پخش زنده
امروز: -
چهارمین مجمع عمومی آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، چهارمین مجمع عمومی آمبودزمان های کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی آغاز به کار کرد. این مجمع دو روزه و با حضور ۶۰ میهمان خارجی برگزار شده است.
بیش از ۱۰ کشور در سطح وزیر و بقیه در سطح معاون وزیر شرکت خواهند کرد. دانستن، خدمت به عموم مردم، شنیدن شکایت مرتبط با عملکرد خدمات عمومی و در جای مناسب برداشتن گامهایی در جهت جبران خسارت نتایج حاصل از یک عمل خاص یا غفلت و سهل انگاری مجریان خدمات عمومی در نهادهای دولتی در یک جامعه انسانی از اهداف مشترک آمبودزمانها است.
پاسخگویی فراگیر، حکمرانی عادلانه و همگرایی امت اسلامی، شعار چهارمین مجمع آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است.آمبودزمان، حلقه ارتباطی میان مردم و حکومت است و نقش میانجی گری و داوری دارد و منافع مردم و دولت را سازش میدهد.
احمد رحمانیان رئیس ستاد برگزاری چهارمین مجمع عمومی آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با اشاره به اینکه آمبودزمان از ضعیف در مقابل قدرتمند حمایت میکند گفت: توسعه فراگیر بازرسی و نظارت از طریق آمبودزمان در دو مرحله صورت گرفته است و مرحله اول مربوط به سوء مدیریت در فرایندهای اداری و مرحله دوم نظارت، شامل موارد مربوط به نقض حقوق شهروندی میشود.
رئیس ستاد برگزاری چهارمین مجمع عمومی آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی افزود: آمبودزمان نهادی برای افزایش شفافیت، پاسخگویی و مسئولیت پذیری در مدیریت عمومی کشورها است و دسترسی شهروندان را به عدالت تسهیل میکند.
رحمانیان گفت: آمبودزمان، یکی از ابزارهای کلیدی نظارت بر عملکرد دولتها و حاکمیتها است و به سیاستهای عادلانه و منطبق با قانون آنها کمک میکند.
وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور تمهیداتی را برای میزبانی مناسب این اجلاس اندیشیده است و در این زمینه ستاد برگزاری چهارمین اجلاس تشکیل شده است و شش کمیته تخصصی مسئولیت برنامه ریزی و اجرای این رویداد را بر عهده دارند.
رئیس ستاد برگزاری چهارمین مجمع عمومی آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به کمیته امور بین الملل و تشریفات اشاره کرد و گفت: این کمیته وظیفه هماهنگیهای دیپلماتیک دعوت از میهمانان خارجی، تنظیم شیوه نامههای رسمی و ارتباط با سفارتخانهها را بر عهده دارد.
رحمانیان افزود: کمیته پشتیبانی و تدارکات وظیفه تامین و پشتیبانی نیازهای اجرایی، محل برگزاری، پذیرایی و اقامت میهمانان و مسائل مربوط به پدافند غیر عامل را بر عهده دارد.
وی گفت: کمیته علمی و پژوهشی به عنوان بازوی پژوهشی سازمان تدوین محورهای علمی اجلاس، تهیه گزارشها و مجلدات پژوهشی و تنظیم مستندات علمی را بر عهده دارد و کمیته حفاظت و اطلاعات، تأمین امنیت اجلاس و هماهنگیهای حفاظتی با نهادهای امنیتی را عهده دار است.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور درباره اهداف این اجلاس افزود: به موجب اصل ۱۷۴ قانون اساسی دو وظیفه مهم یعنی نظارت بر اجرای صحیح مقررات و حسن جریان امور برعهده سازمان بازرسی سازمان کل کشور است و در دل این دو وظیفه یک وظیفه مهم دیگری وجود دارد که آن وظیفه آمبودزمانی سازمان است.
رحمانیان گفت: بر مبنای ماده واحده قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی، برخی از سازمانها و مجامع بینالمللی، سازمان بازرسی کل کشور به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در دو نهاد مهم آمبودزمانی یعنی انجمن آمبودزمانی آسیایی و موسسه آمبودزمانی بین المللی از ابتدای دهه ۷۰ عضو شد.
وی افزود: وظیفه آمبودزمان بررسی و تحقیق درباره گزارشات و شکایات مردمی واصله است و در وهله نخست اقدامات فرا قانونی و خارج از قانون جزو وظایف محوله دستگاهها است و در وهله دوم به شکایت شهروندان درباره عملکرد ناصحیح دستگاههای حاکمیتی و اجرایی در انجام وظایف و قوانین مربوطه رسیدگی میکند.
رئیس ستاد برگزاری چهارمین مجمع عمومی آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی حمایت از حقوق آزادیهای شهروندان و در نهایت پیگیری جبران خسارت وارده به شهروندان که در اثر اقدامات مغایر قانون دستگاه حاکمیتی ایجاد شده است، از دیگر ویژگیهای آمبودزمان بیان کرد و گفت: آمبودزمان یک نهاد واسطه میان دولت و شهروندان است که با بررسی شکایات و در نهایت ارائه توصیههای اصلاحی به بهبود کیفیت حکمرانی کمک میکند.
رحمانیان گفت: ضمانت اجرای آمبودزمان در سایر کشورها افکار عمومی و فشاری است که رسانهها وارد میکنند.
وی افزود:، اما آمبودزمان جمهوری اسلامی علاوه بر ضمانت اجرای افکار عمومی یک تفاوت متمایز و برجستهای با سایر آمبودزمانها دارد و آن ضمانت اجرای کیفری است.
رئیس ستاد برگزاری چهارمین مجمع عمومی آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: گزارشات سازمان بازرسی کل کشور که منتهی به پیشنهاد میشود باید بر اساس ماده ۱۰ قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور ظرف ده روز به مرحله اجرا برسد و اگر اجرا نشود، در ماده ۸ قانون سازمان بازرسی کل کشور ضمانت اجرای کیفری پیش بینی شده است.
رحمانیان افزود: آمبودزمان نقش تعدیل کننده در میان دستگاههای حاکمیتی و اجرایی شهروندان را بر عهده دارد.وی گفت: آمبودزمانها برخلاف تفاوتهایی که با یکدیگر دارند، اما در یک هدف مشترک هستند و آن هدف در مرحله نخست خدمت به مردم و حمایت از ضعفا و در مرحله دوم شنیدن شکایات مرتبط با عملکرد حوزههای عمومی یا به عبارتی شکایتی که مردم از دستگاههای که خدمات رسانی عمومی میکنند و در مرحله سوم پیگیری جبران خسارت آنها است.