• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۲۵۹۲
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۹
اقتصادی » آب و انرژی
در میز اقتصاد بررسی شد؛

روزانه ۴۰۰ هزار لیتر بنزین در ایران تبخیر می شود

رئیس هیئت مدیره شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت گفت: متاسفانه امروز ما در مسیر عرضه و تولید، هدر رفت انرژی داریم به طوری که روزانه ۴۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور تبخیر می شود.

روزانه ۴۰۰ هزار لیتر بنزین در ایران تبخیر می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در برنامه میز اقتصاد امروز به موضوع ضرورت تشکیل سازمان بهینه سازی و مدیریت انرژی با حضور برات قبادیان رئیس هیئت مدیره شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، حامد صاحب کارشناس انرژی و مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس پرداخته شد.

در ابتدای این برنامه برات قبادیان رئیس هیئت مدیره شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت گفت: دولت مکلف شده این سازمان تشکیل شود به نظر من چرا که این دولت تشکیل نشد به علت تغییر دولت بود، در نیمه دوم سال گذشته بحث جدی برای تشکیل این سازمان آغاز شد، اساس نامه این موضوع تدوین شد مجلس و کارشناسان ایراداتی از این اساس نامه گرفته‌اند.

وی افزود: وزارتخانه‌های مربوطه در این کارگروه مانند نفت، نیرو  اعضای این کارگروه هستند، این سازمان زیر نظر رئیس جمهور باید باشد، منهتی چندین ایراد از این سازمان گرفته شده است.

رئيس هیئت مدیره شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: متاسفانه امروز ما در مسیر عرضه و تولید هدررفت انرژی داریم، وقتی ۴۰۰ هزار لیتر بنزین تبخیر داریم دیگر بحث مصرف نیست اگر سازمان بهینه سازی می‌خواهد تشکیل شود باید کل زنجیره را تشکیل دهد، علت اصلی تشکیل نشدن این سازمان به نظر من اختلاف نظر است، به نظر من این اساس نامه دیر یا زود در دولت تشکیل می‌شود.

قبادیان بیان کرد: ترازنامه انرژی کشور از سالیان سال در ۱۴۰۱ بیرون آمده و امروز بعد از سه سال هیچ اطلاعات دقیقی از انرژی نداریم، تشکیل این سازمان، پاسخی به ناترازی‌های انرژی در کشور است و می‌تواند محور تصمیم‌گیری جامع در حوزه انرژی کشور باشد. این سازمان با تمرکز یکپارچه، از پراکندگی و چندگانگی متولیان جلوگیری خواهد کرد و با ساختار دقیق و مدیریت قوی، حتی مشکلاتی، چون قاچاق سوخت را نیز می‌توان برطرف کرد.

وی ادامه داد: تشکیل این سازمان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و هرچه زودتر محقق شود، به نفع کشور خواهد بود. امیدواریم در نمایشگاه سال آینده، این سازمان با ساختار کامل و رسمی حضور یابد.

رئیس هیئت مدیره شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت تصریح کرد: ما نه‌تنها مشکل کمبود سوخت نداریم، بلکه مشکل اصلی، نحوه نادرست مصرف آن است. ارتقای بهره‌وری، کاهش تلفات و اصلاح الگوی مصرف، راهکار‌هایی هستند که این سازمان می‌تواند در قالب برنامه‌ریزی دقیق دنبال کند.

امروز بحث تجدیدپذیر‌ها یکی از مسائل مهم است که من در دهه ۸۰ این سازمان را تشکیل دادم، چون همچین روزی را می‌دیدم، ما از خورشید می‌توانیم برق کل خاورمیانه را تأمین کنیم.

در ادامه حامد صاحب هنر کارشناس انرژی گفت: ناترازی انرژی ما در حوزه مدیریت ناترازی است، متاسفانه مدیریت بر این باور است که با بالابردن قیمت می‌توانند انرژی را کنترل کنند که این طور نیست.

وی افزود: ما کمبود انرژی نداریم ولی شدت انرژی ما به شدت بالا است میزان مصرف و تولید انرژی در کشور یکسان است ولی این میزان می‌تواند سرمایه‌گذاری برای کشور شود، قیمت یک بال حکمرانی است، امروز شکاف قیمتی در کشور ما بالا است ما باید با رویکرد تشویقی برخورد کنیم.

صاحب هنر تصریح کرد: سیستم جامع مدیریت انرژی در این طرح باید جامع و متصل شوند، به طور کلی حدود ۹و نیم میلیون بشکه نفت تولید انرژی داریم که دو میلیون پرت دو میلیون صادر و ۵ میلیون مصرف می‌کنیم.

وی درباره یارانه پنهان انرژی گفت: یارانه پنهان در کشور وجود دارد که باید به درستی مدیریت شود. می‌توان انرژی‌ای که بخش قابل توجهی از آن تلف می‌شود را به ارز و ثروت تبدیل کرد و در نهایت به افزایش قدرت خرید مردم کمک کرد.

صاحب‌هنر افزود: در حوزه گاز، اختلاف زیادی بین دهک‌های مختلف وجود ندارد و الزاما دهک‌های پایین، کم‌مصرف نیستند. اما درباره بنزین، ناعدالتی به وضوح دیده می‌شود. حدود ۷۰ درصد از مصرف گاز در سه پله‌کان اول انجام می‌شود، در حالی که پله‌های ۸ تا ۱۲ مجموعاً تنها ۵ درصد مصرف گاز خانگی را به خود اختصاص داده‌اند.

وی در ادامه تصریح کرد: برای کنترل مصرف انرژی، هدف نباید تنها تغییر قیمت‌ها باشد، بلکه باید ناترازی انرژی کاهش یابد. برای این کار باید راهکار‌های تشویقی به مصرف‌کنندگان معرفی شود.

همچنین در ادامه این برنامه مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس در ارتباط تلفنی گفت: باتوجه به اهمیت مصرف انرژی در کشور مجلس این سازمان را در قانون برنامه هفتم تدوین کرد، ولی متاسفانه امروز با مقاومت‌های زیادی در برخی از نهاد‌ها مواجه هستیم، وزارت نیرو و نفت دغدغه اصلی شان تولید انرژی است ولی در بخش مصرف بایک رها شدگی مواجه هستیم.

وی ادامه داد: ما جلسات مختلفی تا امروز داشته‌ایم واقعیت این است که باید یک سازمانی در حکمرانی انرژی در کشور داشته باشیم، اگر آنچه مدنظر قانون گذار است اتفاق نیفتد از دستگاه‌های نظارتی استفاده می‌کنیم.

با خورشید در ایران می توانیم برق خاورمیانه را تأمین کنیم

رئیس هیئت مدیره شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت بحث تجدیدپذیرها را مهم خواند و گفت: کشورمان با داشتن سرمایه تجدیدپذیرها و خورشید مناسب می تواند برق خاورمیانه را تأمین کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)