• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۸۵۷۹
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۵
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

نحوه تسویه بدهی بابک زنجانی مشخص شد

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بابک زنجانی بدهی خود را از طریق فروش نیکل‌های موجود در صندوق بانک مرکزی تسویه خواهد کرد.

نحوه تسویه بدهی بابک زنجانی مشخص شد

به گزارش خبرگزاری صداو سیما، رئیس کل بانک مرکزی امروز در حاشیه مراسم عرضه اوراق مرابحه صکوک ارزی یک شرکت معدنی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در جمع خبرنگاران درباره انتقادها از طولانی شدن صف وام ازدواج گفت: در حال بررسی طرحی با مجلس هستیم که برای وام ازدواج مشابه کارت رفاهی مبتنی بر اوراق گام که در یکی از بانک‌ها در حال‌اجراست؛ در کنار گزینه نقدی، جوانان بتوانند از کارت رفاهی برای خرید کالای ایرانی به منظور تهیه جهیزیه استفاده کنند.

محمدرضا فرزین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرخ سود کارت‌های خرید ازدواج چقدر خواهد بود؟ تصریح کرد: این یک گزینه است و در حال فکر روی آن هستیم؛ جوانان می‌توانند به عنوان یک گزینه از فروشگاه‌های مدنظر کالای ایرانی با نرخ سود بسیار پایین خریداری کنند.

ضرورت تخصصی شدن بانک‌ها

رئیس کل بانک مرکزی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر ضرورت تخصصی شدن بانک‌ها و اینکه یک بانک تخصصی در حالی ۳،۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۳ اعطا کرده که فقط ۴۴۰ میلیارد تومان وام در حوزه مسکن محرومان و ایثارگران پرداخت کرده است، گفت: متأسفانه این موضوع درست است و همین مسئله است که بار‌ها گفتم باید به سمت تخصصی شدن بانک‌ها حرکت کنیم.

محمدرضا فرزین افزود: برای مثال اگر قرار است وام ازدواج اعطا شود این کار را باید فقط چند بانک انجام دهد و نمی‌توان تکلیف کرد که همه بانک‌ها در صورت تخصصی شدن همه نوع تسهیلات را ارائه دهند؛ به عبارت دیگر بانک‌های تخصصی مکلف خواهند شد تا در حوزه‌های تخصصی خود تسهیلات را ارائه دهند.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: با این حال، تسهیلاتی مانند ازدواج و فرزندآوری از آنجا که به شبکه بانکی کشور تکلیف می‌شوند، بانک‌ها نیز مکلف هستند اعطای تسهیلات در نظام بانکی را انجام دهند و بانک مرکزی از نظر قانونی مکلف است که این سهمیه را میان همه بانک‌ها تقسیم کند.

محمدرضا فرزین خاطرنشان کرد: باید اشاره داشت که موضوع تخصصی شدن بانک‌ها جزو قانون برنامه هفتم توسعه است و ما مکلف به اجرایی و عملیاتی کردن آن هستیم. هم اکنون در تلاش برای تدوین اساسنامه‌های آن هستیم و تلاش می‌کنیم موضوع تخصصی شدن بانک‌ها عملیاتی شود؛ برای مثال اگر قرار باشد وام ازدواجی پرداخت شود باید بانک تخصصی در این حوزه آن را انجام دهد.

جزئیات پیش فروش ارز

رئیس کل بانک مرکزی درباره وضع پیش فروش ارز نیز گفت: بانک مرکزی، چند پروژه در رابطه با موضوع ارزی در دستور کار خود دارد. امروز نیز در مجلس شورای اسلامی، موضوع شورای عالی تأمین مالی مطرح شد که قانون آن نیز تصویب شده و ریاست آن نیز با وزارت امور اقتصادی و دارایی است و بانک مرکزی هم عضو آن است. در این شورا ابزار‌های متفاوتی برای موضوع تأمین مالی پیش‌بینی شده و تمام تلاش بانک مرکزی این است که سبد ابزار‌های تأمین مالی متنوع شود.

محمدرضا فرزین ادامه داد: مرکز مبادله ارز و طلای ایران از زمانی که کار خود را آغاز کرد، از آنجا که بانک مرکزی سیاست‌گذار است، دیگر وارد موضوع عملیات ارزی نمی‌شود و این موضوع به مرکز مبادله سپرده شده است که هم در حوزه طلا و هم در حوزه ارزی فعالیت می‌کند.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در رابطه با موضوع ارز، چندین روش از سال گذشته در حال تکمیل است که یک مورد آن بحث اوراق سلف ارزی است که ابزاری متداول در همه کشور‌های جهان است و قصد داریم این بازار را در ایران راه‌اندازی کنیم و اقدامات لازم برای تحقق آن در حال انجام است. با این حال، به دلیل وجود برخی مشکلات در زمینه به روز رسانی سامانه‌ها کمی با تأخیر رو‌به‌رو شده است، اما این کار عملیاتی خواهد شد.

