• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۷۵۷۳۲
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

زنان بالای ۵۰ سال غربالگری پوکی استخوان می‌شوند

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اجرای رایگان و کشوری برنامه تشخیص زودرس سرطان‌های شایع از آغاز برنامه غربالگری پوکی استخوان زنان بالای ۵۰ سال برای اولین بار در کشور خبر داد.

زنان بالای ۵۰ سال غربالگری پوکی استخوان می‌شوندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­­کوروش اعتماد­ گفت: تشخیص زودرس برای بیماری‌هایی انجام می‌شود که هم بار سلامتی و مالی زیادی را به حوزه سلامت جامعه و مردم تحمیل کنند و هم تشخیص زودرس آن‌ها امکان انجام یک مداخله موثر را فراهم کند.
وی افزود: در بین بیماری‌های مختلف چند بیماری از جمله دو سرطان شایع روده بزرگ و پستان در دستور کار قرار دارند. در هر دو نوع سرطان، برنامه تشخیص زودرس در کل کشور به صورت رایگان در حال انجام است.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: تشخیص زودرس سرطان روده بزرگ در مراکز جامع خدمات سلامت با انجام یک تست ساده اولیه توسط همکاران مراقب سلامت از مراجعان بالای ۴۰ سال انجام می‌شود. در صورت مثبت بودن تست از طریق نظام ارجاع بیمار به بیمارستان‌های کشور ارجاع می‌شود.
دکتر اعتماد گفت: با توجه به محدود بودن ظرفیت‌های بیمارستانی در برخی نقاط کشور، تجربه خوبی توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در حال انجام است که عملا هیچ فردی که مشکوک به سرطان روده بزرگ هست در صف انتظار باقی نمی‌ماند.
 
غربالگری پوکی استخوان
دکتر اعتماد ادامه داد: اتفاق خوشایندی که در نظام سلامت در حال انجام است برنامه جدید غربالگری پوکی استخوان در افراد بالای ۵۰ سال است. تقریبا ۵۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال کشور پوکی استخوان دارند که این بیماری در بانوان بسیار بیشتر است.
وی اضافه کرد: یکی از معضلات این بیماری شکستگی مفاصل بزرگ مثل لگن و زانوست که گاهی باعث عوارض و هزینه زیاد و متاسفانه بعضا تکرار عوارض و فوت فرد می‌شود.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: غربالگری پوکی استخوان در زنان بالای ۵۰ سال بعد از مطالعات مقدماتی در حال اجراست. این کار در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی همدان با غربالگری حدود ۲ هزار خانم بالای ۵۰ سال شروع شده است.
وی اظهار داشت: همچنین با سازمان‌های ارائه دهنده خدمت برای تحت پوشش قرار گرفتن داروی این افراد هماهنگی شده است. اقدامات تشخیصی رایگان برای این افراد نیز تحت حمایت معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار دارد. مداخلات بعدی در برنامه غربالگری پوکی استخوان منجر به کاهش شدت پوکی استخوان و شکستگی‌ها برای این افراد خواهد شد.
اعتماد با اعلام این که نتیجه فاز مقدماتی این برنامه ممکن است دو سال طول بکشد، گفت: بعد از فاز مقدماتی برای چگونگی اجرای کشوری برنامه شناسایی زودرس پوکی استخوان در افراد تصمیم گیری خواهد شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت بیان کرد: نظام سلامت حداکثر تلاش خود را برای افزایش سال‌های عمر افراد و امید به زندگی انجام داده است و اجرای این غربالگری‌ها به افزایش سال‌های عمر با کیفیت افراد کمک خواهد کرد.
وی با بیان این که خوشبختانه یک سیستم خوب نظام ارجاع برای سرطان‌های روده بزرگ و پستان در کشور آماده و طراحی شده است، گفت: موفق‌ترین مداخله برای تشخیص سرطان، برای سرطان روده بزرگ انجام می‌شود. زیرا اگر این بیماری به موقع تشخیص داده شود و مداخله انجام گیرد، بیمار کامل بهبود می‌یابد. این نوع تشخیص، پیشگیری و مداخله‌ای است و شبیه واکسن زدن عمل می‌کند و فرد در برابر این سرطان بیمه می‌شود.
وی اضافه کرد: امیدواریم با افزایش استقبال مردم از این برنامه شاهد ارتقای آن باشیم. زیرا یکی از مشکلات ما این است که بسیاری از مردم عزیز کشورمان از این خدمات رایگان اطلاع ندارند.
 
