• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۰۹۴۵
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۵
اقتصادی » بازاروتجارت
شکست حدنصاب ترانزیت کالا از ایران؛

ظرفیت‌های کشور برای توسعه حمل و نقل کالا

ترانزیت خارجی کالا از مسیر ایران در سال ۱۴۰۳ به ۲۱ میلیون و ۹۱۳ هزار تن کالا رسید در مقایسه با سال قبل از آن ۲۲ و نیم درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛ برنامه میز اقتصاد شبکه خبر، شکسته شدن حدنصاب ترانزیت کالا از ایران را با حضور مدیر کل پشتیبانی و لجستیک سازمان توسعه تجارت، معاون دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و سایر کارشناسان در حوزه تجارت و حمل و نقل کالا بررسی کرد.

سید محمدعلی امامی، مدیر کل پشتیبانی و لجستیک سازمان توسعه تجارت گفت: زیرساخت‌های حمل و نقل و حضور در کریدارهای بین‌المللی یکی از جدی‌ترین بحث‌های موجود در حمل و نقل بین المللی کالا است.
کشورهای همسایه نیز به دنبال جذب بار بین المللی برای درآمد در حوزه حمل و نقل هستند. 
وی افزود: ما باید به دنبال هماهنگی در توسعه حمل و نقل و زیرساخت‌های آن در مبدا و مقصد باشیم. برای رسیدن به این هدف در برنامه هفتم توسعه ستاد ترانزیت در نظر گرفته شده که دبیرخانه آن در وزارت راه و شهرسازی است و ریاست آن به عهده ریاست جمهوری یا معاون اول رئیس جمهور است. با پیگیری و برگزاری ست‌های این ستاد می‌توان به هماهنگی مورد نظر رسید. به دلیل اختلافاتی که در مرزها و گمرک‌های مرزی در اجرای عملیات حمل و نقل بین المللی وجود دارد، ایفای نقش مطلوب در حوزه حمل و نقل بین المللی سخت خواهد بود. تضاد سازمان‌های مختلف در حوزه پایانه‌های مرزی باعث ایجاد مشکلات در تسهیل فرایند ترانزیت شده است. معطلی ناوگان حمل و نقل برآیند این مشکلات است. 

حمید محمدی ، معاون دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره سابقه شکست نصاب ترانزیت گفت: این برای دومین سال پیاپی است که حد نصاب ترانزیت شکسته می‌شود. 
وی ادامه داد: در سال گذشته نیز ترانزیت جاده‌ای ۱۴.۷۵ میلیون تن بود و امسال نیز در بخش جاده‌ای به ۱۸.۵ نیم میلیون تن رسید که ۲۵ درصد از هدفگذاری حمل و نقل جاده‌ای که در برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده است (۱۶ میلیون تن)با افزایش روبرو بوده است. 

وی درباره برنامه وززارت راه و شهرسازی در زمنیه ترانزیت افزود: برنامه وزارت راه و شهرسازی فعال‌سازی دیپلماسی حمل و نقل با کشورهای همسایه بوده است. جلسات کمیته‌های مشترک با کشورهای همسایه مانند ترکمنستان که با کاهش عوارض میان دو طرف همراه بوده همچنین با کشور ازبکستان عوارض دو طرف که ۴۰۰ دلار بود ، فعلاً به صورت یک ساله حذف شده است. 

سید روح الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعهت جارت خانه صمت در این برنامه گفت: ما به دلیل تعدد همسایگانی که داریم و کشورهای همسایه همسایه‌های ما که محصور در خشکی هستند، از موقعیت ترانزیتی یژه‌ای برخوردار هستیم.
این مزیت باعث شده کشورهای همسایه رغبت داشته باشند برای عبور کالاهای خود از مرزهای ایران استفاده کنند. مثلاً استفاده کشور عراق برای ترانزیت مشتقات نفتی ترکمنستان برای ترانزیت مشتقات پتروشیمی و ، عبور غلات روسیه ، تنها برخی از ظرفیت‌های ترانزیتی ایران برای کشورهای همسایه بوده است.

علیرضا چشم جهان، کارشناس حوزه حمل و نقل درباره لزوم بهره بردای از فرصت های ترانزیتی گفت: کشور ما در طول چند سال اخیر فرصت‌های زیادی را برای افزایش مقدار کالای عبوری از کشور داشته است. اما رجوع به آمار نشان می‌دهد که روسیه فقط یک درصد از حمل و نقل کالای تجاری خود را از طریق ایران انجام می‌دهد. یا کشور هند که از شرکای تجاری ما در حوزه کوریدور شمال جنوب است، ارتباط دریایی مستقیم میان بنادر هند و بنادر روسیه را برقرار کرده است و در عمل این کالاها از مسیر ایران عبور نمی‌کنند.

چشم جهان افزود: یکی از فرصت‌های حمل و نقل برای کشور حمل و نقل غرب به شرق با محوریت بندر چابهار است که پیشرفت این پروژه چندان قابل توجه نبوده است. اقداماتی که ما باید انجام دهیم در دو بخش قابل بررسی است. اول اینکه، تکمیل اط ضعف در شبکه‌های سخت‌افزاری مانند اتصال راه آهن چابهار و تکمیل مسیرهای مفقوده در این مسیر که باعث کم شدن سرعت ناوگان جاده‌ای و ناوگان ریلی شده است. دومین اقدام، ایجاد ستاد مشترک برای رصد کردن فعالیت رقبای ما در مسیرهای اطراف کشور و رصد این اتفاقات برای افزایش رقابت پذیری با این کشورها است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دوطرح از دانشگاه صنعتی برگزیده در رویداد ملی ارزش مس
۷۰ طرح کلان کشاورزی آذربایجان‌غربی آماده جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی 
تأکید بر اهمیت صیانت از بنا‌های تاریخی و باستانی کشور
تعیین تکلیف ۲۷ هزار ردیف کالا به ارزش ۱۳ هزار میلیارد تومان در انبار‌های اموال تملیکی و گمرکات
نان کامل بخورید تا چاق نشوید
تولید دستگاه برای استخراج DNA یا همان ژنوم
پیش بینی تولید بیش از ۲۱ هزار تن آبزیان در آذربایجان‌غربی
لغو جنگ‌های شبانه و کنسرت‌ها با هدف پیشگیری از شیوع آنفلوانزا
رفع توقیف بیش از ۲۰۰ هزار خودرو در تابستان امسال
مروری بر چند مستند و فیلم از قاب تلویزیون
مهار آتش‌ سوزی ۲ مجتمع مسکونی در مشهد
کتاب «روان‌درمانی معنوی» روانه بازار نشر شد
تشخیص ۹۰ درصدی بیماری‌های ژنتیکی با یک محصول ایران ساخت
برگزاری جلسه ویژه مدیریت بحران در پی هشدار سطح قرمز هواشناسی
نگاهی به نقش پژوهش در تولیدات رسانه ای
تخصیص ارز ثبت سفارش‌های زیر ۱۰۰ هزار دلار در تالار دوم
صدور گواهی انحصار وراثت، غیرحضوری و خودکار شد
مردم ۵۰ درصد از هزینه‌های سلامت را از جیب پرداخت میکنند
شناسایی هزارو ۲۸۰ ساخت و ساز غیرمجاز در پایتخت
مرگ نصاب جوان دستگاه اسپیلت بر اثر سقوط از ساختمان ۶ طبقه در لاهیجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)