• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۷۳۶۹۳
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۹
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

نگاه ویژه برنامه هفتم به توسعه اقتصاد دریا محور

کارشناس ارشد اقتصادی توسعه اقتصاد دریامحور را اقدامی موثر در بکار انداختن ظرفیت‌های استان‌های ساحلی در مسیر پیشرفت کشور خواند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ولی الله آقایارزاده، کارشناس ارشد اقتصادی با اشاره به گذشت یک سال از ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، این امر را یکی از اصلی‌ترین قسمت‌های برنامه هفتم توسعه خواند و گفت: یکی از مهمترین نکات مطرح شده در برنامه هفتم، تشریح نقش دولت در تسهیل و توسعه اقتصاد دریامحور است و در این زمینه، تکالیف و مسئولیت‌های متعدد و جامعی بر عهده دولت گذاشته شده است.
وی افزود: اینکه دولت تاکنون چه کاری توانسته در این زمینه انجام دهد و به عنوان مثال در بخش آموزش و پژوهش چه قدر در زمینه پروش متخصصان و تولید علم موفق بوده است، از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

آقایارزاده با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد تاکید رهبر معظم انقلاب، ایجاد توسعه پایدار در این زمینه بوده، اظهار داشت: باید ببینیم که ایا ما توانسته ایم در دریای عمان و خلیج همیشه فارس به اهداف خود برسیم یا نه؟ 
مشاور مجری طرح کشت فراسرزمینی تصریح کرد: یکی از مواردی که جزو تکالیف دولت بوده، برداشتن معضلات و حل مسائل گمرکی اقتصاد دریا محور است و شاید نتوانسته ایم این اصل را اجرایی کنیم که استان‌های ساحلی ما بتوانند درآمد‌ها و هزینه هایشان را از منابع دریا برداشت کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشور‌ها حسرت موقعیت سوق الجیشی کشور ما را می‌خورند، افزود: ما با داشتن بزرگترین تنگه و کانال تجاری دنیا که کریدور تجاری شرکت‌ها و مجموعه‌های بازرگانی دنیاست، چقدر توانسته ایم از این نقطه امتیاز خود استفاده بکنیم؟
آقایارزاده تصریح کرد: مسئله مهمتر، قوانین و بخشنامه‌هایی است که ما به گمرکات کشورمان ابلاغ کرده ایم و باید ببینیم که چقدر این قسمت مجموعه کشور ما را در این مسیر کمک کرده است که بتواند درست عمل کند.

وی توجه به ظرفیت‌های استان‌های شمالی را در توسعه اقتصاد دریامحور ضروری خواند و گفت: وقتی ما از اقتصاد دریا محور می‌گوییم، تمام توجهات به استان‌های جنوبی کشورمان جلب می‌شود در حالی که ما از دو سمت به دریا دسترسی داریم.
آقایارزاده افزود: ما دریای بزرگ کاسپین یا خزر را داریم که امروز باتوجو به عضویت کشور بزرگ جمهوری اسلامی ایران در کنوانسیون بریکس می‌توانیم با کشور‌های حوزه دریای خزر این کار را رقم بزنیم و بتوانیم در اقتصاد دریا محور از ظرفیت‌های استان‌های شمالی ما که سه استان بزرگ کشور محسوب می‌شوند استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه استان‌های گیلان، مازندران و گلستان ظرفیت‌های بالایی در زمینه اقتصاد دریامحور دارند، اضافه کرد: برای استفاده از دریای کاسپین و کریدور حمل و نقل دریایی ما می‌توانیم صادرات محصولات کشاورزی را توسعه دهیم و به جای اینکه ما در استان‌های شمالی کشورمان شروع کنیم به قطع درختان و فروش چوب و یا زمین فروشی، می‌توانیم از کریدور دریایی استفاده کنیم.

آقایارزاده بندر انزلی را بندری مهم و موثر در این زمینه خواند و گفت: ما بندر انزلی را داریم که یک بندر بین المللی است و می‌توانیم از ظرفیت‌های آن استفاده کنیم.
کارشناس ارشد اقتصادی در ادامه به بند‌های سیاست‌های کلی نظام در بخش اقتصاد دریا محور اشاره کرد و گفت: نقش دولت در تسهیل اقتصاد دریامحور، دانشگاه و توسعه دریا محور، آب و انرژی و زیرساخت، توسعه صنایع دریا محور، بخش خصوصی، صنعت مالی و اقتصاد دیجیتال و همچنین سرمایه گذاری خارجی چه سرمایه پذیری و چه سرمایه گذاری و همچنین زنجیره غذایی از نکات مهم این سیاست‌ها هستند.

آقایارزاده همچنین برخی از فعالیت‌های مجموعه‌های شبهه خصوصی را مغایر با سیاست جذب و تشویق بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: بازرگانی‌های خصولتی که در بخش‌های مختلف و وزارتخانه‌های مختلف هستند، به توسعه بخش خصوصی لطمه می‌زنند و علاوه بر این صدور بخشنامه‌های خلق الساعه نیز به افزایش مشارکت بخش خصوصی لطمه می‌زند و نمی‌توانیم اطمینان بدهیم که نگران سرمایه نباشند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهار آتش‌سوزی تالار الماس شرق آستانه‌اشرفیه
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کسب رتبه دوم عمرانی آذربایجان شرقی حاصل تعامل دستگاه‌های اجرایی
جرم انگاری اعتراض به نسل کشی در انگلیس
رونق خرید کالا‌های دست دوم برای هدیه کریسمس
اجبار به غنی‌سازی صفر مذاکره محسوب نمی‌شود
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
اسناد جدید پرونده اپستین ترامپ را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد
حبس هشتاد هزار مهاجر در انبار‌های اداره مهاجرت آمریکا
ترامپ تهدید کرد مجوز پخش شبکه‌های تلویزیونی بزرگ را لغو می‌کند
احتمال تعطیلی تنها کارخانه تولید بالگرد در انگلیس
پیش بینی بارش های پراکنده برف در ارتفاعات شرقی سمنان
برگزاری محفل انس با قرآن دانش آموزان کیش در مسجد امام حسن (ع)
صنایع دریایی بدون سفارش ساخت
بسته خبر‌های کوتاه سوم دی ۱۴۰۴
نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
حضور موفق بخش خصوصی در صنعت فضایی
پیروزی تیم فوتسال مس سونگون مقابل عرشیا شهر قدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
قهرمان جوجیتسو ایران درگذشت
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)