• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۸۶۸۱۰
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
خوزستان » علمی فرهنگی

توصیه‌های غذایی برای روزه اولی‌ها

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در برنامه غذایی روزه اولی‌ها باید ۶ گروه اصلی غذایی گنجانده شود.

توصیه‌های غذایی برای روزه اولی‌ها

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ندا فرح‌بخش درخصوص چگونگی روزه‌داری کودکان و روزه اولی‌ها گفت: اصول روزه‌داری در کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه کامل می‌گیرند مانند بقیه روزه‌داران است، اما با توجه به اینکه در سن رشد هستند باید به چند نکته توجه کنند.

وی افزود: توصیه می‌شود در طول ماه مبارک رمضان حتما در برنامه غذایی کودکان روزه‌دار  مواد غذایی از ۶ گروه اصلی مواد غذایی شامل؛ گروه نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغز دانه‌ها و گروه شیر و لبنیات گنجانده و استفاده شود.

فرح‌بخش ادامه داد: روزه اولی‌ها باید همانند زمانی که روزه‌دار نیستند ۳ وعده غذا بخورند که این وعده‌ها شامل، سحر، افطار و شام است، البته بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: مصرف شیر گرم و فرنی یا شیر برنج هنگام افطار مناسب است، همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مانند سوپ، آش و حلیم هنگام سحر و افطار سبب حفظ تعادل آب و املاح در بدن فرد روزه‌دار می‌شود.

وی می‌گوید: استفاده از سبزی‌ها و میوه‌ها در زمان افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از مواد فیبری هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می‌شود.

فرح بخش افزود: این گروه، بهترین منابع تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین A و سایر موادی هستند که نقش آنتی‌اکسیدان دارند. آنتی‌اکسیدان‌ها در جلوگیری از ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی - عروقی و بسیاری از بیماری‌ها موثر هستند.

وی ادامه داد: از مصرف مواد غذایی شیرین به خصوص قند‌های ساده در وعده سحری باید خودداری شود، زیرا مصرف زیاد این مواد ابتدا سبب افزایش قند خون و در پی آن موجب افت قند خون می‌شود و توانایی یادگیری کودکان را در طول روز کاهش می‌دهد بنابراین توصیه می‌شود به جای مصرف انواع شیرینی‌ها همچون زولبیا و بامیه که فاقد مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و املاح هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین همچون خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود.

فرح بخش گفت: همچنین مصرف مواد غذایی شیرین و قند‌های ساده مانند شیرینی و شکلات در وعده سحری سبب می‌شود، فرد زودتر گرسنه شود و این مساله، روزه گرفتن را برای روزه اولی‌ها سخت‌تر می‌کند.

وی اضافه کرد: برای تامین آب مورد نیاز بدن می‌توان پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب را برای جبران کم‌آبی بدن استفاده کرد.

وی می‌گوید: هنگام شام نیز باید از گروه‌های غذایی گوشت و حبوبات، نان و غلات، لبنیات، سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده شود.

فرح‌بخش گفت: همچنین باید از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز شود، زیرا مصرف این مواد غذایی سبب می‌شود هنگام سحر به دلیل پر بودن معده، میل به غذا کاهش پیدا کند و در نتیجه، مواد غذایی لازم برای رشد به بدن فرد نرسد.

وی افزود: روزه اولی‌ها باید ۷ ساعت خواب آرام داشته باشند تا هنگام سحر بتوانند نشاط خود را حفظ کنند.

خوردن سحری برای روزه اولی‌ها واجب است


کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان تاکید کرد: خوردن سحری برای روزه اولی‌ها واجب است و نباید بدون سحری روزه بگیرند تا رشد آنها دچار اختلال نشود. همچنین باید سحری را همانند صبحانه‌ای کامل یا ناهاری متوسط بخورند و برای اینکه در طول روز کمتر احساس تشنگی کنند حتما در سحری از سبزی‌ها، کاهو، کلم، گوجه، خیار، نان سبوس‌دار و میوه بیشتر استفاده کنند.  

ندا فرح بخش گفت: کودکان هنگام سحر باید از نوشیدن بیش از اندازه چای اجتناب کنند، زیرا موجب افزایش ادرار و از دست رفتن نمک‌های معدنی بدن می‌شود.

وی افزود: روزه مانع درس خواندن نمی‌شود بنابراین بهتر است دانش‌آموزان و دانشجویان درس خواندن را از صبح زود شروع کنند و ساعات آخر روز را برای استراحت بگذارند.

فرح بخش ادامه داد: مواد غذایی مقوی و پر انرژی مانند خرما و موز باید در برنامه غذایی باشد، به اندازه کافی از گروه شیر و لبنیات استفاده کنند و در این دوران از مصرف انواع هله هوله‌ها و مواد غذایی کم ارزش که فقط پرکننده معده هستند، خودداری شود.

وی می‌گوید: نوجوانان و افرادی که سال اول روزه‌داری آنها است با رعایت کردن یک رژیم غذایی مناسب بدون ایجاد عارضه و یا اختلالی در رشد می‌توانند همگام با بزرگتر‌ها روزه بگیرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)