• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۷۲۶۷۶
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۴
خوزستان » علمی فرهنگی

توصیه‌های تغذیه‌ای برای آمادگی ماه مبارک رمضان

کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت خوزستان توصیه‌های تغذیه‌ای برای آمادگی ماه مبارک رمضان ارائه داد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای آمادگی ماه مبارک رمضان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیده معصومه تقی زاده به خبرنگار ما گفت: باتوجه به نزدیک بودن ماه مبارک رمضان، رعایت نکات تغذیه‌ای به منظور آمادگی برای این ماه توصیه می‌شود.

وی افزود: سحری مهم‌ترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان و تامین کننده انرژی در طول روز است، بنابراین مصرف این وعده بسیار اهمیت دارد.

تقی زاده ادامه داد: برخی افراد شاغل هستند و صبحانه را با خود به محل کار برده و در طول روز میل می‌کنند، عده‌ای در خانه هستند و تا ساعاتی از روز را خوابیده و نیمه روز اقدام به خوردن صبحانه می‌کنند، همچنین افرادی هم اصلا صبحانه میل نمی‌کنند.


کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در تشریح راهکار‌های آمادگی برای ماه مبارک رمضان می‌گوید: تصمیم بگیرید صبح‌ها زودتر از خواب بیدار شده و صبحانه میل کنید و اگر اهل صبحانه خوردن نیستید، صبحانه را با مواد غذایی ساده مثل یک لیوان شیر گرم (همراه با عسل یا خرما) و یا یک عدد سیب شروع کنید.  


وی بر رعایت تنوع در صبحانه‌ها تاکید کرد و ادامه داد: صبحانه پروتئینی مثل: تخم مرغ آب پز یا سرخ شده، عدسی با گلپر، شیر برنج یا حلیم با کمی دارچین، نان و پنیر و گردو، غذا‌هایی با طبع گرم مثل: ارده و شیره خرما (یا انگور)، ارده و عسل میل کنید و اگر اهل نوشیدن چای یا قهوه در طول روز هستید، حتما اولین وعده نوشیدنی گرم خود را پس از وعده صبحانه (تا ساعت ۷) میل کنید.  


تقی زاده بر آمادگی برای کاهش تدریجی وعده ناهار تاکید و اضافه کرد: سیستم بدنی ما به گونه‌ای است که باید غذا را به تدریج و در زمان‌های مختلف دریافت کند، از طرفی در ماه رمضان ساعت‌ها غذا وارد بدن نمی‌شود و بسیاری از افراد در روز‌های باقی مانده تا ماه رمضان به بهانه آماده سازی و افزایش ذخیره بدن برای روزه داری، حجم غذای خود را افزایش داده و پر خوری می‌کنند، این کار علاوه بر افزایش مشکلات معده، روزه داری در ماه رمضان را سخت‌تر می‌کند.


وی درخصوص راهکار‌های تغذیه در وعده ناهار برای آمادگی ماه مبارک رمضان می‌گوید: لازم است حجم غذایی مصرفی خود را کاهش داده تا بدن به این کاهش تدریجی عادت کند، همچنین می‌توان با روزه گرفتن به مدت ۲ روز در هفته (دوشنبه و پنج شنبه براساس توصیه‌های دینی) یا افزایش فاصله زمانی میان وعده‌ها و پرهیز از ریزه خواری این عادت را در بدن ایجاد کرد.


تقی زاده در تشریح سایر موارد مهم آمادگی برای ماه مبارک رمضان گفت: باتوجه به اینکه روزه داری به دلیل تغییر در برنامه غذایی، روی حرکت روده‌ها تاثیر می‌گذارد، بنابراین اگر در حال حاضر یبوست دارید یا فیبر رژیم غذایی تان کافی نیست، میوه، سبزی و غلات سبوس دار را روزانه مصرف کنید، بخاطر داشته باشید اگر به یکباره و با شروع ماه رمضان این کار را انجام دهید افزایش ناگهانی فیبر،  موجب مشکلات گوارشی می‌شود.


وی جابجایی وعده ناهار با شام را یکی از دیگر از راهکار‌های تغذیه‌ای قبل از ماه مبارک رمضان عنوان کرد و افزود: از آنجا که اکثر افراد وعده ناهار را مفصل و کامل، ولی شام را سبک می‌خورند، پیشنهاد می‌شود از ماه شعبان ناهار را سبک و شام (هنگام غروب) را کامل میل کنید تا بدن به مرور به این امر عادت کند.  


تقی زاده بر خوردن غذا به آرامی تاکید کرد و ادامه داد: در ماه رمضان به دلیل ساعت‌ها گرسنگی امکان پرخوری زیاد است، بهتر است قبل از ماه رمضان، به آهسته خوردن عادت شود، هنگام غذا خوردن ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا مغز پیام سیری را دریافت کند که با آهسته غذا خوردن، این فرصت در اختیار مغز قرار می‌گیرد.


کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر کاهش مصرف نمک، اضافه کرد: برای پیشگیری از تشنگی باید میزان نمک مصرفی را کاهش داد (بخصوص در وعده سحری)، توصیه می‌شود به مرور میزان نمک مصرفی کم شود.


وی گفت: مدیریت نوشیدن مایعات از دیگر توصیه‌ها برای آمادگی قبل از ماه مبارک رمضان است و اگر هنگام ناهار و پس از آن عادت به نوشیدن مایعات دارید، توصیه می‌شود با خوردن یک لیوان آب قبل از شروع غذا، هم اشتهای کاذب را سرکوب کرده و هم حس تشنگی را برطرف کنید تا بدن به مرور به نوشیدن مایعاتِ کمتر در طول روز عادت کند.


معصومه تقی زاده با بیان اینکه حذف میان وعده به آمادگی بدن برای ماه رمضان کمک می‌کند، افزود: توصیه می‌شود با مصرف صبحانه کامل در ابتدای صبح، میان وعده بین صبحانه تا ناهار حذف شود تا بدن کم کم عادت کند.  


وی بر مدیریت نوشیدن چای و قهوه تاکید کرد و ادامه داد: با کاهش تدریجی مصرف چای و قهوه سطح کافئین خون را کاهش داده و وابستگی را کمتر کنید، اگر به خوردن روزانه بیشتر از ۳ فنجان قهوه عادت دارید سعی کنید بخشی از قهوه مصرفی روزانه تان را از نوع قهوه بدون کافئین انتخاب کنید تا به تدریج کافئین دریافتی را بدون احساس تغییر، کاهش دهید، مصرف چای را نیز باید هم از نظر تعداد و هم از نظر غلظت کاهش داد.  

 

تقی زاده می‌گوید: برای اینکه افراد روزه دار در خانواده، روزانه همه گروه‌های غذایی را دریافت کنند، بهتر است قبل از شروع ماه مبارک رمضان، لیستی از غذا‌ها تهیه شود تا سرعت عمل بیشتری برای طبخ غذا وجود داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت خوب بازار در شرایط جنگ
دستگیری سارق حرفه ای در تبریز
تلفات نظامیان صهیونیست در حملات پهپادی حزب الله لبنان
برگزاری همایش نقاشی رنگین کمان تاریخ در تبریز
سیل خروشان غیرت و مقاومت در آذربایجان غربی
تأکید بر اصالت تاریخی و ابدی نام خلیج فارس در فضای مجازی
پیام قدردانی نماینده ولی فقیه در لرستان از حضور حماسی مردم در رزمایش «جانفدا برای ایران امام رضایی»
شهادت ۱۴ شهروند لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
افتتاح چمن مصنوعی در هادیشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)