• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۱۸۱۰
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۲
اقتصادی » صنعت

بهبود تامین ارز تولیدکنندگان لاستیک خودرو

سخنگوی صنعت تایر از بهبود تامین ارز برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت لاستیک خبر داد.

آقای مصطفی تنها در نشست کارشناسی تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما، با موضوع بررسی چالش‌های پیش روی صنعت تایر  افزود: در سه ماهه نخست امسال، تولید تایرسازان روند افزایشی داشته، اما در سه ماهه دوم روند تولید با کاهش همراه شد و علت آن تامین نشدن به موقع ارز برای تامین مواد اولیه تولید تایر بود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی اضافه کرد: از بهمن ماه ۱۴۰۱ به بعد، تامین ارز مورد نیاز تایرسازان، بـا مشکل مواجه شد و به صورت قطره چکانی پرداخت می‌شد.
 
سخنگوی صنعت تایر گفت: منظور از تامین ارز، یعنی ارز به حساب فروشنده مواد اولیه انتقال داده شود بعضا همه فرایند تخصیص ارز در واحد‌های ذیربط از لحاظ اداری انجام می‌شد، اما پرداخت آن از طریق بانک مرکزی عملیاتی نمی‌شد.
 
 تنها ادامه داد: اگر ارز به موقع به حساب فروشنده واریز نشود مراحل خرید، بارگیری، ترخیص مواد از گمرک، حمل داخلی، تست مواد وارداتی و کسب جواز کیفی از واحد‌های ذیربط، همه با تاخیر انجام می‌شود و در نهایت رسیدن مواد به دست تولیدکننده، زمانبر خواهد بود 
 
سخنگوی صنعت تایر گفت: این طور نیست که امروز ارز تخصیص داده شود و چند روز بعد از آن، مواد اولیه به دست تولید کننده برسد و تولید شروع شود.
 
تنها افزود: متاسفانه تا نیمه نخست امسال، ارز به صورت قطره چکانی به تولید کنندگان داده می‌شد از شهریور 1402 به بعد، تخصیص ارز تا حدودی بهتر شده است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی با بیان اینکه طبق بررسی‌هایی که در انجمن انجام شده است، میزان سرانه تایر سواری کشور ۲۱ و نیم میلیون حلقه (چه نیاز خودروسازان و چه تایر‌های جایگزین برای خودرو‌های در حال تردد) است گفت: سال گذشته نیاز ۲۱ و نیم میلیون حلقه‌ی تایر کشور، توسط تولیدکنندگان داخلی تامین شد، اما از آنجائیکه تایر سواری، اندازه‌های متنوعی دارد و هرخودرو، تایر مخصوص خود را دارد، ممکن است در برخی از سایز‌ها تولید بیش از نیاز باشد و در برخی از سایز‌ها کمبود داشته باشیم.
 
سخنگوی صنعت تایر افزود: سال قبل، تولید کنندگان داخلی، معادل نیاز کشور تایر تولید کردند، امسال هم اگر روال عادی طی شود، نیاز کشور از طریق تولید داخل تامین خواهد شد.
 
 تنها با اشاره به اینکه از شهریور ۱۴۰۲ به بعد، گشایش‌هایی در پرداخت ارز صورت گرفته است، گفت:، اما هنوز در نقل و انتقال آن به حساب فروشندگان مواد اولیه, تغییر و تحول اساسی صورت نگرفته است و در حد روی کاغذ است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی ادامه داد: حمایت نشدن به موقع از تایرسازان، تامین دیر هنگام ارز برای تولیدکنندگان و درک نکردن اولویت‌های تولیدی کشور،  باعث شد به یک باره تایر در کشور کمیاب شود که حالا با یک اقدام ناگهانی و همه جانبه می‌خواهند این بحران را مدیریت و یا به نوعی التهاب بازار را کم کنند، اما ریشه این اتفاق، نه در تایر سازان، بلکه در دستگاه‌هایی بود که باید از تایرسازان کشور پیشتیبانی کنند، اما به موقع  حساسیت مسئله درک و حمایت چندانی نشد.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
 تنها در خصوص نحوه و میزان تخصیص ارز گفت: تخصیص ارز به صورت مستمر انجام نمی‌شد، اما قطع هم نشد مثلا ماهانه به صورت میانگین حدود ۲۵ میلیون دلار مصرف ارزی صنعت تایر است به عبارتی سالانه حدود ۳۰۰ میلیون دلار.
 
وی با اشاره به اینکه کل ارزی بری صنعت تایر، سالانه ۳۰۰ میلیون دلار است افزود: در بازه زمانی بهمن ۱۴۰۱ تا ۶ تیر ۱۴۰۲,  ۳۵ تا ۴۰ میلیون دلار به صنعت تایر ارز تخصیص داده شد، یعنی در فاصله زمانی ۵ ماهه، به میزان مصرف یک و نیم ماه به تایر سازان ارز داده شده تا مواد مورد نیاز تولید را تامین کنند.
 
