• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۴۰۲۷۶
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تاکید معاونت علمی بر مردمی‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: رویکرد این معاونت، کاشت درختان فناوری و نوآوری برای ثمردهی طولانی‌مدت و حمایت از فعالیت‌های آینده‌نگرانه است.

تاکید معاونت علمی بر رویکرد آینده‌نگرانه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دکتر دهقانی در هفدهمین همایش ملی و سیزدهمین همایش بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری ایران با حضور جمعی از فعالان عرصه فناوری و نوآوری با بیان این‌که انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران طی دو دهه توانسته است گام‌های اثرگذاری را در عرصه زیست‌بوم فناوری و نوآوری بردارد، افزود: این انجمن که هرروز بالنده‌تر و پویاتر می‌شود، مرهون فعالانی است که سال‌ها تلاش کردند و زحمت کشیدند تا عرصه مدیریت فناوری در مسیر توسعه گام برد.

وی با تأکید بر ضرورت کاشتن با نگاه به آینده و ایجاد زمینه تحول در درازمدت گفت: برای کاشت در یک زمین زراعی، دو رویکرد وجود دارد، می‌توانیم محصولاتی را بکاریم که در کوتاه زمان بازدهی داشته باشند و با برداشت آن، باردهی تمام شود یا بذر‌هایی بکاریم که برای مدت‌های طولانی ثمرده باشند؛ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، رسالت اصلی خود را کاشت درختانی با ثمردهی طولانی‌مدت و زمینه‌ساز ثمردهی در آینده می‌داند، همچنانی که از برنامه‌ها و طرح‌های توسعه فناوری نیز حمایت خود را دارد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: بسیاری از طرح‌های فناورانه و حمایت‌هایی که از تولید یک محصول انجام می‌دهیم، از جنس کاشتن سبزی و صیفی‌جاتی است که آنها را می‌کاریم مدتی بعد برداشت می‌کنیم و تمام می‌شود؛ دستگاه‌های دیگری هم هستند که از این دست طرح‌ها حمایت می‌کنند، مثلاً اگر از تولید دارو و تجهیزات پزشکی حمایت می‌کنیم، دستگاهی مانند وزارت بهداشت هم هست که از این حوزه حمایت کند یا وقتی از تولید ماشین آلات و مواد پیشرفته حمایت می‌کنیم دستگاه دیگری همچون وزارت صنعت، معدن و تجارت هست که پیگیر این کار باشد؛ بنابراین معاونت علمی، رویکرد و رسالت اصلی خود را کاشتن برای برداشت در طولانی مدت می‌داند.

دکتر دهقانی گفت: اصل ماموریت معاونت علمی این است که درختانی را در زیست‌بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد کشور بکارد که سالیان سال ثمربخش باشند و میوه‌های این درختان پربار، عرصه‌های مختلف کشور را تغذیه کند. وقتی از برنامه سیاستی حرف می‌زنیم، یعنی یک مدل اجرایی بر مبنای قوانین و فرصت‌های کشور که می‌تواند تا سال‌های طولانی بستر تولید محصولات نوآورانه و رشد اشتغال، ارزش افزوده و صادرات برای کشور باشد.

وی افزود: مدیر هوشمند کسی است که در دوران محدود مدیریت خود به جای کاشت محصولات با بازدهی کوتاه مدت به کاشت درختانی فکر کند که سه ویژگی مهم داشته باشند. نخست آن‌که کاشت آن درختان، دلایل منطقی و عملی داشته باشد، وقتی درختانی را بکاریم که پشتوانه منطقی و عقلانی دارند، آیندگان نیز از این اقدام حمایت می‌کنند؛ دوم آن‌که درختانی را بکاریم که طول دوران مدیریت محدود، دست کم دو، سه میوه حاصل کند از این جهت که دیگران با میوه این درخت آشنا شوند و سوم این‌که درختی بکاریم که کاشت و نگهداری آن، برای یک ذی‌نفع خارجی نیز مهم باشد و در دوران نبود مدیریت ما برای حفظ آن انگیزه داشته باشند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور بیان کرد: در نسل چهارم فعالیت معاونت سعی داریم طعم ثمره شیرین اقتصاد دانش بنیان را به مردم و دستگاه‎ها بچشانیم که امیدوارم حوزه سیاستگذاری فناوری و نقش آفرینان عرصه مدیریت فناوری بتوانند در این مسیر، همچون گذشته همراه، تاثیرگذار و تحول آفرین باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقامات اروپا در شبکه فساد اپستین
برگزاری همایش نفس در سمنان
پیشرفت هر کشوری با کیفیت نیروی انسانی آن سنجیده می‌شود
افتتاح بیش از ۳۰۰ طرح عمرانی حوزه وزارت راه و شهرسازی در آذربایجان‌شرقی
اعلام اسامی محرومان هفته بیست و یکم لیگ برتر
کمینه و بیشینه دمای ۲۱ بهمن ماه در چهارمحال و بختیاری
مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲۱ بهمن ۱۴۰۴
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان به مناسبت یوم الله ۲۲ بهمن
آغاز عملیات بازسازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره یک شهرستان نیشابور
تبدیل کتابخانه‌های دانشگاهی به بازیگران اصلی حکمرانی دانش و نوآوری
پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی/ ۲۱ بهمن
لزوم صادرات‌محوری و تبدیل «مهران» به قطب ترانزیتی
بازسازی ۳۸ توربین نیروگاهی برای پیک تابستان سال آینده
فجر ۴۷، از فرامین راه گشای رهبر انقلاب تا دعوت مردم و مسئولان به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن
سهم من در سربلندی ایران چیست؟
حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، تجدید میثاق با آرمان‌های امام و شهدا
اختتامیه شانزدهمین جشنواره فارابی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود
دعوت نماینده ولی‌فقیه و استاندار چهارمحال و بختیاری به حضور پرشور مردم در راهپیمایی سرنوشت‌ساز ۲۲ بهمن
گزارش گمرک از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تجارت خارجی
افزایش ترافیک و تخلفات رانندگی در مسیرهای پرتردد استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)