• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۴۹۸۶۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۰
اقتصادی » آب و انرژی

صرفه‌جویی ۵۵۰ میلیون مترمکعب گاز با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها

مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز گفت: تاکنون بالغ بر ۹۳ هزار واحد موتورخانه مورد بهسازی قرار گرفته است و توانستیم بالغ بر ۵۵۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی در مصرف گاز را رقم بزنیم.

اجرای کامل تکلیف قانونی بهینه‌سازی مصرف گاز موتورخانه‌ها در سال گذشته
 
ساجد کاشفی مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به این که بهینه سازی مصرف انرژی در کشور ما به یک عزم ملی نیاز دارد که در قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی دیده شده است، گفت: ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد که بخش‌های زیادی از این قانون مغفول واقع شده و حتی آیین نامه‌های اجرایی برای بسیاری از مواد آن به نگارش در نیامده است.
 
وی افزود: به عنوان مثال، در اجرای طرح تعویض بخاری‌های دارای بازدهی بالا به بخاری‌های دارای بازدهی پایین، باید توجه شود که وقتی مباحث مرتبط با بهینه سازی مصرف انرژی در مقررات ملی ساختمان رعایت نمی‌شود، هرقدر هم که تجهیز با بهره وری خوب استفاده کنیم، هدررفت انرژی رخ می‌دهد. عمده هدررفت انرژی در ساختمان‌های ما بیش از آن که ناشی از تجهیزات باشد، ناشی از سبک ساختمان سازی است.
 
این مقام مسئول بیان کرد: بیش از دو دهه از تصویب مقررات ملی ساختمان می‌گذرد و طبق برآورد‌های وزارت راه و شهرسازی، مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در کل کشور کمتر از ۵۰ درصد رعایت می‌شود. اگر عزم ملی در شهرداری‌ها و سازمان نظام مهندسی باشد، کمک می‌کند که بخش مسکن را در آن چیزی که در ادامه اتفاق می‌افتد، مدیریت کنیم.
 
وی اظهار کرد: در حوزه صنعت نیز، وقتی هنوز اجازه تولید بخاری‌های با بهره وری نامناسب را می‌دهیم، اجرا کردن طرح تعویض بخاری‌ها مثل دنبال کردن یک چرخه باز است. لازم است که همزمان با طرح تعویض بخاری‌های فرسوده، طرح توقف تولید بخاری‌های دارای کیفیت و بهره وری پایین نیز اجرا شود.
 
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز همچنین گفت: به نظر می‌رسد که اگر دستگاه‌های نظارتی مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور و از آن مهم‌تر رسانه ها، اجرای این قوانین را از دستگاه‌های اجرایی مطالبه کنند، اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
 
تعویض بخاری‌های فرسوده در پنج استان سردسیر
 
وی همچنین بیان کرد: با پیگیری‌های شرکت ملی گاز، وزارت نفت و شورای عالی انرژی، موانع اجرای طرح تعویض بخاری‌ها که مربوط به مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان بود، در اردیبهشت امسال برطرف شد. تفاهمنامه‌ای بین شرکت بازرگانی گاز ایران و یک سرمایه گذار که در حوزه تولید لوازم خانگی توان خوبی دارد منعقد شد تا ظرف ۳ تا ۵ سال آینده، بالغ بر یک میلیون بخاری را تعویض کنیم.
 
کاشفی افزود: پیش بینی ما این است که با شروع شدن این طرح، سرمایه گذاران دیگر نیز برای رسیدن به سقف ۴ میلیون بخاری که در مصوبه شورای اقتصاد آمده، همراهی کنند. همچنین طبق مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی گاز، این طرح در پنج استان با منابع داخلی شرکت ملی گاز اجرا شد.
 
وی تشریح کرد: در هر استان بالغ بر دو هزار دستگاه و در مجموع، بالغ بر ۱۰ هزار دستگاه بخاری دارای بهره وری بالا با بخاری‌های قدیمی جا به جا شد.
 
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز گفت: استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، همدان و خراسان رضوی استان‌هایی بودند که مشمول این طرح شدند. این بخاری‌های جدید در اختیار خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و همچنین مجموعه‌های دارای مصارف بالا مثل مجموعه‌های نظامی و دولتی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید:
  • مردم و ادارات برای نوسازی رایگان موتورخانه‌ها ثبت نام کنند

پیمانکاران طرح بهینه‌سازی مصرف گاز موتورخانه‌ها در حال پیگیری است
 
وی همچنین بیان کرد: طرح دیگری که درباره بهینه سازی مصارف مشترکان در شرکت ملی گاز پیشرفت قابل توجهی داشته، طرح بهینه سازی موتورخانه هاست که تاکنون بالغ بر ۹۳ هزار واحد موتورخانه مورد بهسازی قرار گرفته است و توانستیم بالغ بر ۵۵۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی را رقم بزنیم.
 
کاشفی گفت: تکالیف قانونی مربوط به سال ۱۴۰۲ در حوزه بهینه سازی موتورخانه‌ها را به طور کامل اجرا کرده ایم، در در سال ۱۴۰۳ به علت این که در حال ایجاد تغییراتی در قالب طرح هستیم، کمی روند کند شده است.
 
وی افزود: پیمانکارانی که باید طرح‌های بهینه سازی در موتورخانه‌ها را اجرا کنند، می‌گویند که با قیمت‌های ابلاغی از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور، صرفه اقتصادی وجود ندارد. به همین علت، در حال تغییر قالب تامین مالی طرح هستیم که بتوانیم از طریق ماده ۲۴ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها، سرمایه لازم را از مسیر انتشار گواهی در بورس انرژی به دست بیاوریم.
 
این مقام مسئول درباره تعویض آبگرمکن‌های دارای بهره وری پایین با آبگرمکن‌های دارای بهره وری بالا نیز بیان کرد: با توجه به این که حجم گاز مصرفی در آبگرمکن‌ها نسبت به طرح تعویض بخاری‌ها خیلی کمتر است، فعلا در اولویت اجرا قرار ندارد. اگر سازوکار‌های مالی از طریق بازار انرژی و محیط زیست تکمیل شود، سرمایه گذاران می‌توانند در هر یک از این حوزه‌ها مشارکت کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سامانه بارشی جدید خراسان‌شمالی را فرا می‌گیرد
برنامه هفته هشتم لیگ برتر هندبال بانوان
بیش از ۴۵ میلیون مترمکعب آب شرب تولیدی در خراسان شمالی مصرف شد
ایروانی: با وجود آتش بس، غزه همچنان ویران و در محاصره است
سفر وزیر میراث فرهنگی به خوزستان
دستور رئیس‌جمهور برای بررسی افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پدیده کولاک و مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
۲۶ طرح بهزیستی استان زنجان دهه فجر، آماده بهره برداری
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۹ بهمن
تظاهرات عراقی‌ها در حمایت از مواضع نوری المالکی
سقوط هواپیما در کلمبیا ۱۵ کشته داشت
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
بارش برف در محور‌های چهارمحال و بختیاری
درخشش شاعران چهارمحال و بختیاری در جشنواره‌های ملی
مصوبه شورای‌عالی شهرسازی درباره بازنگری طرح جامع ابهر ابلاغ شد
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
تأکید معاون استاندار لرستان بر استفاده از ظرفیت محله محوری
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
تاکید بر پیگیری دغدغه های عشایر
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)