سخنگوی صنعت تایر گفت: در چنین شرایطی که ارز دیر به دست فروشنده مواد اولیه می‌رسید طبیعی است که مواد اولیه به تولیدکننده هم دیر برسد بنابراین باید هم در مصرف مواد اولیه و هم در تولید سایز تایرها، مدیریت و با کاهش میزان تولید، از تعطیلی کارخانه جلوگیری شود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی افزود: متاسفانه به محض اینکه احساس می‌شود کالایی در بازار با چالش تولید همراه است، آن کالا کمیاب و از مصرفی به کالای سرمایه ایی تبدیل می‌شود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
تنها با بیان اینکه ۳۵ درصد مواد اولیه تولید تایر وارداتی است و بقیه توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می‌شود گفت:  مواد اولیه تولید تایر شامل انواع کائوچوی مصنوعی، تقویت کننده‌های فلزی (سیم)، تقویت کننده‌های پارچه‌ای (نخ)، دوده، روغن و برخی از مواد شیمیایی است.
 
سخنگوی صنعت تایر افزود: تولید کنندگان داخلی هم مانند واردکنندگان، برای تامین مواد اولیه، نیاز به تامین ارز دارند ضمن اینکه با نوسانات ارز,  ارز  مورد نیاز تولید کنندگان داخلی با مشکل تامین می شود. 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی افزود: تایر جزء کالایی است که مشمول استاندارد اجباری است و اگر تولید داخل با استاندارد‌هایی که خودروسازان و سازمان ملی استاندارد تطابق نداشته باشد خریداری نمی‌شود ضمن اینکه تایر یک قطعه حساس ایمنی خودرو است و باید همه استاندارد‌های اجباری بر آن اعمال شود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
تنها ادامه داد: تایر‌های تولید داخل، جز تایر‌های متوسط خوب در سطح جهانی است که البته در تولید تایر نه تنها استاندارد‌های اجباری ملی روی آن اعمال می‌شود بلکه استاندارد‌های اختیاری هم لحاظ می‌شود، زیرا بین تایرسازان رقابتی وجود دارد بنابراین هر کدام از تایرسازان سعی می‌کنند تایر‌های تولیدی خود را با استاندارد‌های روز دنیا تطابق دهند.
 
سخنگوی صنعت تایر گفت:‌ کیفیت تایر به سادگی و با لمس و فشار دادن قابل تشخیص نیست و هر کدام از خودروها، به تایر‌های مخصوص نیاز دارند. 
 
وی با اشاره به اینکه تا زمانیکه کیفیت تایر‌های تولیدی توسط سازمان ملی استاندارد تایید نشود حق عرضه به بازار را ندارد افزود: تولید کنندگان، تایر درجه یک به بازار تحویل می‌دهند، اما این طور نیست که تایر درجه دو تولید نشود یعنی تایر سازان استاندارد تایر درجه دو را محو می‌کنند تا در خودرو‌هایی که در شاهرا‌های اصلی کشور تردد ندارند استفاده  شود.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
سخنگوی صنعت تایر گفت: اگر تایر درجه سه تولید شود طوقه آن  از چند جا قطع می‌شود تا قابل مصرف نباشد.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
تنها افزود:‌ در کارخانه‌های تولید تایر، نمایندگانی از خودروسازان نظارت مستقیم دارند بنابراین در تولید تایر OE یا تایر اصلی, (فابریک) سخت گیری‌های بیشتری اعمال می‌شود اما در تولید تایر‌های جایگزین حساسیت و سخت گیری‌های کیفی کمتری است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت نماینده ولی فقیه در استان از مردم برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان
راه یابی فیلم کوتاه «آناهیتا» از مشهد به جشنواره بین‌المللی آمریکا
راهپیمایی ۱۳ آبان ، خشم مردم ایران علیه استکبار جهانی
بررسی عملکرد وزارتخانه‌های راه و ارشاد در اجرای برنامه هفتم
بهره برداری از اقامتگاه پرستاری در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس
درخشش دختران ژیمناستیک کار کردستانی در مسابقات کشوری
اجرای حکم اعدام متجاوز به عنف در میناب
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حبیب پوررجب در رشت
فردا راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در قزوین
برگزاری المپیاد درون‌مدرسه‌ای ورزشی
حضور دانشجویان فسایی در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا
چهار بازیکن هندبال ایران در بین برترین‌های زیر ۱۷ سال قهرمانی جهان
اعزام دانش آموزان پاتاوه به مناطق عملیاتی جنوب کشور
بهره‌برداری از زمین چمن مصنوعی جایدشت فیروزآباد
کشف ۱۰۰ هزار عدد قرص غیرمجاز در نی ریز
جلسه تسهیل و رفع موانع تولیداستان با هشت دستور کار
اعلام مسیر‌های راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان ۱۴۰۴ در کهگیلویه و بویراحمد
دعوت از مردم برای شرکت در راهپیمایی 13 آبان
تاکید بر شرکت جوانان و نوجوانان در مراسم اعتکاف امسال
اهداء هزار جلد کتاب به زندان دهدشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
تخلیه زباله های صنعتی و ساختمانی در حاشیه رودخانه چالوس و ساحل دریا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)