• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۱۶۱۱۰
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

راههای پیشگیری از نابودی مناطق جنگلی در کشور

مشاور محیط زیست در سازمان برنامه و بودجه گفت: برای حفظ پوشش گیاهی جنگل های کشور باید برنامه ریزی های درست و علمی انجام شود تا شاهد از بین رفتن این ثروت ملی نباشیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گلزاری، مشاور محیط زیست در سازمان برنامه و بودجه در گفتگوی اختصاصی گفت: طبق بررسی‌های دانشگاهی در آمریکا بهترین راه مبارزه با آتش سوزی علف‌ها، استفاده از دام در مراتع و جنگل‌ها است که در ایران و ترکیه اجرا می‌شود.

او گفت: علف‌ها ظرفیت سوختن دارند و به راحتی آتش گرفته و گسترش پیدا می‌کند و بهترین راه برای کم کردن حجم آن همین روش‌های طبیعی است که می‌توان از چرای دام استفاده کرد.

مشاور محیط زیست در سازمان برنامه و بودجه افزود: در تهران بخشنامه‌ای برای کل کشور تصویب می‌کنیم بدون اینکه ظرفیت مناطق مختلف را درنظر بگیریم این آفتی است که متاسفانه در کشور وجود دارد  که ما در پایتخت برای کل کشور با این همه اقلیم یک تصمیم می‌گیریم که شاید برای نقاطی خوب و برای خیلی از نقاط دیگر بد باشد.

او اضافه کرد: هنوز در بعضی از نقاط کشور به صورت سنتی، سازمان مردم نهاد (NGO) برای خاموش کردن حریق اقدام می‌کنندکه برای اطفای حریق باید از بالگرد‌ها استفاده شود که یا در اختیار نداریم و اگر داریم مصافت زیادی را باید طی کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

گلزاری با بیان اینکه ما در این موارد از هوش طبیعی خودمان خیلی استفاده نمی‌کنیم چه رسد به هوش مصنوعی گفت: بسیاری از اتفاقاتی که می‌افتد کاملا قابل پیش بینی است و می‌توانیم برای کنترل آن باتوجه به هوش مصنوعی و اینترنت از نقشه‌های هوایی که در تمام دنیا استفاده می‌شود استفاده کنیم.

مشاور محیط زیست در سازمان برنامه و بودجه گفت: با تجهیز سازمان مردم نهاد (NGO) که چشم بینایی در این زمینه دارند و سال‌های مختلف با دست خالی کار‌های بزرگ و قشنگی انجام داده اندکه می‌توانیم با کوچکترین هزینه‌ها اینها را هم برای فایر ریتاریدیند و فایر فایتینگ کاملا مجهز کنیم.

گلزاری با بیان اینکه قبل از آغاز هر طرحی باید ابعاد آن مورد بررسی قرار بگیرد، گفت: یکسری شعار‌ها در کشور داده می‌شود که سال‌های بعدش اثراتش را می‌بینیم از ماهی تیلاپیا گرفته تا خودکفایی در گندم و کاشت درخت که همه این مسایل باید به درستی کارشناسی شوند مثل همین خودکفایی دورانی، به جای اینکه دنبال افزایش بازدهی وبهره وری برویم، رفتیم دنبال خودکفایی یعنی مثلا از یک زمینی که حدود ۵۰ تن گندم به دست می‌آوردیم کار‌ی نکردیم که از همان زمین مثلا ۲۵۰ تن گندم به دست آوریم یعنی بهره وری را افزایش ندادیم و با همان روش سنتی و قدیمی و با بازده بسیار پایین گسترش دادیم.

او گفت: درباره گسترش جنگل هم باید کار کارشناسی شود و در مورد اینکه کشور ما کلا جنگلی شود کسی ناراحت نیست ولی بدون مطالعه نباید به اکوسیستم دست بزنیم و اگر قرار است در جایی از این کشور درخت کاشته شود، باید اقلیم و خاک آن منطقه را بررسی کنیم.

