برنامه ریزی برای افزایش عملکرد گندم در نیشابور
جلسه طرح پتانسیل عملکرد گندم در مرکز جهادکشاورزی بخش بینالود شهرستان نیشابور با هدف افزایش عملکرد محصول گندم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس مرکز جهاد کشاورزی بینالود نیشابور اظهار کرد: بخش بینالود با دارا
بودن بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم در سال زراعی ۴۰۳-۱۴۰۲ یکی از مراکز عمده تولیدگندم آبی در شهرستان به شمار می آید.
محمدرضا کیانی گفت: از ابتدای پائیز بیش از ۴۰۰ تن بذر اصلاح شده گندم و بیش از ۱۰۰ تن بذر اطلاح شده جو بین کشاورزان این منطقه توزیع شده است.
وی با اعلام ارقام پرمحصول سازگار با این منطقه مانند گندم آبی رقم پیشگام، سیروان، حیدری، طلایی و ارقام دیم مانند آذر ۲ و باران خاطرنشان کرد: در سال گذشته با توجه به بحران خشکسالی و کمبود نزولات جوی میانگین عملکرد گندم آبی در این بخش حدود ۳ تن و ۷۰۰ کیلوگرم بود که پیش بینی می شود با توجه به وضعیت اقلیمی در سال زراعی جدید این مقدار به ۴ تن در هکتار افزایش یابد.
کارشناس زراعت استان هم هدف از برگزاری این جلسه را آموزش و انتقال آخرین دستورالعمل هایی که منجر به افزایش عملکرد در محصول گندم می شود، اعلام کرد.
دکتر علیرضا عرفانی افزود: در طرح پتانسیل عملکرد گندم ۵ هزار و ۲۰۰ کشاورز در کشور مشارکت دارند و در استان خراسان رضوی هفت شهرستان گندم آبی و دو شهرستان گندم دیم را اجرا می کنند.
وی گفت: در این طرح ملی، یک کشاورز با عملکرد بالا به عنوان محور و ۲۵ کشاورز گندمکار نیز به عنوان کشاورزان تابعی تعریف می شوند که با مشارکت یکدیگر خلاء تولید مابین میانگین تولید شهرستان و عملکرد رکورد را شناسایی و با مشارکت یکدیگر رفع می کنند.