پخش زنده
امروز: -
دال عدس، گونهای از حبوبات و هم خانواده عدس است. دانههایی کوچکتر از عدس معمولی و به رنگ قرمزی است که طعمی شبیه به گوجه فرنگی دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، به گفته کارشناسان تغذیه، دال عدس را میتوان یک غذای کامل دانست، زیرا انرژی زیادی دارد. دو فنجان دال عدس ۷۰ کیلوکالری انرژی دارد، بنابراین میتوان از آن به عنوان صبحانه مفید برای تامین انرژی کافی فعالیتهای روزانه استفاده کرد.
پروتئین گوشت گاو و دال عدس مساوی است. به همین دلیل افرادی که گوشت مصرف نمیکنند میتوانند به عنوان جایگزین پروتئین گوشت از دال عدس استفاده کنند.
دال عدس حاوی فیبر فراوان است که مصرف آن بعد از وعدههایی غذایی مانع افزایش قند خون میشود. محققان دریافتند افراد دیابتی که دال عدس استفاده میکنند به میزان کمتری انسولین نیاز دارند.
سالمندان و افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند بهتر است از دال عدس به عنوان یک خوراکی دارویی برای درمان استفاده کنند.
فیبر و منیزیم موجود در دال عدس در حفظ سلامتی قلب و پیشگیری از ناراحتیهای قلبی موثر است. به بیماران قلبی توصیه میشود که در هفته دو مرتبه دال عدس میل کنند.
دارای میزان زیادی پروتئین، کلسیم، اسید آمینه، فسفر و آهن است.
سرشار از ویتامین A
حاوی ویتامین B
دارای مقدار کمی چربی غیر اشباع است که برای سلامتی مضر نبوده و چاق کننده نیست.
فیبر و منیزیم موجود در دال عدس در حفظ سلامتی قلب و پیشگیری از ناراحتیهای قلبی موثر است.
تقویت دستگاه گوارش و بهبود عملکرد روده و معده
تحریک اشتها
بهبود جریان خون
پیشگیری از لخته شدن خون
درمان دردهای مفاصل و استخوانها
درمان یبوست و التهابات روده
تقویت قدرت بینایی، افزایش نور چشم و جلوگیری از بیماریهای چشمی مانند تنبلی چشم
مصرف روزانه آن باعث تنظیم میزان قند خون شده و در جلوگیری از بیماری دیابت نیز موثر است.
تقویت قلب
حاوی آهن فراوان و موثر در جلوگیری از کم خونی
افزایش حجم شیر در زنان شیر ده
درمان دردهای مفصلی و آرتروز
حاوی کلسیم و موثر در جلوگیری از نرمی و پوکی استخوان
تقویت کبد و کمک به پاکسازی کبد
جلوگیری از ابتلا به بیماریهای صفراوی
کاهش تشنگی
کاهش کلسترول بد خون
کاروتن موجود در دال عدس از بهترین تقویت کنندههای چشم است.
از دال عدس در پخت انواع سوپ و خورش استفاده میکنند که هم لعاب بهتری به آنها میدهد و هم خوش طعمتر میشوند.
افرادی که ناراحتیهای گوارشی دارند در مصرف دال عدس افراط نکنند، زیرا مانند سایر حبوبات نفخ آور است.