محمدرضا فرزین خاطرنشان کرد: موضوعات دیگر که در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد، بحث پیش فروش ارز است و به طوری خواهد بود تا در عمل روشی برای تأمین مالی باشد و موضوع دیگر، مسئله فروش اوراق است که جزئیات آن در جلسه امروز اعلام شد و تا دو میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه پیش فروش ارز به گونه‌ای است که در درون آن تأمین ارز باشد، درباره اینکه آیا پیش فروش ارز شامل عموم‌مردم هم می‌شود؟ گفت: پیش فروش برای عموم مردم نیست بلکه برای واردکنندگان و صادرکنندگان است.

نحوه تسویه بدهی بابک زنجانی

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر دریافت بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار نیکل توسط بانک مرکزی از بابک زنجانی برای تسویه بدهی‌های این فرد و رسوب آن در گمرک و همچنین حواشی مطرح شده در رابطه با تسویه بخشی از بدهی‌های این فرد با استفاده از رمزارز زیر مجموعه شرکت وی گفت: قرار بر این است که آقای زنجانی خودش نیکل‌ها را بفروشد و بدهی را تسویه کند. الان نیکل‌ها در گمرک نیست بلکه در خزانه بانک مرکزی است.

محمدرضا فرزین درباره شایعاتی درباره اینکه نیکل‌های بابک زنجانی تقلبی بوده‌اند، این‌طور توضیح داد: ما (بانک مرکزی) ورودی نکردیم و مقرر شد خودشان بفروشند و بدهی را پرداخت کنند. درباره رمز ارز شخصی ایشان هم هیچ نظری ندادیم که رمزارز او را پذیرفتیم یا رد کردیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عرضه اوراق در بورس روسیه

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر ورود بانک مرکزی برای تأمین مالی از طریق بورس‌های خارجی به ویژه بورس روسیه گفت: در حال کار روی این موضوع هستیم که اوراق ارزی خود را در روسیه عرضه کنیم. اوراق مرابحه ارزی الان در ایران عرضه می‌شود و نزدیک به یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون یورو پروژه تعریف شده است که قصد داریم اوراق ارزی آن را عرضه کنیم.

محمدرضا فرزین اضافه کرد: در این رابطه با چند بانک در روسیه مذاکراتی صورت گرفته، اما از آنجا که اوراق مرابحه ارزی که امروز عرضه شد، سریع به فروش می‌رسد و با توجه به توسعه همکاری‌ها میان دو طرف، این احتمال وجود دارد که در مرحله بعدی، اوراق مرابحه ارزی در آنجا نیز عرضه شود.

رئیس کل بانک مرکزی در رابطه همکاری با کشور‌های عربی گفت: در حوزه کشور‌های عربی و همسایگان، همکاری‌هایی وجود دارد. هفته آینده ریاست جمهوری به عمان سفر خواهد کرد و من نیز یک روز پیش از این برنامه به عمان سفر می‌کنم و با رئیس کل بانک مرکزی این کشور جلساتی در پیش داریم؛ به عبارتی اقدامات لازم در حال اجرا است و هر زمانی که به نتیجه برسد آن را اعلام می‌کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیش از ۵۲ هزار نفر تماشاگر نمایش‌های مرکز تئاتر کانون
۷۰هزار دانش آموز در شهرستان اردبیل در طرح نماد غربالگری شدند
برگزاری جشن نسل آینده ساز در بیارجمند
تسریع در مهار تب برفکی با واکسن‌های جدید
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
باند کلاهبردارن ۱۸۰۰ میلیاردی در دام پلیس آگاهی کرمانشاه
افزایش سرعت باد و کاهش محسوس دما در سیستان و بلوچستان
قهرمانی بانوان خراسان رضوی در مسابقات دوومیدانی کشور
گرامیداشت روز پرستار و تجلیل از پرستاران درشاهیندژ
پروژه‌های معاونت علمی به قوت خود ادامه می‌یابد
افزایش بهره وری صنایع فلزی با هوش مصنوعی
اجرای مسابقات سنگ نوردی طبیعت قهرمانی کشور در ارتفاعات انجدان
کشف ۵۰ کیلوگرم مواد مخدر در نی ریز
بازدید فرمانده نیروی دریایی سپاه از جزایر بوموسی و سیری
اجرای طرح عملیاتی مقابله با سارقان منزل در خراسان جنوبی
آغاز فرایند تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری گردشگری در استان
پرستاران نماد مهربانی، ایثار و مسئولیت‌پذیری هستند
ممنوعیت مانع تراشی در اجرای طرح های مسکن
کاخ موزه باغچه‌جوق ماکو، جلوه‌ای زیبا از تاریخ و فرهنگ
عارف: طرح ارتقاء جایگاه عشایر به خوبی در حال انجام است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)