• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۴۶۴۴۰
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۵
اقتصادی » صنعت

شناسایی پانزده زنجیره ارزش موثر در اقتصاد دریا

رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی گفت: ۱۵ زنجیره ارزش موثر در اقتصاد دریا را شناسایی کرده ایم که با تکمیل صنایع پایین دست می‌توان قطب‌های اقتصادی را در سواحل ایجاد کرد.

***شناسایی پانزده زنجیره ارزش موثر در اقتصاد دریا
به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد مهدی سالاری در نهمین نشست هم اندیشی برنامه جامع تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریا محور با موضوع " توسعه قطب‌های اقتصادی و سکونتی"؛ افزود: برخی از زنجیره‌های ارزش مانند شیلات، کشتیرانی یا نفت و گاز و خدمات تجاری دریایی به عنوان زنجیره‌های ارزش پیشرو مطرح هستند، به طور نمونه زنجیره ارزش نفت در حوزه فراساحل یک پیشرانه مهم است که درآمد چند ده میلیارد دلاری در سال دارد و اگر صنایع پایین دست آن تکمیل شود این درآمد سالانه به چند صد میلیارد دلار می‌رسد.
 
وی ادامه داد: در حوزه شیلات، آبزی پروری در دریا یا سواحل را داریم و اکنون ۴ میلیون تن ظرفیت پرورش ماهی در قفس، شناسایی شده که ۲۰ میلیارد دلار درآمد سالانه برای آن برآورد می‌شود.
 
رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی گفت: در متن سیاست‌های کلی توسعه دریا محور، تاکید شده که باید جایگاه جهانی شایسته در حوزه اقتصاد دریا کسب کنیم و بتوانیم قطب اقتصادی دریا در منطقه باشیم.
 
سالاری اضافه کرد: پیش نیاز تبدیل شدن به قطب منطقه در این حوزه، فعال کردن قطب‌های پایین دست صنایع دریایی است، ما قطب‌های اقتصادی نظیر ماهشهر و عسلویه را با درآمد‌های چندین میلیارد دلاری در سال داریم، اما با مشکلات متعددی مواجه هستند، مردم این مناطق با مشکلات زیست محیطی و معیشتی روبرو هستند و کارکنانی به صورت اقماری در این مناطق تردد می‌کنند که فقط ۱۵ روز از ماه در منطقه حضور دارند.
 
وی گفت: باید در برخی از جزایر، قطب‌های اقتصادی، صنعتی و سکونتی را پایه گذاری کنیم تا هم زندگی مردم منطقه رونق بگیرد و هم انگیزه برای فعالان اقتصادی ایجاد شود تا در این نقاط سرمایه‌گذاری کنند، طوریکه در یک برنامه ۱۰ ساله، شاهد توسعه و رشد این نقاط باشیم.
 
 رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی افزود: ما از طرح‌های پیشران حمایت خواهیم کرد و تامین مالی می‌شوند تا به ثمر برسند البته در برخی نقاط کشور توسعه صنعتی داشتیم، اما به تناسب آن توسعه همه جانبه و سکونتی نداشتیم، شهر‌های جدید ساحلی هم پیوست اقتصادی و صنعتی مناسب نداشتند، ما باید توسعه یکپارچه اقتصادی-اجتماعی داشته باشیم و زنجیره‌های ارزش، متناسب با ظرفیت‌های اقلیمی هر نقطه رشد کنند.
 
سالاری اضافه کرد: خوشبختانه امروزه در کشور برای توسعه مناطق ساحلی و جزایر یک اجماع وجود دارد، هم مردم و هم مسئولان به این نتیجه رسیده اند که توسعه قطب‌های اقتصادی در سواحل و جزایر برای کشور ضروری است؛ قوانین بالادستی و سیاست‌های کلی در این خصوص داریم که با تغییر مدیران، این مباحث و سیاست‌ها تغییر نخواهد کرد.
 
وی افزود: بعد از هر جلسه هم‌اندیشی، کارگروه تخصصی مرتبط با آن تشکیل می‌شود. هر کارگروه ۳ ماموریت دارد، اول اینکه حلقه‌های کلیدی موضوع مربوطه را مشخص و زنجیره ارزش را تعیین کند؛ ماموریت دوم کارگروه ها، تعیین مسائل و مشکلات هر موضوع است و سوم اینکه کارگروه باید طرح‌های پیشران را تدوین و برای هر طرح یک مجری انتخاب کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصوبه شورای‌عالی شهرسازی درباره بازنگری طرح جامع ابهر ابلاغ شد
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
تأکید معاون استاندار لرستان بر استفاده از ظرفیت محله محوری
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
تاکید بر پیگیری دغدغه های عشایر
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)