• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۴۳۱۴۳
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

کشاورزی دانش بنیان؛ پیش نیاز افزایش بهره وری

مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی سازمان تات (تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)، استقرار کشاورزی دانش بنیان را زمینه ساز افزایش بهره وری و تامین امنیت غذایی پایدار دانست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عبدالله موموندی، مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی با بیان اینکه در نظام نوآوری کشاورزی باید همه بخش‌های زنجیره تولید هماهنگ و مرتبط باشند، گفت: استقرار کشاورزی دانش بنیان مستلزم همکاری همه جانبه‌ای است که در صورت فقدان آن، عملکرد کلی تولید غذا با مشکل مواجه خواهد بود.

موموندی با تاکید بر اهمیت کشاورزی دانش بنیان در تامین امنیت غذایی اظهار داشت: تولید دانش و در ادامه مستند سازی، ذخیره، توسعه، انتقال، نشر و بسترسازی برای پذیرش این دستاورد‌های علمی توسط بهره برداران مراحل مختلفی است که برای استقرار کشاورزی دانش بنیان لازم است به شکل مناسبی صورت بگیرند.

وی انتقال و اجرای یافته‌های نوین علمی و قابل ترویج به مزارع را از مهمترین رویکرد‌های این سازمان عنوان کرد و گفت: در حدود ده سال اخیر بیش از ده هزار یافته نوین علمی قابل ترویج در بخش کشاوری ثبت شده که سال گذشته حدود ۹۵۰ مورد از آنها برای اجرا در اختیار استان‌ها گذاشته شد.

مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی افزود: در سال گذشته حدود ۵۲ درصد از روش‌های نوین ارائه شده به بهره برداران مورد پذیرش قرار گرفت و کشاورزان متقاعد شدند که این روش‌ها موثر و مفید هستند، اما اینکه بصورت عملی اقدام به اجرای این روش‌ها کنند، موضوعی است که در مرحله دیگری قرار دارد.

موموندی با بیان اینکه در مواردی مانند رصد بازار و عرصه میدانی مشخص می‌شود که چقدر از روش‌های نوین اجرا شده و چه آثاری داشه است، افزود: بطور مثال با رصد بازار بذر و مقایسه شرایط با اوضاع سال‌های قبل مشخص می‌شود که روش‌های نوین و فناوری‌ها تا چه حدی در تغییر عملکرد‌ها موثر بوده است.

وی کاهش آفات و امراض گندم را یکی از نمونه‌های موفق تعامل بخش پژوهش با بهره برداران عنوان کرد و گفت: سال گذشته با ۲۸۰ شرکت دانش بنیان همکاری داشتیم و امسال در نظر داریم که با تعداد بیشتری از این شرکت‌ها همکاری کنیم تا ضریب نفوذ دانش به مزارع افزایش یابد. 
مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی سازمان تات گفت: وقتی حجم تولید گندم افزایش می‌یابد به این معنی است که میانگین تولید در واحد سطح افزایش یافته و این امر نشانه تغییر رویکرد نسبی در عرصه تولید است.

موموندی کشاورزان نمونه را راهبران اجتماعی و الگو‌های موفق بکارگیری روش‌های نوین خواند و گفت: عملکرد و رفتار کشاورزان موفق همواره سرمشق سایرین قرار می‌گیرد و از همین رو شناسایی و معرفی این کشاورزان اهمیت ویژه‌ای دارد.
وی با اشاره به برگزاری سی و هشتمین دوره معرفی کشاورزان نمونه در سال ۱۴۰۳ گفت: از سال گذشته کشاورزان نوع آور و بهره ور که توانسته بودند سطح بهره وری را افزایش دهند نیز معرفی شدند و امسال رویکرد ترویج کشاورزی مسئولانه مد نظر قرار دارد.
مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی سازمان تات با بیان اینکه در کشاورزی مسئولانه، بهره بردار باید حفاظت از منابع پایه را در نظر بگیرد، اظهار داشت: اینکه کشاورز بداند در چه زمانی چه نوع محصول و بذری بکارد و چه زمانی اموری مانند آبیاری یا کوددهی را انجام دهد در بهره وری اثر مستقیم دارد و متاسفانه شواهد نشان می‌دهد که بهره وری در کشور ما پایین است.
وی افزود: پایین بودن بهره وری نشان می دهد که مجموعه سیستم کشاورزی و تولید غذای جامعه خوب کار نمی‌کند و در بخش‌هایی اشکال وجود دارد.
موموند تصریح کرد: برای رفع این اشکالات لازم است که به موضوع امنیت غذایی به شکل سیستمی نگاه شود و همه بخش‌ها با شبکه سازی، با یکدیگر مرتبط و هماهنگ باشند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)