• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۱۰۴۶۹
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰
سیاسی » دولت

پزشکیان: باید مانع آسیب بیشتر به منطقه شویم

رئیس جمهور کشورمان در نشست سران کشور‌های اسلامی در حال توسعه (D۸) گفت: وظیفه شرعی، حقوقی و انسانی ماست تا با همگرایی بیشتر و اتخاذ اقدامات عملی دقیق و فوری، مانع از ادامه آسیب بیشتر عزیزانمان در مناطق بحران‌زده شویم.

از هرگونه پیشنهاد برای هم افزایی اقتصادی حمایت خواهیم کرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به مصر، ظهر روز پنجشنبه به وقت محلی در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری «دی هشت» در قاهره شرکت کرد.

وی در سخنانی در این نشست به تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا و تغییرات رخ داده اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از ۱۴ ماه است که منطقه غرب آسیا و بالاخص غزه و جنوب لبنان و اینک کشور اسلامی سوریه دستخوش حملات گسترده رژیم غاصب اسرائیل قرار دارند. کشتار بی‌رحمانه غیرنظامیان و به خاک و خون کشیدن زنان، کودکان و افراد آسیب دیده از جنگ و ترور گسترده، ابعاد جدیدی از اهداف نامشروع آن در گسترش ناامنی را آشکار ساخته است.

رئیس جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: اینک وظیفه شرعی، حقوقی و انسانی ماست تا با همگرایی بیشتر و اتخاذ اقدامات عملی دقیق و فوری، مانع از ادامه آسیب بیشتر عزیزانمان در مناطق بحران‌زده شویم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه لازم است با تدبیر جمعی اعضا، فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی را به خدمت گرفته و تبعات منفی آنها را مدیریت کنند، پیشنهاد کرد نشست سران، دستور العمل لازم را برای استفاده مطلوب از فناوری‌های نوین در جهت ارتقای تاب‌آوری اقتصادهای کشورهای عضو صادر کند.

متن کامل سخنرانی رئیس جمهور در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری دی هشت به شرح زیر است؛

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای عبدالفتاح السیسی

 رئیس جمهوری عربی مصر؛

در آغاز از میزبانی شایسته‌ جناب‌عالی برای برگزاری یازدهمین نشست مهم سران دی هشت، تشکر می‌نمایم و مراتب خرسندی خود و هیات همراه را از حضور در کشور برادر مصر ابراز می‌دارم. همچنین از زحمات همکاران عزیزمان در کمیسیون دی هشت و از تلاش‌های دبیرکل محترم جناب آقای امام و همکاران ایشان در دبیرخانه نیز سپاسگزاری می‌نمایم.

بی‌شک جلوه‌های مهمی از تاریخ تمدن بشری در سرزمین مصر و در امتداد رود بزرگ نیل به وقوع پیوسته و همچنان زیبایی‌های تاریخی و مسحورکننده این دیار اسلامی، شاهکاری از تلفیق تمدن باستان و فرهنگ غنی اسلامی را به تصویر کشیده است. امیدوارم در دوره‌ی ریاست مصر بر سازمان دی‌- هشت، شاهد تعمیق دوستی و برادری میان اعضا و برداشتن گام‌های جدی در روند افزایش همکاری‌های چندجانبه برای رسیدن به‌ چشم‌اندازهای مد نظر در دی - هشت باشیم.

عالی‌جنابان؛

حضار گرامی؛

قبل از شروع بحث، در ارتباط با تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا و تغییرات رخ داده، مایلم اشاره نمایم؛ بیش از ۱۴ ماه است که منطقه غرب آسیا و بالاخص غزه و جنوب لبنان و اینک کشور اسلامی سوریه دستخوش حملات گسترده رژیم غاصب اسرائیل قرار دارند. کشتار بی‌رحمانه غیرنظامیان و به خاک و خون کشیدن زنان، کودکان و افراد آسیب دیده از جنگ و ترور گسترده، ابعاد جدیدی از اهداف نامشروع آن در گسترش ناامنی را آشکار ساخته است. و اینک وظیفه شرعی، حقوقی و انسانی ماست تا با همگرایی بیشتر و اتخاذ اقدامات عملی دقیق و فوری، مانع از ادامه آسیب بیشتر عزیزانمان در مناطق بحران‌زده شویم.

همکاران محترم،

جناب آقای دبیرکل،

اکنون اهمیت حفظ دوستی و ایجاد پیوندهای جدید از همکاری‌های چندجانبه میان کشورهای اسلامی بر مبنای توسعه و کسب منافع جمعی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. حرکت به سمت چندجانبه‌گرایی و ایجاد شبکه‌های هوشمند اقتصادی و تجاری میان کشورها، روندی درست و برگرفته از خواست اکثریت کشورهاست.

موضوع نشست امروز سران بسیار هوشمندانه انتخاب شده است. جوانان، بی‌تردید، سرمایه‌های ارزشمندی هستند که برنامه‌ریزی جهت شکوفایی ظرفیت‌های آنها، پر بازده‌ترین سرمایه‌گذاری در راستای منافع ملی و جمعی ماست. با توجه به رونق روزافزون حوزه‌های صنعتی و ورود به عرصه‌های جدید فناوری، لازم است در نحوه تدوین همکاری‌های پیش‌رو بازنگری‌ جدی صورت پذیرد. موضوعات دانش‌بنیان و حرکت در مسیر توسعه، عرصه‌ای است که جوان‌ها در آن پرچمدار هستند و کشورهای دی هشت با بهره‌مندی از توانمندی‌های گسترده انسانی و زیرساختی خود، می‌توانند جایگاه ممتازی را در فرآیند تلفیق صنعت و فناوری کسب نمایند.

جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز علاقه‌مندی برای تبادل تجربه و اشتراک‌گذاری دستاوردهای خود، از هرگونه ابتکار و پیشنهادی که به هم‌افزایی در عرصه‌های اقتصادی و زمینه‌سازی برای ورود جوانان به برنامه‌های توسعه محور، حمایت خواهد کرد.

همچنین آمادگی داریم برای حمایت جمعی از جوانان کارآفرین، اقدامات مشترکی در بستر دی هشت همچون ایجاد «بانک مشترک ایده و سرمایه دی هشت»، «ایجاد خانه‌ها و پارک‌های علم و فناوری مشترک»، «برگزاری تورها و نشست‌های علمی - فناوری»، «اختصاص فرصت‌های آموزشی و مطالعاتی، بورسیه‌های تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو»، «ارائه تسهیلات کارآفرینی برای جوانان»، «سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های کوچک و متوسط جهت حل مشکلات اشتغال جوانان» و نیز برگزاری نمایشگاه‌های دستاوردها و تولیدات دانش‌بنیان را با همکاری اعضا عملیاتی کنیم. شبکه‌ی انتقال فناوری دی هشت که دبیرخانه آن در پارک فن‌آوری پردیس در تهران قرار دارد، می‌تواند به پیشبرد برنامه‌های مشترک در حوزه جوانان کمک کند.

همکاران عزیز؛

حجم تجارت بین کشورهای عضو دی هشت با چشم‌انداز ۲۰۳۰ سازمان فاصله زیادی دارد. امیدواریم در دوره ریاست مصر بر سازمان، شاهد شتاب حجم تجارت بین اعضا باشیم. در این مسیر، تهاتر می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در افزایش حجم تجارت بین اعضا داشته باشد.

از سوی دیگر فاصله‌های جغرافیایی در محیط دی هشت، گویای اهمیت توسعه و مناسبات ترانزیتی برای رونق همکاری‌های اقتصادی و تجاری است. در کنار اهمیت راهبردی این موضوع، نگاه اعضا باید معطوف به حوزه‌هایی شود که در عین کمک به رشد و منافع پایدار جمعی، تاب‌آوری بیشتری در قبال شوک‌های احتمالی در آینده داشته باشیم. در این راستا لازم است با تدبیر جمعی اعضا، فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی را به خدمت گرفته و تبعات منفی آنها را مدیریت نماییم. به همین جهت پیشنهاد می‌نمایم، نشست سران، دستور العمل لازم را برای استفاده مطلوب از فناوری‌های نوین در جهت ارتقای تاب‌آوری اقتصادهای کشورهای عضو صادر نماید.

اولین نشست «کمیته دائمی ارتباطات و فناوری اطلاعات دی هشت» به زودی به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود و می‌توانیم با همکاری اعضا، کار بر روی این دستورالعمل را آغاز کنیم. به باور اینجانب شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های جدید از جمله هوش مصنوعی، زمینه‌های مناسب و نوینی را برای همکاری جوانان کشورهای اسلامی فراهم نموده است که ضمن حفظ ارزش‌های بومی و دینی گام‌های بلندی در مسیر توسعه و پیشرفت کشورها و جوامع خود بردارند.

جناب آقای رئیس؛

در پایان با ابراز امیدواری برای تعمیق مناسبات درون سازمانی، مطمئن هستم در دوره جدید و با مدیریت شایسته‌ی مصر، سازمان دی هشت در مسیر بالندگی گام‌های مهمی را برخواهد داشت.

بار دیگر از میزبانی دولت و ملت محترم جمهوری عربی مصر تشکر می‌نمایم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قضاوت نمایندگان هندبال چهارمحال و بختیاری در مسابقات لیگ برتر کشور
راهکاری برای بهبود متابولیسم و کنترل پیش‌دیابت در زنان
آمادگی و انسجام عملیاتی، کلید پاسخ سریع به حوادث است
مسجد حجازی اهواز، قدمگاه ۱۳۰ شهید گرانقدر
افتتاح چندین طرح به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر در سیستان وبلوچستان
افتتاح طرح‌های مخابراتی در امیدیه همزمان با دهه فجر+فیلم
اعزام بسیجیان سراب به مناطق عملیاتی جنوب کشور
رشد تولید و توسعه زیر ساخت‌ های کشاورزی نیشابور
پایان مسابقات کشتی خردسالان و نونهالان سمنان
نمایشگاه مستندنگاری« زندگی در جنگ»
همایش بانوان انقلاب در کوهدشت لرستان
عیدی کارکنان دولت ۱۰ میلیون تومان تعیین شد
اجرای پویش ایران همدل در خوزستان+فیلم
بانوی هنرمند محمدیه در نقش کارآفرین
برگزاری جشن انقلاب با حضور دانش آموزان مهابادی
افتتاح ۶۴۹ طرح شهری و دهیاری‌ در لرستان
چهار نشان طلا ارمغان دختران نونهال وزنه بردار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های کشور
پرواز قوی سپید در آسمان انزلی پس از شکست پرسپولیس
تبدیل گاز‌های مشعل به ۱۰۰ میلیون دلار سود در شرکت نفت و گاز مارون
توزیع بیش از ۲ هزار بسته‌های بهداشتی و تشک مواج میان بیماران مددجو در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
سارق باطری‌های خودرو با ۱۵ شاکی به زندان رفت
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)