• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۱۰۲۹۷
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

اعلام بموقع قیمت محصولات کشاورزی شاخص ارزیابی عملکرد دولت

عضو شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، گفت: تعیین و اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی در مهلت مقرر قانونی، بهترین شاخص ارزیابی عملکرد دولت چهاردهم در بخش کشاورزی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ­تا امروز ۲۷ روز از مهلت قانونی اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی گذشته و نرخ ها هنوز اعلام نشده است.

­در بررسی علل و پیامد‌های تاخیر در تعیین قیمت محصولات اساسی کشاورزی در برنامه میز اقتصاد، مهمانان برنامه (نجفی، قائم مقام معاونت برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی و هاشمی، عضو شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی و فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس) ­­به برخی از علل این تاخیر پرداختند، از جمله تغییر مجلس، تغییر ­دولت، برگزار نشدن جلسات شورا و چانه زنی‌ها برای تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی با توجه به بودجه و قیمت جهانی این محصولات، در حالی که تاخیر در اعلام قیمت ها علاوه بر بلاتکلیفی کشاورزان برای کاشت محصولات، تاثیر منفی هم بر میزان تولید داخلی دارد.
در این برنامه، ضمانت اجرایی اعلام بموقع قیمت‌ها و راهکار پیشنهادی به دولت چهاردهم که بر اساس قانون ­به موقع اعلام قیمت کند، گفته شد به دولت جدید، رئيس جمهور آقای پزشکیان و وزیری که معرفی شده و بر مسند وزارت جهاد کشاورزی تکیه خواهد زد.

ضعف اصلی رایزنی در هیئت دولت است وزیر باید قدرت رایزنی در هیئت دولت داشته باشد، وزیر آنجا نباید کوتاه بیاید، نباید تحت تأثیر سازمان برنامه و بودجه یا وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار بگیرد ، این برمی گردد به قدرت وزیر در هیئت دولت، جایی که وزیر جدید­ آقای نوری قزلجه معرفی شده اگر قدرت رایزنی در هیئت دولت نداشته باشد وزارتخانه باخته است.

 ­این وابسته است به قدرت و مدیریت رئیس جمهور و قدرت رایزنی وزیر در هیئت دولت اینها انجام نشود این روال ادامه خواهد داشت­ ، اگر سال بعد چنین زمانی باز تأخیر بود­ یعنی رئیس سازمان برنامه و بودجه پول نداد رئیس جمهور نتوانست این‌ها را خوب مدیریت کند.

دولت ناموفق است ­اگر این اتفاق بیفتد چه در پرداخت وجه گندم چه در اعلام بموقع قیمت خرید محصولات اساسی کشاورزی بهترین شاخص است برای ارزیابی دولت اگر انجام نشد، مطالبات پرداخت نشد، به موقع قیمت اعلام نشد یعنی وزیر و دولت ناموفق بوده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

درباره زمان ­اعلام قیمت‌ها هم گفته شد اين می‌افتد به عهده وزیر بعدی، ولی توصیه می‌ شود به وزیر جهاد آینده که گفتگو‌های سخت با رئیس جمهور و هیئت دولت داشته باشد.

تنها مشکل اعلام و تأخیر در اعلام قیمت ها نیست که این یکی از کوچک‌ترین مشکلات است کلا بخش کشاورزی بودجه و یارانه هایش از طرف هیئت دولت چندان که باید به آن توجه نمی‌شود یک شاخص داریم گرایش به کشاورزی در بودجه دولت ها، از تقسیم سهم بخش کشاورزی در بودجه دولت است به سهم بخش کشاورزی در کل اقتصاد این برای کشور ما تقریبا ۳ ـ ۲۲ صدم است در حد کشور‌های کمتر توسعه یافته، متوسط جهانی آن نیم است و کشور‌های مثل شرق آسیا تا یک و دو دهم، یک و سه دهم هم هست مثلا برای آمریکا و کانادا که حالا با آن وضعیت اقتصادی شان تا ۸ دهم است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین آب شرب پایدار اولویت اصلی فرمانداری کلیبر
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
توزیع ۷۰۰ بسته یلدایی در تبریز
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
آیین کهن یلدا در مدارس گلستان
سفر دختر مکرمه حضرت امام خمینی (ره) به خوزستان
۱۱۷ نانوایی با آرد کامل به شهروندان زنجانی خدمات ارائه می‌دهند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ دی ۱۴۰۴
مرگ ۱۳۰ نفر در محور‌های برون شهری کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در یکم دی ۱۴۰۴
نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ کیلوواتی در ابهر به بهره برداری خواهد رسید
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
افزایش مصرف گاز در کشور با کاهش محسوس دما
ابرناکی و بارش پراکنده در لرستان
لرستان در شب ولادت امام محمد باقر(ع) غرق در نور و سرور
تغییر ساعت کار ادارات و بانک‌های سراسر کشور
کاهش آسیب‌های اجتماعی در جلفا
تلخ کامی قاچاقچیان شکلات بندرانزلی
صادرات پای مرغ کوهدشت به بازارهای منطقه ای و جهانی
سمنان سرد و غبارآلود می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
فیلر‌های نانویی ایرانی؛ با اثرات درمانی ماندگار
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)