• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۶۳۷۷۷
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۲
سیاسی » امنیتی و دفاعی

شناورهای «هیدروگرافی» آماده بهره‌برداری هستند

رئیس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح گفت: سال گذشته ساخت دو فروند شناور «هیدروگرافی» سبک را در دستور کار داشتیم که در این زمینه به نتایج خوبی رسیدیم.

*** شناورهای «هیدروگرافی» آماده بهره‌برداری هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر سرتیپ فخری در همایش روز جهانی «هیدروگرافی» (شاخه‌ای از علوم نقشه‌برداری که پیرامون تهیه نقشه و داده‌های مکانی از ژرفای آب‌ها بحث می‌کند) که در محل این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: سازمان نیرو‌های مسلح به عنوان یکی از ارکان «هیدروگرافی» به همراه سازمان نقشه‌برداری کشور و سازمان بنادر و دریانوردی در سایه همکاری‌های ستاد کل نیرو‌های مسلح به عنوان اعضای اصلی کمیته هیدروگرافی کشور فعالیت می‌کنند که حاصل این فعالیت در سال‌های گذشته، پیشرفت کشور در حوزه‌های تولید چارت‌های دریایی، ناوبری دریا و اقیانوس‌ها بوده است.

رئیس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح با بیان اینکه سال گذشته سال خوبی برای حوزه «هیدروگرافی» سازمان جغرافیایی بود، افزود: موضوع «هیدروگرافی» دریای خزر را سال گذشته شروع کردیم که یک موضوع کارنشده بود؛ بدین ترتیب که با تولید نقشه‌های مقیاس یک‌چهارهزارم ساحلی این کار آغاز شد و در سال جاری این موضوع با بکارگیری شناور‌های دیگری که در برنامه داریم با شدت بیشتری ادامه خواهد یافت.

امیر سرتیپ فخری درباره ساخت شناور‌های هیدروگرافی هم عنوان کرد: سال گذشته ساخت دو فروند شناور «هیدروگرافی» سبک را در دستور کار داشتیم که در این زمینه به نتایج خوبی رسیدیم؛ زیرا یک فروند آن تحویل مرکز آب‌نگاری شده و شناور دوم هم به زودی تحویل داده خواهد شد؛ از سوی دیگر تجهیزاتی مثل Multi-Beam و ADCP را به مجموعه آب‌نگاری سازمان اضافه کردیم و با بکارگیری دستگاه‌های جدید «سی تی دی» امکان داده‌برداری و جمع‌آوری اطلاعات فیزیکی آب دریا در خلیج فارس و دریای عمان فراهم خواهد شد.

رئیس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح گفت: اکتیس بومی کشور را با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان تولید کردیم که این نتیجه همکاری طولانی‌مدت با مجموعه‌های علمی کشور است؛ البته به‌روزرسانی چارت‌های دریایی که با سرعت بهتری نسبت به سال‌های گذشته خواهد بود نیز در حال انجام است.

امیر سرتیپ فخری با اشاره به اینکه در حوزه دریا سیاست‌های بالادستی را که سیاست‌های کلی توسعه دریامحور و برنامه هفتم توسعه کشور بود، دنبال کردیم، بیان کرد: بهره‌گیری از ظرفیت حداکثری دریا برای احراز جایگاه شایسته جهانی و رتبه اول در منطقه، توسعه فعالیت‌های اقتصاد دریامحور و ایجاد قطب‌های توسعه دریا به عنوان پیشران در سواحل و جزایر و پس‌کرانه‌ها، بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌ها، منابع، ذخایر و سایر منابع زیست دریایی، تدوین طرح جامع توسعه دریامحور با بکارگیری تجهیزات موجود برای پهنه‌بندی دریا، کرانه و پس‌کرانه، تعیین سهم و جغرافیای جمعیت، تجارت و صنعت از جمله محور‌های سیاست‌های کلی توسعه دریامحور است که نشان می‌دهد در راهبرد‌های کلان کشور نگاه جدی به موضوع توسعه دریامحور وجود دارد.

رئیس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح در ادامه گفت: امیدواریم در سند‌های تکمیلی موضوعی که به آن پرداخته می‌شود، موضوع داده‌های دریایی، کرانه‌ها و پس‌کرانه‌ها باشد که تحقق این مهم نیازمند همکاری مشترک سازمان نقشه‌برداری، سازمان بنادر و دریانوردی، پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی، سازمان هواشناسی، سازمان زمین‌شناسی و فضایی است؛ برای اینکه داده‌های مکان‌محور این حوزه بزرگ را با کمک همه فراهم کنیم.

امیر سرتیپ فخری تاکید کرد: توسعه دریامحور بدون داشتن داده‌های جغرافیایی و الزاماً داده‌های با مقیاس مناسب واقعا امکان‌پذیر نیست؛ از این روی آنچه مهم خواهد بود، این است که ما با هماهنگی بین سازمانی و فراسازمانی بتوانیم برنامه‌ریزی مناسبی برای تهیه داده‌های مناسب و داده‌هایی با مقیاس بزرگ از سواحل، کرانه‌ها و پس‌کرانه‌ها داشته باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش خردسالان بوکس چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
شناسایی ۵۶ نوع مخاطره در ایران
پایان هفته بیستم لیگ برتر بسکتبال
خطر ابتلا به روده تحریک پذیر در اثر مصرف فست فود در دانش آموزان
روحانیت اصیل اسلام ،پیشگام در عرصه شهادت
ایران جان در بیان ظرفیت‌های هرمزگان موفق بود
فوتبال لیگ اروپا؛ قرعه پلی آف امروز مشخص می‌شود
سپاه سرمایه‌ای مردمی است که با برچسب‌های سیاسی مخدوش نمی‌شود
تأمین ۹۰ میلیون دلار برای اجرای زیرساخت‌های مرز‌های منذریه و سوماردر عراق
بررسی ویژه‌برنامه‌های هفته جوان در آذربایجان‌غربی
با فعالیت بزرگترین گلخانه استان مرکزی در زرندیه
پاکستان: به توافق سازش با رژیم اسرائیل ملحق نمی‌شویم
اثرگذاری آتش‌نشانی اصفهان در تصمیم‌های کلان حوزه ایمنی کشور
فوتسال جام ملت‌های آسیا؛ امروز: مصاف ایران با عربستان برای مجوز صعود
آذربایجان‌غربی بر قله راه و شهرسازی ایستاد
آغاز ساخت مسکن برای کارکنان نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد
کیفیت قابل قبول هوا در سمنان
مشمولان غایب می‌توانند از مشوق‌های مهارت آموزی بهره‌مند شوند
توسعه و تکمیل راههای اصلی و فرعی فریمان
اجرای ۶ هزار برنامه برای بزرگداشت دهه فجر در کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)