• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۸۸۲۴۸
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۵
اقتصادی » صنعت

ضرر صنعت خودرو از خام فروشی مواد اولیه

رئیس کمیته ساخت داخل انجمن قطعه سازان صنایع همگن می‌گوید: متاسفانه به علت نبود زیر ساخت، مواد اولیه مورد نیاز در صنعت خودرو به صورت خام فروشی صادر می‌شود و به محصول تبدیل و دوباره به ایران وارد می شود.

ضرر صنعت خودرو از خام فروشی مواد اولیه// عکس لوگو دارد عوض شود لطفا
آقای مهدی مطلب زاده در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه صنعت خبرگزاری صدا و سیما، گفت: اکنون قطعات اکثر خودرو‌های ساخت داخل مانند خانواده پژو که شامل ۲۰۷ و ۲۰۶, پژو ۴۰۵, پرشیا و سمند (به جز تارا) بالای ۷۰ درصد داخلی سازی شده اند. 
رئیس کمیته ساخت داخل انجمن قطعه سازان صنایع همگن افزود: در خودروسازی سایپا نیز قطعات خودرو‌ها به جز خودرو شاهین بالای ۸۰ درصد داخلی سازی شده است؛ یک سال و نیم است که قرارداد ساخت داخل خودرو‌های جدید مانند ریرا که هنوز وارد بازار نشده اند، بسته شده و قرار است با داخلی سازی بالایی وارد بازار شود. 
وی با اشاره به داخلی سازی قطعات هایتک مانند‌ای سی یو (ECU) , گفت: این قطعه شامل بردی است که این برد هرگز ساخت داخل نخواهد شد؛ چند شرکت انگشت شمار در جهان است که این برد الکترونیکی را می‌سازند و به تمام صنایع مانند لوازم خانگی، فناوری و ... اختصاص می‌دهند. موضوع مهم در مورد "ای سی یو" نرم افزار آن است که شرکت‌های داخلی به دانش تولید آن دسته یافته اند و آن را تولید می‌کنند. 
مطلب زاده با اشاره به ارز مصرفی برای واردات قطعات،  افزود: این ارز، برای واردات قطعاتی است که در داخل ساخته نمی‌شود؛ قطعاتی که تولید داخل آنها صرفه اقتصادی ندارد، باید وارد شود، اما قطعاتی که صرفه اقتصادی دارد داخلی سازی می‌شوند. 
رئیس کمیته ساخت داخل انجمن قطعه سازان صنایع همگن گفت: به جز رایانه خودرو (ای سی یو) , مواد اولیه، آهن ربا و مواد پلیمری را باید وارد کرد؛ متاسفانه این مواد در داخل کشور موجود است، اما به دلیل نداشتن زیرساخت به صورت خام فروشی صادر می‌شود و با فناوری خارجی ها، تبدیل به موادی می‌شود که در داخل به آن نیاز داریم. معادن با ارزش کشورمان را در اختیار خارجی‌ها قرار داده ایم، در حالی که خودمان می‌توانستیم از آن بهره ببریم. اکنون آنها مس را از ما دریافت کرده و تبدیل به ورق می‌کنند، در نهایت به چند ده برابر قیمت به خودمان می‌فروشند. 
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات در صنعت خودرو، قیمت گذاری دستوری است؛ فرض کنید قیمت تمام شده خودرو در کارخانه ۱۰ ریال باشد,، اما می‌گویند باید آن را ۵ ریال بفروشید، همین کار باعث می‌شود کارخانه‌ها زیان ده باشند. 
مطلب زاده اضافه کرد: متاسفانه در کشور بها به ساخت داخل داده نمی‌شود؛ طی سال‌های اخیر ارز برای مونتاژکاران بیشتر از صنعت داخل اختصاص داده شده، این در حالیست که میزان داخلی سازی مونتاژکاران تا ۲۵ درصد، اما میزان داخلی سازی صنعت داخل ۸۰ درصد است. 
رئیس کمیته ساخت داخل انجمن قطعه سازان صنایع همگن تشریح کرد: از طرفی می‌بینیم ارگانی مانند شهرداری که تخصص در صنعت خودرو ندارد، تبدیل به واردکننده اتوبوس می‌شود، این در حالیست که اتوبوس‌های ساخت داخل روی دست خودروسازان مانده است.
به گفته وی، میانگین قیمت یک خودرو چینی حدود ۱۴ هزار دلار است، ارز مورد نیاز خودرو‌های تولید انبوه داخلی ۲ هزار دلار است، از طرفی برای ۷۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده که اگر این اشتغال نباشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ خودرو، لوکوموتیو صنعت است که ۵۸ صنعت، وابسته دارد و اگر این صنعت نباشد آن صنایع هم تعطیل خواهند شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حال و هوای بازار شهرکرد و درد و دل مردم
طنین مناجات معتکفان در دومین روز خلوت با معبود یکتا
با یک کوله پشتی تا آرامش
بهره برداری از زمین چمن مصنوعی مجتمع ورزشی شهید بهمنی هفتکل
عارف: بازاریان و دانشگاه‌ها پشتوانه انقلاب هستند
استرداد 12 ميليارد به مالباختگان فضاي مجازي
اجرای طرح جدید کالابرگ و واریز ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر
سیصد و هشتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران
بدهی ۲ هزار میلیارد تومانی خودروسازان به مراکز اسقاط کشور
پوشش برنامه‌های شهادت حضرت شاهچراغ در شبکه های ملی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتسال
بازگشت تردد ناوگان حمل و نقل در گمرک دوغارون به روال عادی
برگزاری دسته‌های عزاداری در شام شهادت حضرت زینب (س)
امداد نیرو‌های هلال احمر به ۱۱ مادر باردار در آذربایجان‌غربی
میثاق‌نامه اصناف و بازاریان نهاوند در حمایت از آرامش بازار و محکومیت اغتشاشات
پایان نیم فصل لیگ یک فوتبال با تساوی نفت و گاز و هوادار
استقلال ایران اسلامی خط قرمز مردم
ثبت نام انتخابات شورا‌های اسلامی شهر‌ها از ۲۱ دی ماه و برای اولین بار به صورت الکترونیک آغاز می‌شود
گرمسار میزبان مسابقات گلوله‌زنی قهرمانی ایران
دریای خزر تا اوایل هفته آینده آرام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
کاهش دما در استان کرمان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۴ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۷ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)