• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۹۷۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۴
آذربایجان غربی » اقتصادی

رویکرد معلم‌محور در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس

معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت:رویکرد اساسی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس، معلم‌محوری است و معلمان به عنوان کاربران اصلی طرح ملی نماد، نقش خط مقدم را در رصد و پایش آسیب‌ها در کلاس‌های درس ایفا می‌کنند.

رویکرد معلم‌محور در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،در جلسه تیم پروژه مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان در شهرستان خوی، دکتر احمد محمودزاده، معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: رویکرد اساسی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس، معلم‌محوری است و معلمان به عنوان کاربران اصلی طرح ملی نماد، نقش خط مقدم را در رصد و پایش آسیب‌ها در کلاس‌های درس ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به توجه ویژه دولت چهاردهم به آموزش و پرورش افزود: مسائل این حوزه به صورت ویژه و غالباً با حضور مستقیم ریاست محترم جمهور بررسی می‌شود و نگاه دولت به آموزش و پرورش نگاهی راهبردی و ویژه است.

محمودزاده تهیه اطلس آسیب‌های اجتماعی مدارس بر حسب مناطق و جانمایی آن در مدارس را ضروری دانست و تصریح کرد: با طبقه‌بندی فراوانی آسیب‌ها می‌توان مداخلات هدفمند و پیشگیرانه را طراحی و اجرا کرد.

معاون وزیر همچنین بر ضرورت بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های آموزش و پرورش، طراحی برنامه‌های تعاملی با نهادها، توسعه مشارکت‌های مردمی و خیّری در حوزه نماد و ارائه آموزش‌های رشدمدار برای ارتقای تاب‌آوری خانواده‌ها و دانش‌آموزان تأکید کرد.

دکتر عادل نجف‌زاده، نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی، نیز با بیان اینکه توجه به اهداف طرح ملی نماد بسیار حائز اهمیت است، گفت: اگر بخواهیم کشوری عزتمند داشته باشیم، باید آموزش و پرورش در جایگاه عزتمندی قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه علت اصلی توسعه زیرساختی کشور‌های پیشرفته، توجه به آموزش و پرورش بوده است، افزود: امروز دنیا می‌داند که سرمایه‌گذاری اصلی باید در حوزه آموزش انجام شود و ما نیز باید برای ارتقای زیرساخت‌های آموزش و پرورش هزینه کنیم.
نماینده مردم خوی و چایپاره نقش اقتصاد و معیشت خانواده‌ها را در شکل‌گیری آسیب‌های اجتماعی بسیار اساسی دانست و تصریح کرد: بدون تقویت بنیان‌های اقتصادی خانواده‌ها، نمی‌توان انتظار ریشه‌کن شدن آسیب‌های اجتماعی را داشت.

نجف‌زاده همچنین تنوع‌بخشی به فعالیت‌های فرهنگی در مدارس را عاملی موثر برای نجات فرزندان از تنهایی و افسردگی دانست و بر لزوم بازتولید فرهنگی در زمان، مکان و شرایط مناسب تاکید کرد.

در این نشست غلامحسین آزاد، فرماندار خوی نیز با اشاره به اهمیت نقش آموزش و پرورش در مقابله با آسیب‌های اجتماعی گفت: امروز حمایت از آموزش و پرورش تنها وظیفه یک نهاد نیست، بلکه نیازمند هم‌افزایی و مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی، نهاد‌های حمایتی و مجموعه‌های مردمی است.
وی با تاکید بر اهمیت اجرای طرح ملی نماد در شهرستان خوی افزود: انتخاب خوی به عنوان پایلوت استانی در اجرای این طرح، فرصتی ارزشمند برای تقویت زیرساخت‌های اجتماعی و فرهنگی است که باید با تمام توان از آن حمایت شود.

فرماندار خوی همچنین تصریح کرد: مقابله با آسیب‌های اجتماعی بدون اقدام پیشگیرانه و همراهی خانواده‌ها و مدارس امکان‌پذیر نیست و فرمانداری آماده هرگونه همکاری و پشتیبانی در اجرای طرح‌های پیشگیرانه در سطح شهرستان است.

در بخش پایانی جلسه، دکتر علی‌اکبر صمیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش در تحقق شعار سال و توسعه کشور، گفت: بهترین و والاترین محل تحقق شعار سال، آموزش و پرورش است و تمامی زیرساخت‌های توسعه از این مسیر می‌گذرد.

وی با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب در زمینه آسیب‌های اجتماعی افزود: واقعیت انکارناپذیر تهاجم فرهنگی امروز مشهود است و آموزش و پرورش باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های اجتماعی، در این زمینه نقش فعال ایفا کند.

صمیمی انتخاب شهرستان خوی به عنوان پایلوت منطقه‌ای استان در اجرای برنامه ملی نماد را یک فرصت بی‌نظیر دانست و تصریح کرد: این امر مسئولیت ما در پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی را دوچندان می‌کند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خاطرنشان کرد: در دولت چهاردهم با دستور کار قرار دادن کیفیت‌بخشی آموزشی، اصلاح ساختار و ایجاد زیرساخت‌های لازم، نگاه ویژه‌ای به آموزش و پرورش شده است و این فرصتی ارزشمند برای توسعه این حوزه حیاتی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)