• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۲۴۸۶۲
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۹
اقتصادی
دبیر کانون مرغ داران گوشتی:

تامین نشدن به موقع نهاده های دامی ، علت اصلی گرانی مرغ

دبیر کانون مرغ داران گوشتی در گفتگو با رادیو اقتصاد درباره نوسانات قیمت مرغ در بازار گفت: تامین نکردن به موقع نهاده های دامی و قیمت های دستوری علت اصلی نوسان قیمت مرغ است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای فروغی ، دبیر کانون مرغ داران گوشتی در گفتگو با رادیو اقتصاد درباره نوسانات قیمت مرغ در بازار گفت: تامین نکردن به موقع نهاده های دامی و قیمت های دستوری علت اصلی نوسان قیمت مرغ است.

سوال : مسائل مطرح در بازار مرغ را امروز باز شاهدش تغییر و نوسان و کم و کاست و این ماجراها هستیم شما دلیل را چه می دانید و آیا این نگرانی ها جایی از اعراب دارد و یا واقعا موضوع عادی است و بسیار هم آرام و در یک چرخه مساعد؟

فروغی :  ما در این صنعت در روند تولید در هر روز و هر ساعت یک چالش داریم و هر کدام از این چالش هایی که ایجاد می شود در واقع روی روند تولید تاثیر گذار است. درحال حاضر  نهاده ها را به موقع نمی توانند تامین کنند ، ما مرغ دارانی داریم که اردیبهشت ماه پول را ریختند به حساب و هنوز هم نتوانستند خیلی هایشان سویای خودشان را تهیه کنند و کمبود نقدینگی و داشتن دو نوع نقدینگی یعنی یکی که پول را شما می ریزید به حساب بازارگاه و بعد دیگر دستت می رود زیر ساطور آن وارد کننده یا بازارگاه که دیگر هر موقع دوست داشت نهاده را می دهد و از طرفی جوجه و مرغ در سالن داری نمی توانی صبر بکنی که ببینی آن ها کی نهاده می دهند،  مجبوری رو بیاوری به بازار آزاد ، بازار آزاد باید دو برابر نهاده ها را تامین کنی بعد می آیی با بازار آزاد مرغت را پرورش می دهی خوب قیمت برایت مقرون به صرفه نیست چون با قیمت آزاد تهیه کردی  می خواهی به قیمتی بگویی که حداقل ضرر نکنید مواجه می شوید با تعزیرات و همین طور زنجیره وار چالش هایی که در این صنعت ایجاد کردند ، قیمت های دستوری ، کمبود نهاده ها در واقع اینها همه دست به دست هم داده تا تولیدکننده دیگر رغبتی به تولید نداشته باشد ، یا این که اگر تولید می کند با ظرفیت خیلی کم چون ضرری اگر بخواهد بکند،  ضررهایش هنگفت است. من بارها هم این را گفتم قبلا شما با ششصد ، هفتصد میلیون می توانستی یک مرغ داری بیست هزار قطعه ای را بچرخانی ، درحال حاضر این دو سه میلیارد پول می خواهد این تازه اگر نهاده ات به موقع به دستت برسد .

سوال : علتش این است که اساسا تولید برای بازاری که با موجود زنده سرکار دارید یعنی دو طرفه اش این گونه است بسیار بسیار حساس هست البته حالا شما فهرستی را گفتید واقعیتش این هست که هر کسی برای منفعت خودش دارد تلاش می کند ولی خوب عده ای هم داریم در بین شنوندگان که می گویند سبب گرانی مرغ در شرایط فعلی خود تولید کننده ها هستند که آن ها فزون خواهند و دنبال سود بیشترند ما الان قیمت های جهانی را داریم که به شدت مردم جهان را نگران کرده ، خوب موضوع در خبرها می آید کم و بیش فکر می کنند اینها تزیینات روز است اما واقعیتش این است که جهان در یک التهاب تاریخی خاص و دوره تاریخی خاص قرار گرفته راه حل ها چیست ؟

فروغی :یک نکته ای را خدمتتان بگویم اگر در واقع این طور که شما می فرمایید بعضی از دوستان و مردم عزیزمان می گویند از این مردم من می پرسم که زمانی که مرغ قیمتش در واقع پایین تر از قیمت مصوب است آیا تولید کننده این طور که فکر می کنید فزون خواه هست و می تواند قیمت را خود به خود افزایش بدهد ، آیا زمانی که قیمت پایین هست آیا مرغدار می تواند هزار تومان بالاتر از قیمت مرغش را بفروشد؟ نه چون خریداری نیست. وقتی که بازار دستوری شد عرضه و تقاضا در آن دخالت نداشته باشد و با دستور بخواهیم ما اینها را انجام بدهیم این شرایط ایجاد می شود. راه حلش این است که ما بارها به وزارت جهاد و بخش های نظارتی گفتیم که شما وقتی که می آیید یک قیمتی را به ما می دهید می گویید شما باید مرغ زنده ات را پنجاه و دو هزار تومان بفروشی خوب شما هم باید به وظایف خودت عمل کنید نه این که من بروم سویا سی و سه هزار تومان بخرم و تو از من انتظار داشته باشی که مرغم را بفروشم پنجاه و دو تومان. این پنجاه و دو تومان با سویای هفده تومان شما محاسبه کردید یا با جوجه پانزده تومانی محاسبه کردید با ذرت یازده تومان نه این که من بروم همه اینها را دو برابر تهیه کنم ، بعد بیایم بگویید اگر پنجاه تومان گران تر بفروشی در واقع تعزیرات وارد می شود . این موانعی که ایجاد شده در تولید اینها همه دست به دست هم داده تولید را متوقف کرده اگر تولید به این شکل و این دخالت ها و این قیمت های دستوری و دخالت های بی جای دولت ادامه پیدا کند از اینی هم که هست من به شما قول می دهم که بدتر خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)