• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۳۳۹۳۹
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۱
اجتماعی » محیط زیست

نخستین نشست تخصصی هفته هوای پاک برگزار شد

در این نشست موانع و راهکار‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر از نگاه کارشناسان بررسی شد.

نخستین نشست تخصصی هفته هوای پاک برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نخستین نشست تخصصی در اولین روز از هفته هوای پاک امروز شنبه ۲۹ دی ماه با عنوان «توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و هوای پاک» در پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد.

نخستین نشست تخصصی در اولین روز از هفته هوای پاک امروز شنبه ۲۹ دی ماه با عنوان «توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و هوای پاک» در پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط‌زیست با حضور کارشناسان، صاحبنظران و نمایندگان دستگاه‌های دخیل در حوزه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برگزار شد.

مطابق پیش‌بینی‌ها میزان سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۴ در سطح دنیا از ۲ تریلیون دلار عبور کرد. این در حالیست که مطابق نظر اغلب کارشناسان حاضر در این نشست سرمایه گذاری در این حوزه با موانع جدی در کشور روبه‌رو است.

کرمان بیشترین میزان دریافت مجوز و احداث نیروگاه خورشیدی را در کشور دارد

زهرا یزدانی؛ سرپرست دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست در اولین روز از این نشست، اظهار کرد: در بین استان‌هایی که در آنها درخواست صدور مجوز تأسیس نیروگاه تجدیدپذیر به ما رسیده است، بیشترین استعلامات مربوط به هرمزگان، تهران، کرمان، فارس، خراسان جنوبی، اصفهان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان است که این استان‌ها پتانسیل تابشی بالایی دارند.

وی افزود: بیشترین احداث‌ها و مجوز‌های صادر شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست نیز مربوط به کرمان، اصفهان و فارس است.

سرپرست دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تسهیل‌گری در مسیر تجدیدپذیر‌ها گفت: در این راستا مصوبه‌ای مشترکی با وزارت نیرو داشتیم که طبق آن الزام متقاضی ساخت نیروگاه تجدیدپذیر در بحث آب توسط وزارت نیرو انجام بگیرد و دیگر نیازی به استعلام از سازمان در این خصوص نباشد چرا که خود وزارت نیرو متولی مسئله آب است. همچنین بر اساس این مصوبه، الزام ایجاد فضای سبز در محل زمینی که برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر درنظر گرفته شده نیز حذف شود چرا که خود این نیروگاه‌ها برای هوای پاک هستند. خوشبختانه این مصوبه در هیئت وزیران تصویب شده است.

یزدانی تأکید کرد: در بسیاری از موارد در ساتبا و فضای مجازی و رسانه می‌گویند که چرا محیط زیست در رابطه با تجدیدپذیر‌ها سختگیرانه برخورد می‌کند؛ این درحالی است که الزامات ما در مقایسه با سایر کشور‌ها بسیار سهل است. از طرفی در مجوزی که سازمان صادر می‌کند تمام موارد کارشناسی در نظر گرفته شده و این به معنای سختگیری نیست. سازمان نهایت همکاری را برای تسهیل صدور مجوز ارزیابی نیروگاه‌های تجدیدپذیر دارد.

وی افزود: درحال حاضر ساتبا برای ۱۱ هزار مگاوات مجوز تاسیس گرفته و باید برای احداث آنها اقدام کند. ساتبا اعلام کرده که قصد دارد این ظرفیت را به ۳۰ هزار مگاوات برساند که اگر مشکلات مربوط به زمین و... را حل کنند، در بخش صدور مجوز ما نهایت همکاری را خواهیم داشت.

سرپرست دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست درباره پسماند‌های ناشی از تجدیدپذیر‌ها گفت: نیروگاه‌های تجدیدپذیر هم در طول بهره‌برداری و هم در مرحله برچیدن مسائل محیط زیستی بسیاری دارند و موضوع پسماند حاصل از این محل‌ها بسیار مهم است، لذا بخش مهمی از کار کارشناسی ما در مرحله صدور مجوز مربوط به این مسئله است.

یزدانی در پاسخ به سوالی درباره تعدد آسمان‌خراش‌ها در تهران نیز گفت: در اینجا صدور مجوز با ما نیست البته در شورای مربوط سازمان حفاظت محیط زیست نیز نماینده دارد. به هر صورت این تعداد از ساختمان‌ها بلندمرتبه مسائلی را ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، در غرب تهران ساخت‌وساز‌ها کریدور باد را محدود کرده‌اند.

