابات شورا‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
غیر حضوری شدن مدارس تهران
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)