• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۲۹۶۷۰
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی

۸۲ هزار پرونده به دادگاه‌های صلح استان تهران ارجاع شده است

رئیس کل دادگستری استان تهران از ارجاع ۸۲ هزار پرونده به دادگاه‌های صلح استان در دو ماه گذشته خبر داد و گفت: از این میزان، ۴۵ هزار پرونده مختومه شده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ علی القاصی مهر در بازدید از مجتمع قضایی دادگاه‌های صلح شهید باکری هدف از این اقدام را رصد و ارزیابی عملکرد دادگاه‌های صلح با انجام بازدید‌های میدانی بیان کرد.
وی در بدو حضور در این مجتمع قضایی، در واحد اجرای احکام حضور یافت و ضمن گفت‌و‌گو با کارکنان این بخش کیفیت و نحوه انجام امور مراجعان را مورد ارزیابی قرار داد و در عین حال خطاب به معاون فناوری اطلاعات و برنامه‌ریزی دادگستری ماموریت داد تا در اسرع وقت نسبت به رفع کمبود‌های این بخش اقدام کند. 
القاصی مهر همچنین در بازدید از شعب شورای حل اختلاف و دادگاه صلح این مجتمع، میزان وارده و میزان موجودی هر یک از شعب را مورد بررسی قرار داد و در همین راستا بر ضرورت استفاده از تجربیات و ظرفیت کارکنان شورای حل اختلاف برای ایجاد مصالحه در دعاوی تاکید کرد. 
وی از تخصصی سازی دادگاه‌های صلح در این استان خبر داد و افزود: با توجه به نیاز‌های موجود، مقرر شد تا شعب ویژه و تخصصی برای رسیدگی به برخی از دعاوی از جمله مسائل مربوط به شناسنامه و گواهی حصر وراثت اختصاص پیدا کند.
یکی از مراجعان در بازدید رئیس کل دادگستری استان تهران از مجتمع قضایی دادگاه‌های صلح مدعی شد که شخصی با طرح شکایت‌های پی در پی و درج مشخصات وی و ارائه نشانی و کد ملی اشتباه در هنگام ثبت شکایت، زندگی او را دچار اختلال کرده و او زمانی متوجه شکایت از خود می‌شود که در دادگاه محکوم شده است که آقای القاصی مهر دستور داد تا ادعای این فرد به‌طور ویژه مورد ارزیابی قرار گیرد و در صورت وجود سوءجریان با عوامل آن برخورد کیفری شود. 
رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین دستور داد تا در صورت اثبات ادعای یاد شده، به‌گونه‌ای تدبیر شود که از ثبت دادخواست‌های مشابه جلوگیری به‌عمل آید.

مصالحه ۶۱ درصدی در شهر تهران در ۱۰ ماهه امسال

رئیس کل دادگستری استان تهران آمار میزان مصالحه در ۱۰ ماهه امسال در شهر تهران را ۶۱ درصد ذکر کرد و گفت: در شهر تهران به جهت دسترسی راحت مراجعان، ۱۲ مجتمع قضایی دادگاه‌های صلح پیش‌بینی شده و حسب آمار واصله، میزان مصالحه در شهرستان‌های استان تهران در حدود ۵۷ درصد بوده است. 

رصد و ارزیابی عملکرد دادگاه‌های صلح با انجام بازدید‌های میدانی 

القاصی در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران هدف از انجام این بازدید و بازدید‌های مشابه را رصد و ارزیابی عملکرد دادگاه‌های صلح از بدو ایجاد تاکنون عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه دادگاه‌های صلح در سطح استان تهران از ابتدای آذر به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند؛ لذا آسیب‌شناسی عملکرد این دادگاه‌ها یک ضرورت است و بر همین اساس معاونان قضایی دادگستری کل استان تهران ماموریت پیدا کردند تا ضمن بازدید و رصد میدانی از نحوه فعالیت دادگاه‌های صلح نقاط قوت و ضعف در عملکرد این دادگاه‌ها را احصاء کنند. 

پیش‌بینی دو شعبه شورای حل اختلاف در معیت هر یک از دادگاه‌های صلح

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به پیش‌بینی دو شعبه شورای حل اختلاف در کنار هر یک از دادگاه‌های صلح برای تلاش در جهت صلح و سازش گفت: بر اساس بررسی‌های صورت‌گرفته از ابتدای آذر تاکنون پنج هزار و ۶۰۰ پرونده به این مجتمع قضایی ارجاع شده که در بدو امر با رضایت طرفین، پرونده به شعب شورای حل اختلاف برای برقراری صلح و سازش ارجاع می‌شود و در صورت سازش نکردن اصحاب دعوا، پرونده برای رسیدگی به دادگاه صلح ارجاع می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح دورت بگردم یزد من با محوریت علمی آموزشی
پایان هفته دوم لیگ برتر تفنگ و تپانچه بانوان
بومی سازی داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی
پخش زنده بسکتبال یورو لیگ و سریال «بازرس مورس» از قاب سیما
تأمین نهاده‌ها و تلاش برای حل کمبود سوخت کشاورزی
پیاده‌سازی ۳۵۰ ساعت صوتی از خاطرات شهدا در بردسکن
تاریخ جنگ تحمیلی؛ کتاب عزت و افتخار
عضویت ایران در هیئت مدیره کنوانسیون میناماتا در مورد جیوه
استقامت و وحدت کلمه، رمز پیروزی ملت ایران
امام جمعه شیراز: تنها راه پیشرفت، قدرتمند شدن کشور است
بسیج نیرو‌های کارگری و ده‌ها دستگاه ماشین آلات تخصصی خدمات شهری
عنوان سومی کشور از آن اسکیت بازان قمی
تصادف مرگبار خودرو با پل عابر در محور شاندیز-مشهد
ذات آمریکا و رژیم صهیونیستی قابل تغییر نیست
تولید باکیفیت و دانش همراه با تعهد، مسیر اقتدار ایران برابر دشمنان
اتحاد، انسجام و همبستگی رمز موفقیت امروز کشور
جهش علمی ایران حاصل امید و تلاش جوانان ایرانی
صرفه‌جویی و تغییر الگوی مصرف ، یکی از مصادیق حیاتی امر به معروف قلمداد می‌شود.
اجرای طرح نظارت ویژه بر کالا‌های سلامت‌محور در استان بوشهر 
تغییر از درون خود؛ منجر به آغاز تحول جامعه خواهد شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)