در این نشست همچنین آماری از میزان سرمایه‌گذاری GCF (صندوق اقلیم سبز) در کشور‌های دنیا برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ارایه شد که میزان آن تاکنون به رقمی نزدیک به ۱۶ بیلیون دلار رسیده است و نزدیک به یک میلیارد نفر در سطح جهان از مزایای آن به صورت مستقیم و غیرمستقیم بهره‌مند می‌شوند.

مطابق آمار‌های ارایه شده در این نشست، بیش از ۸۰ درصد از سرمایه گذاری‌ها در حوزه تامین برق در سطح جهان در حوزه انر/زی‌های تجدیدپذیر بوده است و این امیدواری‌ها را در خصوص توسعه این انرژی و میل کمتر به انرژی‌های فسیلی در جهان افزایش می‌دهد.

همچنین در نخستین نشست تخصصی هفته هوای پاک، احمد طاهری، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار کرد: بدون شک، بازار کربن می‌تواند انگیزه‌ای برای توسعه تجدیدپذیر‌ها باشد و راه‌اندازی آن در کشور کمک زیادی به کاهش انتشار آلاینگی می‌کند.

وی درباره تخصیص بخشی از عوارض آلایندگی برای هزینه شدن در ارتقا شرایط محیط زیست کشور گفت: سازمان حفاظت محیط زیست هر ساله این پیشنهاد را به مجلس شورای اسلامی می‌برد، اما تاکنون نتیجه‌ای نداشته است. امسال نیز قوی‌تر از سال‌های گذشته به مجلس پیشنهاد دادیم که حداقل ۳۰ درصد عوارض آالاینگی به سازمان برسد و در جایی که باید هزینه شود، اما متأسفانه در گام اول، مجلس بازهم با پیشنهاد ما مخالفت کرد، اما همچنان پیگیر موضوع هستیم.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم تأکید کرد: عوارض آلایندگی به واسطه یک عارضه محیط زیستی دریافت شده و بودجه‌ای برای شهرداری‌ها یا منبع درآمدی برای مدیریت شهری نیست و باید در محل رفع همان عارضه محیط زیستی هزینه شود.

طاهری بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر در کشور این نگاه که رفتن به سمت تجدیدپذیر‌ها باعث صرفه‌جویی در انرژی‌های فسیلی می‌شود، شکل گرفته و خود وزارت نفت برای برقی‌سازی یا توسعه تجدیدپذیر‌ها پیشنهاد می‌دهد.

بازار کربن سیستمی است که در آن مجوز‌های انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، مانند دی‌اکسید کربن، خرید و فروش می‌شوند؛ در این سیستم، دولت‌ها یا نهاد‌های نظارتی سقفی برای میزان کل انتشار تعیین می‌کنند و مجوز‌هایی را به صنایع و نهاد‌ها اختصاص می‌دهند.

شرکت‌هایی که انتشارشان کمتر از سهمیه تعیین شده است، می‌توانند مازاد مجوز‌های خود را به شرکت‌هایی که نیاز به انتشار بیشتر دارند، بفروشند! این مکانیزم با تعیین قیمت برای کربن، صنایع را تشویق می‌کند تا با سرمایه‌گذاری در فناوری‌های پاک و کاهش انتشار، هزینه‌های خود را کاهش دهند و به کاهش کلی گاز‌های گلخانه‌ای کمک کنند.

کارشناسان حاضر در این نشست همچنین ارایه تسهیلات توسط صندوق ملی محیط زیست را یکی از راه حل برای افزایش میزان مشارکت برای سرمایه‌گذاری در این حوزه خواندند و بر افزایش هماهنگی بین دستگاه‌های متولی انرژی در کشور تاکید کردند.

در پایان این نشست جلیل بادام فیروز، رییس پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز بیان داشت: ۵ برنامه تخصصی از جمله همایش اصلی در روز دوشنبه از جمله برنامه‌های ما در این هفته است که امیدواریم در انتها بتواند راه حل علمی و کارشناسی برای حل مساله آلودگی هوا برای مدیران و سیاستگذاران کشور فراهم کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتقاد نخست‌وزیر اسلواکی از عملکرد سازمان ملل در قبال حمله آمریکا به ایران
راه اندازی میز خدمت تا ایستگاه مشاوره
موج مجازی با نام «خلیج همیشه فارس» در سایه بیانات رهبری
هیچ شناور متخاصمی وارد خلیج فارس نخواهد شد
امنیت مراودات با دنیا را در خلیج فارس ایجاد می‌کنیم
سازمان ملل: هزینه جنگ علیه ایران برابر با کمک به حدود ۹۰ میلیون نفر است
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت خوب بازار در شرایط جنگ
دستگیری سارق حرفه ای در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)