مشاور محیط زیست در سازمان برنامه و بودجه گفت: کشور ما بالاترین فرسایش خاک را در دنیا داردیم به طوری که حدود پنج شش برابر استاندارد جهانی است و وضعیت منابع آبی هم که مشخص است و برای بحث درخت که یکی آب ودیگری خاک است که خیلی جا‌ها مرغوبیت خاک و منابع آبی خوبی وجود ندارد.  

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

او افزود: با مشاهده عکس‌های هوایی به راحتی متوجه می‌شویم که در برخی از نقاط جنگل‌های شمالی از ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش پوشش گیاهی را داریم که علت آن هم یا سواستفاده عده‌ای از سودجویان است که با اره موتوری به جان جنگل می‌افتند و به راحتی می‌برند وانتقال می‌دهند و آتش سوزی و کم آبی است و ما در این شرایط از کاشت درخت صحبت می‌کنیم در حالی که ما باید در مرحله اول بتوانیم منابع خودمان حفظ کنیم.

گلزاری درباره آتش سوزی جنگل‌ها هم گفت: پسماند‌هایی که در طبیعت رها می‌شوند مانند شیشه ها، پلاستیک‌ها، اجسام براقی و علوفه‌هایی که در طبیعت جمع شده اند باعث آتش گرفتن می‌شود که برای هر کدام از اسن موضوعات باید تدابیری اندیشیده شود.

او گفت: درباره روستای سبز مطالعه می‌شود که چگونه بتوانیم روستای سبز ایجاد کنیم که هم پسماندهایش مدیریت شود هم بحث بهره وری و کمترین آسیب به محیط زیست زده شود که با حضور در محل زندگی عشایر متوجه شدیم که نیازی به اختراع کردن چیز جدیدی نیست همه مطالعات ما اصلا بیخود بوده و خود آنها کاملا با طبیعت سازگارند و زندگی می‌کنند و بحث بازیافت را انجام می‌دهند و از هر چیزی که در طبیعت خودشان دارند تولید می‌کنند کاملا استفاده می‌کنند یعنی شایدبه آموزش آنها در خیلی از جا‌ها نیاز نیست خیلی بهتر از ما در طول سال‌های مختلف معنی طبیعت، آب، درخت، حیوانات و زندگی کردن با طبیعت را می‌دانند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پژوهشگر زنجانی از کاربرد پورفیرین‌ها در تصفیه آلاینده‌های آلی خبر داد
فعال‌سازی ۲۶۰ معدن غیرفعال زنجان با ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی
تساوی بازی ۲ تیم بانوان هندبالیست نفت و گاز گچساران و بافق یزد
تعامل با جوامع محلی؛ محور توسعه پایدار در صنعت مس
آغاز پایش و مبارزه با آفت شپشک سیاه زیتون در باغات طارم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش و پرورش حیاتی‌ترین حوزه کشور
رعایت ایمنی در محیط زندگی تدبیری برای حفظ سلامت مردان
رشد ۱۵ درصدی تولید فولاد ایران در ژانویه ۲۰۲۶
اهدای زمین به مدال‌آوران ورزشی در هوراند
هشدار صریح سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح به آمریکا
افزایش غلظت غبار در سمنان
صندوق‌های حمایت از کشاورزی زنان گامی موثر در توسعه مشارکت اقتصادی
رسیدگی به درخواست ۳۲ مراجعه‌کننده در دیدار مردمی دادستان مرکز خوزستان
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لبنان با وزیر امور خارجه
اوقات شرعی اهواز، ۸ اسفند ۱۴۰۴
تأکید بر رفع تعهدات ارزی و تقویت انگیزه‌های صادراتی در استان قم
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
دعای هر روز و روز نهم ماه مبارک رمضان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
کاهش دما در استان یزد
نمایندگان ایران طلایی شدند
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
پخش زنده دیدار تراکتور و گل گهر از شبکه ورزش
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)