• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۴۷۱۹۲
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی

کینه‌ورزی و نفاق؛ اساس پرونده حمید نوری در سوئد

حمید نوری بیش از ۳ و نیم سال را در سلول انفرادی در سوئد گذرانده و حتی از دسترسی به حقوق اولیه خود نیز محروم بوده است.

کینه‌ورزی نفاق؛ اساس پرونده حمید نوری در سوئدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ۳ سال و ۹ ماه از بازداشت غیر قانونی حمید نوری در سوئد می‌گذرد و در این مدت کشوری که ادعای آزادی بیان و حقوق بشر را دارد، حتی کوچکترین مصداقی از رعایت کردن حقوق یک زندانی را در کارنامه سیاه خود ندارد.

به گزارش ستاد حقوق بشر، حمید نوری در تاریخ ۱۸ آبان ۱۳۹۸ در فرودگاه استهکلم سوئد از سوی پلیس این کشور به طرز وحشیانه‌ای دستگیر شد.

پس از دستگیری این شهروند ایرانی، بسیاری از حقوق اساسی و اولیه وی سلب شد که از اولین اقدامات ناقض حقوق بشری علیه وی را می‌توان به قطع تماس با خانواده و سفارت ایران در ماه‌های ابتدایی دستگیری اشاره کرد.

به گفته «هانا لارسون»، وکیل سوئدی حمید نوری، وی بیش از ۳ سال است در سلول انفرادی به سر می‌برد که رکورددار زندانی انفرادی محسوب می‌شود.

سنگ تمام سوئد برای شکنجه حمید نوری
سوئد در این مدت ۳ سال و ۹ ماه، از هیچ اقدامی برای فشار روحی و روانی علیه حمید نوری دریغ نکرده است.

جدیدترین تلاش دولت سوئد این است که مدتی پیش، یک تبعه کشور اریتره را که دچار اختلالات شدید روحی و روانی است به سلول انفرادی حمید نوری منتقل کرده‌اند، بدون اینکه شرایط نگهداری در سلول، کوچک‌ترین تغییری پیدا کند.

آنگونه که حمید نوری به وکلایش گفته است؛ سوئدی‌ها معمولاً در آستانه برگزاری جلسات دادگاه، فردی را به سلول وی منتقل می‌کنند و به همین بهانه، وسایل نوری از جمله یادداشت‌های مورد نیاز برای دادگاه که در اختیارش قرار دارد را ضبط می‌کنند.

این اقدام تاکنون بار‌ها صورت گرفته و این امر به نوعی امکان دفاع موثر را از حمید نوری سلب کرده و مدارکی که او برای دفاع از خود در جلسات دادگاه به آن‌ها نیاز دارد را به همین بهانه از او دور نگه می‌دارند.

ضمن آنکه حضور یک فرد با مشکلات روحی و روانی در سلول کوچک نوری، فشار‌ها بر او را تشدید می‌کند، به خصوص که بر اساس گزارش‌های واصله این فرد به هیچ وجه مسائل بهداشتی را رعایت نکرده و شرایط بسیار سخت و طاقت‌فرسایی را برای شهروندمان در سلول انفرادی ایجاد کرده است.

نوری، چشم انتظار چشم پزشک
گفته می‌شود حمید نوری در زمان کرونا به این بیماری مبتلا شده، ولی دولت سوئد حتی حق دسترسی به پزشک را از وی سلب کرده است. همچنین در این مدت ضعف بینایی نوری حادتر شده و در این زمینه پزشکی او را معاینه نکرده است بلکه عینکش را هم نمی‌تواند عوض کند.

سلب حق انتخاب وکیل و دسترسی به آن
عدم حق انتخاب وکیل و دسترسی به او از مشکلات دیگری است که از ابتدای بازداشت، برای نوری ایجاد شده بود.