برنامه غربالگری سرطان پستان
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به این که سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید سرطان روده بزرگ در کشور داریم که عدد قابل توجهی است، گفت: سرطان بعدی که در برنامه‌های نظام سلامت کشور مورد توجه قراردارد، سرطان پستان است که بیشترین فراوانی بروز را در بین سرطان‌ها در کشور با ۱۵ هزار مورد جدید سالانه داراست و بالای ۹۵ درصد از این افراد بانوان هستند.
دکتر اعتماد یادآور شد: تشخیص و مداخله برای این سرطان که به صورت رایگان در سطح مراکز بهداشتی انجام می‌پذیرد به طور موثر از عوارض، ناتوانی‌های ناشی از بیماری و فوت بیماران جلوگیری کرده و آمار ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهد.
وی با اعلام این که دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت برای بیماری‌های دیابت و فشار خون نیز برنامه تشخیص زودرس دارد، گفت: میزان بیماری دیابت در کشور حدود ۱۰ درصد است و ۷ تا ۸ درصد افراد، دچار پری دیابت یا پیش دیابت هستند. اگر در مرحله پیش دیابت مداخله موثر صورت گیرد از ابتلا به دیابتِ یک سوم افراد جلوگیری می‌شود. خدمات این بخش هم به صورت رایگان انجام می‌شود، ولی محدودیتی در تامین کیت‌های تشخیص سریع قند وجود داشت که با اقدامات خوبی که در تامین منابع صورت گرفته است، در حال تامین این کیت‌ها هستیم.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت بیان کرد: ۵۰ درصد افرادی که مبتلا به دیابت هستند از بیماری خود بی اطلاع هستند. آزمایش تشخیص این بیماری بسیار ساده و ارزان است و در سیستم شبکه به صورت رایگان انجام می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهدای آهندان لاهیجان
هم‌نوایی مردم کرمان در مشاغل مختلف، برای حضور در جشن انقلاب
کشف ۱۷۵ قطعه عتیقه تقلبی در مراغه
پایتخت مقاومت آماده خلق حماسه در یوم ا... ۲۲ بهمن
ادامه روند افزایش دمای هوا در سمنان
کشف بیش از ۸۰ دستگاه انواع موتور کشاورزی قاچاق در آستانه اشرفیه
محفل انس با قرآن کریم در بخش لوشان
صدای مراسم جشن و شادی از گوشه، گوشه ایلام به گوش می‌رسد
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
درخشش زنجانی‌ها در برگزیدگان ملی تولیدات دامی ۱۴۰۴
جشنی به شکرانه رسیدن به بلوغ دینی و بلوغ سیاسی در چابکسر
نمایشگاه دستاوردهای ایران قوی در کرمان
شب‌های بله برون در یادمان شهدای شلمچه
برگزاری جشنواره فرهنگی‌ـ‌ورزشی دختران فاطمی به میزبانی ناحیه حضرت رسول (ص)
تب و تاب ایلامی‌ها برای برگزاری یک دورهمی باشکوه
همه پیامبران آمده‌اند تا عدالت را در جامعه پیاده کنند
انقلاب اسلامی، بازگشت به هویت ایرانی و‌ اسلامی خودمان‌ بود
دیدار‌های مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی در عمان
تاکید گیلانیان برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
یادواره شهدای روستاهای املش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
مناظر استرالیا از آسمان
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)