اگر چه نوری اکنون و در مرحله دادگاه تجدید نظر دارای وکیل است، اما همواره در زمینه دسترسی به وکلایش با محدودیت‌های مختلفی روبرو است که یکی از این محدودیت‌ها در دسترس نبودن به موقع مترجم برای برقراری ارتباط موثر با وکلای سوئدی است.

سوئد از خانواده نوری هم صرف نظر نکرد
هانا لارسون، وکیل سوئدی حمید نوری، گفت: مجید نوری چند وقت پیش برای ملاقات پدرش به سوئد آمده بود، اما اجازه ملاقات به او ندادند. این سفر مخارج سنگینی برای آن‌ها به همراه داشته و از نظر احساسی نیز برای خانواده نوری این محدودیت‌هایی که بازداشتگاه اعمال می‌کند، بسیار سخت و سنگین بوده است.

لارسون در ادامه می‌گوید: حمید نوری، در تماس‌هایی که با خانواده خود دارد بسیار محدود می‌تواند درباره اشخاصی که دادستان و شکات از آن‌ها نام برده‌اند، صحبت کند.

اداره مراقبت از بزهکاران، می‌نویسد که نوری می‌تواند حق ملاقات حضوری و الکترونیکی داشته باشد، اما ملاقاتی انجام نمی‌شود، این در حالی است که طبق قوانین بازداشتگاه، باید از قانون پیروی کند.

کینه منافقین به نوه ۱۰ ساله نوری هم رسید
در این زمینه گفتنی است، گروهک منافقین طی مدتی که دادگاه حمید نوری برگزار می‌شد، مرتبا تجمعاتی را برگزار می‌کردند.

دختر نوری مواجهه‌اش با آن‌ها را اینگونه توضیح داده است: بار اول که به سوئد آمدیم حدود ۲۰۰ نفر از آنان جلوی دادگاه حضور داشتند و دسته‌جمعی به ما فحش می‌دادند و توهین می‌کردند. ما سعی می‌کریم این توهین‌ها را نشنیده بگیریم. اما توهین‌ها فقط به من و برادرم ختم نشد و به فرزند ده ساله من هم فحش دادند. یک بار از بازداشتگاه به سمت محل اقامت خود می‌رفتیم که در اتوبوس یک خانم به ما فحاشی کرد و ما را تروریست خواند. دختر کوچک من به قدری ترسیده بود که دست و پاهایش می‌لرزید، با اینکه گناهی نداشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش جمعیت علفخواران در پناهگاه حیات‌وحش دره‌باغ فارس
قدردانی کاراکاس از موضع قاطع تهران علیه دزدی دریایی آمریکا
رطوبت ۹۱ درصدی هوا در آبادان
آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها در چهارمحال و بختیاری
روز‌های پایانی برداشت زیتون در رودبار
کشف ۲ هزار قطعه مرغ زنده فاقد مجوزدر زیرکوه
کشف بیش از ۳ تن کود شیمیایی قاچاق در ساری
خیر بجنوردی ۶۳ گرم طلا به ستاد عتبات اهدا کرد
نشان‌دار شدن بیماران خاص برای بهره‌مندی از خدمات
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و چهارم آذر به افق آبادان و خرمشهر
ساخت دستگاه دنبال کننده چشم با قابلیت تشخیص اختلالات حرکتی چشم
اصلاح ضوابط رتبه‌بندی صادرات
ارزیابی آمادگی هلال احمر برای شرایط جوی پیش‌رو
گام تازه قرارگاه سید الشهدا در رفع مشکلات زیرساختی مناطق محروم
کرامت انسانی در فرمان هشت ماده‌ای امام خمینی (ره)
ورود سامانه بارشی به کشور از امروز
برگزاری اردوی آماده‌سازی تیم بسکتبال کمتر از ۱٨ سال پسران ایران
هوای یک منطقه و چهار شهر مجاور پاک است
ثبت جهانی هنر مینیاتوری به نام افغانستان
هشدار مدیریت بحران کرمان درباره بارندگی و برف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)